Въведете дума или фраза за търсене и натиснете Enter

Коментари

Руси Чанев пред Dir.bg: Директорът на Народния театър трябва да си ходи

СБЛЪСЪК

Руси Чанев пред Dir.bg: Директорът на Народния театър трябва да си ходи

Десетки актьори и граждани излязоха на протест в подкрепа на Александър Морфов, който бе дисциплинарно уволнен от директора на театъра Васил Василев

Отказ

Улеснения и привилегии за регистрирани потребители:

  • не си измислят и пишат прякори всеки път;
  • не въвеждат досадните символи от картинката за сигурност.

Да в тази ТЕРИТОРИЯ АДМИНИСТРАЦИЯТА И ЧИНОВНИЦИТЕ СА ВСИЧКО ,А ЛИЧНОСТИТЕ НИЩО Продължавам да твърдя ,че се извършва нещо абсурдно с примера ,че да уволниш Морфов е все едно да уволниш Рембранд от някоя галерия . И се питам как ли ще реагират французите например ако главния уредник на Лувъра излезе на пресконференция пред обществото и заяви че уволнява някоя картина от музея защото не може да я разбере. Мисля че Морфов е изкуство не някаква административна длъжност напр Главен Режисьор. Но за МИЖИТУРКИТЕ назначенията и длъжностите са много важни.

Стига сте се праили на маймуни заради един дребен хулиган!

Толкова некадърници да се намажат на нея, че и да се покажат! P.S.: Изключвам Руси Чанев, Камен Донев, Иво Сиромахов, Валири Йорданов... ...и изберете си там още трима. Ако има.

"Морфов ми е приятел и аз играя главно в негови представления. Подкрепям неговата позиция, защото това е морална позиция." Какво има да се коментира?

Kalin

Като толкова иска да е директор що не се кандидатира?Дали е добър режисьор не мога да преценя но съм убеден че за шеф на театър е тотално негоден камо ли народния!А и доста едностранно се поднасят нещата.Доста от работещите в театъра са против това което се разиграва пред театъра.

Чекай малко! По времето на Рембранд не е имало галерии. Художниците са се изхранвали от рисуване на картини по поръчка. Идва някой, плаща им капаро и те рисуват. Ако хареса картината, доплаща остатъка.

Василев, като не е доволен, можеше да отиде и да препикае вратата на кабинета на гл.режисьор...

Морфов, ако е мъж да си понесе последствията и да прибере приятелите си от площада, защото представлението пред Народния театър вместо мелодраматично става комично! А присъствието на Гошо боеца му придава и психиатричен привкус!

Вижте, те са други хора от работниците. Чувствителни, емоционални. Ако работник например сгази някого е едно, но ако актьор или режисьор сгази някого , тогава е друго.

Буря в чаша вода ? Възрастни хора се събрали накуп ?

каково нещастници са актьорите, Морфов и вий, идиоти, които изобщо не знаете за какво става дума в този цирк (Народен театър, София, БГ).

Морфов е велик режисьор. Но жалък и неетичен човечец. Изгони актьор, защото е от ГЕРБ. Нападна пиарката, че е от ДПС. Тоест не уважава никого извън своите жълтопаветници. Това е долно

Да кожата на една пияница.

Актьорите са ми най неприятни. Мълчете и си играйте ролите! Само пари искате и да се показвате по телевизията!

Лесно е с държавните пари и в държавните театри да се правят на велики артисти и режисьори! Що един не излезе на свободния пазар! Отворете сайта на народния театър да видите колко сиви мишки,никому незнайни са на държавната хранилка, затова плаче и великия режисьор

Нищо не се е променило за 150 години. Даже още по-зле е станало от тогава досега - на тази робска колониална територия предателите, изтривалките, подлогите, ибрикчиите и безгръбначните плужеци се умножават със скоростта на светлината! Мераклиите за предатели и ибрикчии са вече безбройни, неизчислими и неизброими, цели пълчища. Пълчища от пълзящи хлебарки! От Първото народно събрание в местността Оборище през пролетта на 1876г. един българин-предател отива доброволно при турците и без някой да му го е искал предава подготвяното въстание. Българи предават и всички Апостоли на въстанието. Три-четири години преди това българи предават и Апостола Левски. Пак българи предават Ботев и неговата чета. Същите български подлеци предават и Бенковски и Панайот Волов и Тодор Каблешков и всички водачи на въстанието, които по-късно да избити. Легендарният Капитан Петко Войвода винаги е бил предаван от българи - и преди Освобождението 1878г и след това! Турци НИКОГА не са го предавали, а дори са го укривали и са му помагали! Много долно и много мръсно българско продажно, робско племе, на което предателството и подлостта са му генетично заложени - повредена ДНК, повреден чип и софтуер по подразбиране. By default. Робско, предателско и подло племе ненавиждано и презирано от всички хора по света. Племе без чувство за чест, достойнство и себеуважение! Хей, Апостоле Левски, Христо Ботев, Бенковски, български поборници! Струваше ли си да се жертвате за тази мърша, а не народ?????? Братя руси, струваше ли си да водите война за Освобождението на това рядко подло, продажнo и най-вече неблагодарно ганьовско племе???? Струваше ли си жертвата на 200 000 руски богатири за тази мръсна сган????????

За мен това е подигравка с данъците ми. Не ходя на театър да ги гледам тия, нямам такава потребност. Защо държавата плаща от данъците ми заплата на тия да дращят с фулмастери по вратите на канцелариите си. Нека се издържат като частни структури, който иска да ги гледа да им плаща от джоба си, не да бърка в моя!

Това не е театър, а ЦИРК!

Първо - когато става дума за култура, редно е автора на статията да знае българския език и в писмената му форма - "Това го казва директора в концепцията си, ..." После, абстрахирайки се от имена, приноси към културата ни и тям подобни - недостойно е български интелектуалец да се държи като германски нацист и да обвинява когото и да е в идеологически, партийни, културни и каквито и да е пристрастия. Още по-недопустимо е други български интелектуалци да го подкрепят затова!!! И дори да протестират публично... Директорът на театъра не заслужава поста си - държи се като безгръбначно и безмозъчно същество - човек без собствено мнение, без морал, без позиция. Колко месеца чака да види накъде духа вятъра:) Ако това са лицата на българската култура - тежко ни!!!

А дали Васил Василев вече не се е уговорил със Слави Трифонов да направят Народния театър кючеклийска чалготека? То тези, които го защитават, само на такива "спектакли" ходят.

Това е циганката на Доганя с основно образование и IQ = 1-2!

А бре Саше, а бре Морфов, за кво стоиш още в тази насрана USA мутрокочина-кенеф?!?! Отивай в Русия, там ще те носят хората на ръце! Там има хора, които обичат и истински ценят театралното изкуство! За БГ-чалгапитеците най-висшата форма на изкуство е да слушат в захлас мазните чалгии и маанета на Азис, Софи Маринова и на останалите чалга певачи и певачки, докато жулят долнопробната парцуца и замезват с ГМО-домати и краставици, внос от Майна си Райна! И след втората чаша парцуца реват с все глас "Българи, юнаци", а като изтрезнеят са едни страхливи мишки по-ниски от тревата и по-тихи и от водата!

с 10 хиляди лева заплата, държавна

точно на артистите се държат театрите, на техния талант, навремето всяка изява на Тодор Колев беше събитие, независимо кой беше режисьор, изнасяше цели спектакли на гърба си, никой режисьор не можеше да го изкомандва какво да върши, а се съобразяваха с него, защото неговото участие гарантираше пълни зали

се чудите.Имаме си талантлив скандалджия. Другите не ги бива ," боклуци" са , само неговия хатър не бива да се кърши.

преди време също имаше протест пред Народния и пак беше свързан с морфов, не помня за какво беше, но тогава всички бяха с трицветни лентички

като са толкова кадърни да си направят един театър и там да представят великите си театри. може и една шатра да разпънат и там да играят. както в добрите стари времена.

Департизация на нашата любима кочина. Обезпаразитяване на нашето оскотяло общество. Това е единственото спасение, другарки и другари! И много поздрави на другарите Мамалев, Мутафчиев и прочие паразити!

Десетки не може да решават вместо милиони. Театърът не ви е бащиния.

Член шести и за Морфов и за всички нас.

да подкрепяш некадърника морфоф е болест! морфоф в затвора!

Какви са тези клети хорица , на никому неизвстни , и за какво се борят ? За пари ,или за власт?

Какво се правиш на ударен бе, лично велиславка ли ти спуска опорките или ти просто си велиславка? Жалък/а си. Не става въпрос за симпатизант на ДПС, дори не става въпрос за член, дори и за активист! Който за когото иска да си гласува и да симпатизира. Тук става въпрос за ПОДЛОГА! Подлога на Доган. Дето сама се бута да се покаже, че е близка с Доган! То това дори не е наглост, това е изписана простотия - ето вижте ме коя съм аз. Такива подлоги нямат място в културата на България, хеле пък в Народния театър. Продължавайте да бълвате опорки кой какъв професионалист бил. Когато езика ти се движи между петите и задните части на Доган, нямаш място в театъра! Баста!

Морфи Сашков ако и голям режисьор е още по-голям комплексар

Не са ли малко

ти кажа- тук статии никога нее имало има дописки с копи и пейс подработват фрустрирани стрина по з а 1,40лв на час на тримесечии бонус- бурканче мас... тук е клоака ,място за лузери и дебили.

нямаше да можеш да ги напишеш тези глупости. Щяха да ти се схванат късите грозни като кебапчета пръсчета. Човекът има у тях една стая библиотека - без един квадратен метър свободна площ. Все за книги, с които се готвеше за ролите. Класиката не я броим. И нито той, нито Дюлгеров са жълтопаветници.

Това сборище на комунистически некадърници и държавно събсидирани мърди трябва да се закрие и да се оставят да се оправят на пазарен принцип. Тумби с неграмотници създаващи единственно фекал и мислещи фекала за култура се заплащат от държавата и нашите данъци.

кунчев е крадец и убиец конте и изнасилвач- такива му и следовниците!

Руси Чанев, след като иска политиците да не се бъркат в театъра, би ли обяснил защо Морфов гони актьор по политически причини ? Още повече публични обидите по адрес на "гербаджиски боклук". Тоя Будинов си е леке и дупедавец, но има право да решава сам в коя партия да членува и какво да прави в частния си живот. Чанев, сам признава, че е приятел и на Морфов и играе главно в негови пиеси. Защо въобше го цитирате след като очевидно човека си пази хляба. Едно време така са ставали партийни членове , за да ги направят народни артисти. Аре у лево , деба дребните душици. За тая ПР-ката какво ? Някой ако работи за друга партия освен ДБ не може след това да работи на друго място ли ? Ми утре няма да искат да назначат хора и в електрокарния завод ако са работили за грешната партия. Деба комунистите. Откъде се пръкнахте пак бе? За света Морфов е некъф квартален калъф, помислил се за звезда. И Фелини да беше , няма право да се държи като гамен, да налага собственото си мнение и политически виждания на хората, с които работи. Какво го зашитавате ? Във всяка нормална демокрация , би бил пътник в момента в който беше надраскал вратата, а след изцепката с уволнението на "гербаджийския боклук" щеше да обикаля съдилищата докато не се научи , че репресирането на хора по политически причини е престъпление.

Не знам защо модератора на тази новина изтри моя предходен коментар в който нямаше нищо нецензурно и обидно. Както и да е. Не подкрепям Морфов в този скандал, защото той откровенно прояви дискриминация на база политическата принадлежност на друг човек (в случая Кръстева). Обективно погледнато, Морфов няма морално и законово право да има претенция кой ще работи в държавен театър само на база политическите пристрастия на съответната друга личност. Това е поведение много близко и подобно на комунистите от преди 1989. Не харесвам партията на султана от сараите и партията-столетница на комунистите и партията на Тиквата от Банкя и партията на Костя копейкин, но ... няма да гоня и хуля някого от държавна длъжност в държавен театър само защото е привърженик на партия, която аз не харесвам и въобще не взема под внимание професионалните качества на човека срещу мен. Това е неприемливо. Ето защо Морфов в този скандал се изложи много жестоко и да си сърба последствията. И в крайна сметка, ако на Морфов не му харесва в държавен театър да вземе да си отвори частен театър и там да покани само хора от неговата любима партия (не знам коя е). Аз съм гласувал за ДБ, но не приемам подобно поведение от моите хора и ще ги громя за неадеватното им поведение, когато сгазят лука.

Вероятно в БГ има повече държавни и общински театри от Франция и Германия вZeти Zаедно ..вече никой не им гледа тъпните ..Zaщото с един клик или с кабелната можеш да видиш наистина стойностни или Zaбавни филми..представления .каквото ти душа сака ..явно нашите неосоц културтрегери още живеят в соцреалиZма ..народа по сто пъти беше уволняван ..беше беZработен..беше гастарбайтер ..къде дават така ..на щат докато си жив ..че и с претенции Za вся и всьо ..сакън ше спре живота в БГ беZ теZи социалистически клонинги ..които наистина се иZживяват като нещо велико и неповторимо !

Извинявайте, ама този гений не трябва ли първо да изтрезнее и после да се обожествовява????

Морфов може и да е талантлив, но това не оправдава издевателствата му на политическа основа. Да не говорим, че се опитва и някакви политически постановки да поставя в театъра. Като не може да спазва елементарен ред, трябва да си ходи. "Като човек не ми е симпатичен (Морфов)".

ама не продаде Бояна филм ..като един дет цел живот иZкара като Майор деянов

Къде е митрофанова , къде е копейкин ? Все пак морков е любимия режисер на путин !!!

ДъБили

Не може Министерството на културата да иска документи на Васил Василев за договори с фирми, ДДС-та, спонсорски договори, дарения и ти да отказваш да го направиш и ти да отказваш да предоставиш такива документи на своя принципал и началник. Това е напълно достатъчно един директор да си отиде. Той само навреди на театъра!"

козяк заповяда да подарят всичко в булгаристан м. деанов бе класически некадърник с 1 роля касичка.

Минеткова има своето мнение

Календар