Въведете дума или фраза за търсене и натиснете Enter

Коментари

Прощалният парад на Цар Борис III

ВЕЛИКИТЕ БЪЛГАРИ

Прощалният парад на Цар Борис III

Съмненията за причините, довели до внезапната кончина на 49-годишния български владетел, остават и до днес

Отказ

Улеснения и привилегии за регистрирани потребители:

  • не си измислят и пишат прякори всеки път;
  • не въвеждат досадните символи от картинката за сигурност.

Трябваше да го утрепят преди да ни върже с Хитлер! И после - що сме били окупирани...

Добра статия!

Цитат: "Вечерта на 28 август 1943 г. из цялата страна се разнася злокобна вест - царят на българите, Борис III, е починал. България потъва в скръб. Народът губи своя обичан владетел." Глупости за този престъпнк, участвал преврата на фашистите 1923г. и свързали ни после с нацистите. Международно решено всички виновни за ВСВ да бъдат съдени и да им се отнеме имуществото - на Симеончо наследството е само дългове към България. Хайде да тъжим и за Хитлер! Не случайно 1940 прекръщават и цепят булевард Евлоги и Христо Георгиеви на Хитлер и Мусолини. Що не сложите и снимки как е посрещнат Трети УКРАИНСКИ фронт 1944 от хората, като на парад, как се прегръщат и целуват. Тук на повечето снимки се виждат военни.

И понеже войските им тук ползват неща безплатно по спогодбата Нойбахер, ни завличат с десетки милиарда лева дълг. Ама едва ли някой соросоид ще обели дума за такива неща. Нищо че евреите няма много да се зарадват, как се оневинява тук фашизма.

Сталин го уби. После България бе ограбена и русифицирана, унижена и смазана! При жив Цар - никой нямаше да позволи това! Да не забравяме, че най-големият комплекс на руснаците е именно величието и историята на България!

Типичен инфаркт - то даже и си го пише, запушена лява камера, захранва тялото и мозъка, дясната върти кръвта през белите дробове, все едно кръвта не може да тече поради последователното им свързване. Друг е въпросът отде съсирек на сравнително млади години

Това някакъв жалък опит за изчистване имиджа на лицето направило ни покорен съюзник на Нацистка Германия ли е? Лицето подписало нацисткия "Закон за защита на нацията"? https://bg.wikipedia.org/wiki/%D0%97%D0%B0%D0%BA%D0%BE%D0%BD%D0%B7%D0%B0%D0%B7%D0%B0%D1%89%D0%B8%D1%82%D0%B0%D0%BD%D0%B0%D0%BD%D0%B0%D1%86%D0%B8%D1%8F%D1%82%D0%B0

И закон за защита на държавата с военно полевите съдилища

Та цар имаме един - Фердинанд. Цар е бил баща му Фердинанд. Коронясан по изискванията на Търновската конституция с ВНС. Борис Трети НЕ Е КОРОНЯСАН. Значи въпреки празненства и ритуали, НЕ Е бил легитимен цар! Не отговаря на Конституцията, която стои над величеството или претендента за такъв. А Симеон пък хептен не е някакъв си престолонаследник Тоест - след Фердананд няма легитимен дори само юридически цар, пък за княз или княгини да не говорим

То щото руснаците не са ни завличали никога с нища, нали Ватьо?

За такива линкове се правят няколко неща. Ето ти линкът преправен да е разбираем: https://bg.wikipedia.org/wiki/Закон%5Fза%5Fзащита%5Fна%5Fнацията Първо го хващаш без първата буква например "h" и после си я дописваш, така не ти прави URL енкодинг на кирилицата - става кратко и разбираемо. После тук между подчертавки прави италик и ги заместваш с %5F - аналогичен URL енкодинг.

Робовете в американската задморска колония България леят сълзи и сополи за този фашистки цървул, чието място е в пъкъла(ако го има), ама някак си срамежливичко забравят за отрязаните партизански глави, за 50 000 лева тогавашни пари за всяка отрязана партизанска глава, за 6-те ястребинчета и за още много избити деца и възрастни антифашисти! Днес сина на този боклук е посрещнат в Рилския манастир с държавни почести, гвардейци и охрана, платени от джоба на бедните, мизерстващи български данъкоплатци. Това е безобразие - република, ама и с цар! Тази престъпна Сакскобургготска династия донесла на България 3 национални катастрофи, трябва да бъде изгонена за вечни времена от България, а имотите им да бъдат отново конфискувани. Царските имоти не са никакви царски имоти, а собственост на българския народ!

Сбогом Царю, Отровен от руснаците

Защо сте изрязали пречупените хитлеристки кръстове от снимките ? Мислите си, че така ще изтриете тази срамна история ? Жалки сте !

Не признавам трето царство. За да има цар, трябва да е българин, а не спуснат от вън чужденец. Да не говорим за Борис 3 докарал и с други фашизма и нацизма в България. Фердинад бяга от България след докараната втора национална катастрофа, със загубени над 11 хиляди квадратни километра територия и плащане на обезщетение от 2.5 (с лихвите повече) милиарда златни франка обезщетение. Вероятно преврата 1923 на привържениците на италианският фашизъм, са точно от страх от съд след референдума да бъдат съдени и затова избиват току що избраните от народа земеделци.

Не е срамна

Вместо да ни хвалите докаралия с други фашизма и нацизма престъпник Борис 3, що не покажете на младите как е посрещнат Трети УКРАИНСКИ фронт 1944г. като на парад и хората се прегръщат и целуват. https://youtu.be/sPxaK7Q9Uso Не като тук да показват основно военни стоящи настрани.

Три национални катастрфи ни оставиха от котилото на кобургите... А, и една пияна баба...

Прочети ястребинчетата кой е командвал стрелбата, че пак има значка с надпис РМС /по-късно ДКМС/. След това се разрови и вземи накрая приравни партизаните към терористи, щото сега на такива така се казва. Фашизъм в България не е имало никога, единствено в чугунените комунистически глави може да се роди подобна простотия, която с удоволствие разпространяваха в изданията на "Партиздат", както се вижда посята е добре и сега цъфти в коментари като мегатвърдение, на което пак сега му казват фейк

Не !

Академикът Цанков режеше българси глави, както турчин не го е правил... Под благия поглед на НВ Куборга! Сега пак имаме Академик начело, с подобни мераци и Куборги се навъртат!

За Трети УКРАИНСКИ фронт дошъл 1944г. https://bg.wikipedia.org/wiki/Трети%5Fукраински%5Fфронт Трети украински фронт е фронт на Червената армия по време на Втората световна война. Знаме на Трети украински фронт https://upload.wikimedia.org/wikipedia/commons/6/61/3ci%5Fukrai%C5%84ski.jpg Създаден е на 20 октомври 1943 г. на основата на заповед на Ставката от 16 октомври 1943 г. чрез преименуване на Югоизточния фронт. Състои се от 1-ва гвардейска армия, 8-а гвардейска армия, 6-а, 12-а и 46-а армии и 17-а въздушна армия. По-късно включва 5-а ударна, 4-та и 9-а гвардейски армии, 26-а, 27-а, 28-а, 37-а, петдесет и седма армия, Шеста гвардейска танкова армия и първа българска армия, втора българска армия и четвърта българска армия. Дунавската флотилия също е назначена към оперативния контрол на фронта. Това включва и 83-та морска пехотна бригада. Посрещнати като на парад тук и армията ни се обединява с тях по наше желани и срещу Рахй загинали някъде 34 хиляди български войници. https://youtu.be/sPxaK7Q9Uso

Да, в партията на варненския патладжан много неграмотници се навъртат! Но пък за сметка на това със самочувствието на "спасители на България"!

Аман от комунистически глупотевини. Защо не пишеш бе червен баламурник колко български войници и офицери загинаха след 1944 в състава на 3 ти Украйнски фронт на който сега служите??.

Един комунист не трябваше да остане , много ви галеха с пухово перо. За тероризъм какво искате бе червени боклуци.

И синчето му се прегърна ( 2005 - 2009 г. ) със синовете, дъщерите и внуците на тия същите, дето ВЗРИВИХА гробницата на баща му,изровиха костите и ги затриха!Ама парите са си пари и дълговете в казината трябва да се плащат, нали мадриско лаJно????

Вие другарчета, да не би да галехте след 09.44г, колко невинни хора избиха вашите мутри, колко интелигенция пратихте в затворите и впоследствие избихте. Знаете ли червени боклуци, че има закон срещу комунизма и трябваше цялата червена сволоч да бъде в затворите, а то какво и сега ни управляват синовете и внуците на айдуците. После викате защо държавата не върви напред, че кога комунист е мислил за народа - те са интернационалисти, като чифутите.

35000 убити от некомпетентността на царските офицери, къде неволно, къде нарочно ....

Добре, а Кокарешковите кой комунист е убил и се е изгаврил с бащите им? А?

Би ли ми казал когато България, сключва съюз с нацистка Германия, твоя съветски съюз съюзник ли е на същата тая Германия и воювали заедно със същата тая Германия? Съюза с натиска Германия съветския посланик в България? По това време съюзник на Германия. Да или не жалък продажнико?

се вижда, че сме били стадо което умира за добър пастир.

Това че си нацист от Възраждане не е оправдания да показваш незнание и простотия.

Ще му предам.

или ви сменят от време на време.

Вечна памет на Негово величество цар Борис трети.Цар обединител. Велик български държавник.

Мунарху фъшкиста твар Буриз Три, Българомразец. Държал ни най бедни ф европата. 2 фабрики, 5 км пътища, няма летища. 90% селско население, 50% грамотност, кал итн. Жалку, чи Сталин спря героя от Лайпциг Георги Димитров да ги изтрепи.

БЯХМЕ ПЪРВА ВОЕННА СИЛА НА БАЛКАНИТЕ, А КАТО Е ВЛИЗАЛ БЪЛГАРСКИЯТ ПОСЛАННИК СА МУ СТАВАЛИ НА КРАКА. ЗАМИСЛЕЪЕ СЕ, КОГА ДУГ ПЪТ СМЕ БИЛИ ТАКА?

СТАНДАРТА НА ЖИВОТ ТОГАВА Е БИЛ НАЙ-ВИСОК НА БАЛКАНИТЕ. БИЛИ СМЕ НА НИВОТО НА ПОРТУГАЛИЯ

Понеже тази статия е налазена от изроди от американско соросоидните фондации "Америка за България", "Отворено общество" и ред други. Галя от Посолството е пратила козяшките помияри да лъжат и мажат как в България някога въобще е нямало фашизъм! Изрода Джордж Сорос за последните 50-60 години(от които 33 само в България), почти стигна до фалит, за да излива милиарди долари с цел промиване на мозъци и пренаписване на световната и българската история. И пак не успя въпреки милиардите изхарчени напразно долари - стигна до фалит! А истината е, че между 1923 и 1944г в България е имало див и варварски фашизъм! На 09.06.1923г. законно избраният български министър-председател Александър Стамболийски е свален с преврат от фашистката шайка на професор Александър Цанков, малко по-късно станал известен като Кървавият професор. Всичко това под благосклонния поглед и с негласното одобрение на цар Борис III. Стамболийски е бил арестуван и откаран в неговия чифлик в село Славовица, Пазарджишко, където цяла седмица е зверски измъчван и накрая заклан и рязан парче по парче като прасе! Започва фашисткия терор в тогавашна царска България, който достига своя апогей през 1925г и продължава до септември 1944г - цели 21 години! За събитията през 1923-1925г писателят Антон Страшимиров възкликва: "Клаха своя народ, както и турчин не го е клал". Поетът Гео Милев без да е бил въобще член на БКП(к), е арестуван и удушен като куче с парче тел и захвърлен в безименен гроб до 1953г, когато е случайно открит при изкопни работи - опознават го по неговото изкуствено око. Гео Милев е зверски убит от тогавашната фашистка власт само защото е казал истината за фашизма в България в едно свое стихотворение - поемата "Септември". Друг български интелектуалец от тогава, журналистът Йосиф Хербст - арестуван от фашистката полиция на проф. Цанков и безследно изчезнал. Само защото в 3 часа сутринта е станал свидетел от прозореца на своя дом, как полицията изхвърля вече убития депутат от левицата, Вълчо Иванов. Йосиф Хербст описва видяното в неговия вестник, и това става причина за смъртта му. Да кажеш и напишеш истината - както и днес е много опасно да кажеш и напишеш истината. И днес имаме фашизъм в България и в Европа. Друга жертва на тогавашната фашистка хунта на проф. Александър Цанков - поетът Христо Ясенов.Арестуван и изгорен жив в пещите в подземията на Дирекция на полицията на Лъвов мост, София. Между 1923 и 1925г. от фашисткия режим в България са убити без съд и присъда и безследно изчезнали между 8 и 10 хиляди български граждани - учители, адвокати, интелектуалци, депутати, лекари, инженери, журналисти, поети, земеделци. Тази фашистка вакханалия продължава до септември 1944г - зверски убити партизани, ятаци, антифашисти, безпартийни, земеделци и дори деца. Отрязани партизански глави и зверства, през които дори турските жестокости от Априлското въстание бледнеят. Шестте ястребинчвта от село Ястребино, братовчедите Васил и Сава Кокарешкови, Митко Палаузов и още стотици и хиляди дечица. 15-годишните овчарчета, братовчедите Васил и Сава Кокарешкови са заловени от фашистката жандармерия през юни 1944г. и няколко дни са жестоко измъчвани. Накрая зверски заклани и двамата от жандармеристите-фашисти и нарязани на парчета, с които фашистките изроди цяла седмица хранели своите служебни кучета. Дори и костичка не е останала от двете овчарчета, Васил и Сава Кокарешкови. И после нямало фашизъм я България, нали??? Днешната мръснишка пропаганда на Джордж Сорос и американското посолство в София дава мило и драго, за да заличи и пренапише истинската история на България. Тази сатанинска соросоидна сган не може да се примири с мисълта, че по времето на социализма България беше една високо развита индустриално-аграрна държава с постижения в науката, техниката, науката, спорта и образованието, а българския народ се радваше на един висок жизнен стандарт и спокоен, безгрижен живот. Нещо, за което българите днес могат само да си мечтаят. Днес фашизмът отново надига глава -американският и евролиберален-евроатлантически фашизъм. Между другото - фашизмът е последното убежище на капитализма във времена на световна криза на капитализма, като днешните. Фашизмът е частен случай на капитализма! Настанало е време всеки честен човек и антифашист да избере страна - или си на страната на доброто и истинската демокрация и свобода или си с фашизма и световния империализъм!

По Негово време (обективно) България е била силна държава, с която са се съобразявали. Остава открит въпросът за историците: коя е истинската причина за Неговата смърт, не клиничната, а тази, която е в основата й.

Тая фъшкия Буриз Три и негувити еничари, колку дица затрие ней истина

Въпрос към коментиращите: Вярно ли е че Беломорска Тракия е отстъпена на Гърция за 100 години, които изтичат след 20, и че комунистите около 1959 се отказват от нея за сметка на репарациите и след като не признаваме Ком . Управление, може ли да претендираме за тези земи, моля за конкретни отговори

Мусолини се е учил от Ал Стамболийски, истинския фашизъм е аграрно селския

Не бяхме подписали с Германия щеше да има тройно по много жертви

Коронясани са и двамата, ако не се лъжа Симеон в чужбина от емигрантите

Си прав това което е извършено за 60 г царство е съвместимо, или може би и по вече което е извършено от комунистите след 1944, лошото е , че след 1989 създадохме само руски хотели по Черноморието

Време на война е така, сега в Украйна има същия закон

Не е налазено, даже прави опити за преговори със СССР

Не се срамувам, че сме били на страната на Германия, даже напротив, искали сме да направим промяна, както сега искат ПП

Е трици в задника ти, тогава си връщаме Южна Добруджа с Крайовския договор

Календар