Въведете дума или фраза за търсене и натиснете Enter

Коментари

Правнукът на Райна княгиня - Асен Дипчев: Тя е ушила байрака, тя му е турила знака!

ПАМЕТ БЪЛГАРСКА

Правнукът на Райна княгиня - Асен Дипчев: Тя е ушила байрака, тя му е турила знака!

Крайно време беше държавата да се погрижи за къщата, в която е живяла през последните години от живота си

Отказ

Улеснения и привилегии за регистрирани потребители:

  • не си измислят и пишат прякори всеки път;
  • не въвеждат досадните символи от картинката за сигурност.

ДА РЕДНО Е БЪЛГАРСКИТЕ СВЕТИНИ ДА БЪДАТ ЗАПАЗЕНИ.Направи ми впечатление как сърцераздирателно нейните наследници са загрижени за тази къща .А когато са взели апартаментиите, не се ли сетиха ,че това е ценност ,за която трябва да се погрижат и чак сега започнаха да плачат за сметки и да говорят за патриотизъм.Отвратена съм от такива родолюбци ,за които е важен приципа -интересът клати феса!И нещо друго такива национални светини не трябва да се връщат на наследниците ,за да не се срамуваме и отвръщаваме от действията им,така както е случаят с къщата на ЯВОРОВ ! яворовата къща

... та затова по-добре да не се ровим защо Бенковски (изключително умно и далновидно впрочем) форсира въстанието в Панагюрище и какво й се случва после на Райна по турските затвори (справки - съответно З. Стоянов и Макгахан)...

Нищо не и се случва (справка личната и биография писана от нея и издадена 17 декември същата година в Москва). За Бенковски ... Въпрос на гледна точка ... да накараш 20 годишно невинно момиче нямащо нищо общо с революционната дейност с заплаха с 7 куршума в челото да убеждаваш хората, че Турците смятат да ги изколят и да ги манипулираш да възстанат и когато кланетата стават факт да си биеш шута с хвърковатата чета ... предпочитам Раковски и Ботев Левски. Бенковски няма няма морални задръжки. Все пак свободата е важна, но човек може да залага собствения си живот, не този на други. Пак добре се е разминало за българската княгиня с едномесечен престой в ареста и е имала един щастлив живот с 5 деца с кмета на Панагюрище. Видяла е и свят, а и това Райна княгиня е останало в народното съзнание без някаква особенна саможертва съпоставено с останалите избити. А сега и къща музей в София ... от десет десет.

... аз не си спазих думата. Прочетох въпросната биография ... и светините за мен са с една по малко. Нищо лошо не е направило момичето но не е Райна Княгиня ... поне не ги смесвайте нещата Ботев и Левски, Ръковски да са в отделно отделение на националните герои от случайно попадналите в кръговрата на историята като Райна и прагматиците и опортюнистите яхнали вълната на събитията.

Може Бенковски да е бил и действително загрижен за нея затова да я е заплашил пред цялото събрания с 7 куршума .... това я е спасило. Възможно е да съм го подценил. Между другото автобиографията е успешно потулена и не се издава в България ... до (едва 77 години след събитията и написването) 1935-година е публикувана в България. И това, че с 4 сина генерали/полковници и къща в София умряла в бедност и самота ... айде да не преувеличаваме.

Раковски е бегликчия, откупвач на данъци, събирал е по-големи данъци от полагаемите, защото бил потънал в дългове. Ограбвал бедните.

От къде е тази информация? В кой град го е събирал тоя данък на добитъка като от 25 годишен живее между Букурещ и Белград и участва где що има революция а в свободното си време публикува вестници и кореспондира с всеки български революционер. Ако имаш факти дай фактите подкрепени с доказателства иначе твърде лековато плюеш върху собствената си историческа памет.

Прочетете внимателно Макгахан. За съжаление това е било положението....

От към светини сме много кът ... обаче май е по добре да не ровим много в историята че стават още по малко ...

Дълбок поклон пред една все още Жива и Никога неумирашта легенда. Остава Светиня

...тя му е турила знака! каква хубава дума е използвана от "българският език". Да го ТУРА на ..., на тоя списвач- помак! Защо се допуска изобщо такъв български език и то за заглавия на такива светини!

Миличък, усещам че не схващаш нещата... Спомни си от песента за Райна Попгеоргиева кой всъщност задава въпроса за "байрака" (също хубава дума :) ) и за знака?

Така е в песента, това че правиш някакви други асоциации, говори за твоето подсъзнание.

и жените ни са били мъжки момичета, а не като сега - мъжленцата масово да са джендъри и педерази...

Наистина има много голяма визуална прилика с Райна Княгиня.

Копие е на прабаба си, дори бенка има като нея.

Много твърди и решително изражение.

БКП унищожи 5тимата и синове.СРАМ!

За мъжът на Райна Княгиня, убит обаче от некомунисти, и рушащата се къща в наши "демократични" дни, ти естествено не си забелязал.

Тоя чичак бая грозен бе!На некоя прабаба ще да е...

Ти си шебек, личи ти по думите.

Прабаба му е участвала в борбата за освобождение от турците, а прадядо му в преврата срещу Стамболийски, а дали не е взел лично участие в удушаването на Гео Милев или Йосиф Хербст в Дирекцията на полицията, добре им плащали за всеки удушен.

Сам виждаш и сега какви неща стават.

СССР и БКП слугите им затриват този геричен род.5-тима синове убити и тя живееща в мизерия.Това само комунист е способен да направи.

Да се знае, че комунистите и БКП затриват синовете и рода на тази героиня.Те са истинските еничари и небългари.

СССР и слугите му в България след 09.09.1944г. избиват синовете на тази героиня.СРАМ ЗА БЪЛГАРИЯ!

Роднините на най-големите ни герои, Райна, Левски, Ботев са избити от българи или са оставени в бедност също от българи.

Това за съжаление е вярно и не мога да разбера как има хора да слагат минус на истината.

Бедни, бедни Македонски!... Е завършил Иван Вазов повестта ,Немили недраги, след като е видял цялата следосвобожденска действителност!

Райна ПопГеоргиева и съпругът и Васил Дипчев са били русофили , като Вазов , със сигурност поне до 1914 год ! Имат петима синове - всички офицери от Българската армия - генерал Иван Дипчев, Георги Дипчев, Владимир Дипчев, Петър Дипчев и полковник Асен Дипчев ! Всички избити от Червените еничари комунягите.

Ама тя и поп ли е била? Или попадия?

много тъпо писание

Многораздутата историята с това знаме ще да е първата ПР-кампания на новата бГ-държава. И като всяка ПР-кампания е твърде досадна за всеки мислещ човек...

Ти не си мислещ човек. Ти си мекере, вероятно седесар.

А по-вероятно е просто да не ми пука за подобни реклами правени за масов ентусиазъм на малоумни.

Седесар може и да не си, но със сигурност си измекяр. Това да не ти е ПР-а на ГЕРБ, тук става дума за патриотизъм. Но как да го разбере човек дето вместо България казва бГ??

Нямаме грам уважение към историята си. Само ще ви дам следния пример. Депутатите ни искат да се местят в Партийния дом, защото не им било удобно в сегашната сграда на парламента. А сега се сетете депутатите на Великобритания къде заседават и дали им е по-широко?! Да, но хората имат уважение към историята и традициите си!

всичко знаем и сме ски взели поука. Затова галим наследниците на бай Тошо - внучката му дори стана депутат - ха-ха, а другият внук и син ги галим с перце. Каним ги по телевизията. Да сте чули на Хитлер и неговите хора да са показвани по телевизии и да са ставали депутати.

комуняги май не могат да четат, или четат това което им харесва. Не четете ли, че единият син - машинист на дръзки Е ИЗЧЕЗНАЛ БЕЗСЛЕДНО СЛЕД 9 СЕПТЕМВРИ КАТО ХИЛЯДИ БЕЗ СЪД И ПРИСЪДА, ДРУГИЯТ ГЕНЕРАЛ СЪДЕН ОТ "нАРОДНИЯ" СЪД, ТРЕТИЯТ И ТОЙ ЛЕЖИ ПО ЗАТВОРИ И ЛАГЕРИ. Четете в Гугрл - пишете само и синовете на баба Тонка и те преследвани от "народната"власт.

А ти май четеш избирателно. "Васил Дипчев е подложен на политическо преследване и след побой в Черната джамия, умира". Това е мъжът на Райна Княгиня, комунисти тогава не е имало, били са "демократи".

Ражда пет деца - все синове... а умира в самота и бедност... Е кой е виновен за това, държавата ли?! Децата и внуци ѝ кат мислят само за пари и имоти... :(

е точно така това са едни съвсем други времена чети повече тогава пиши

Били са на война, неграмотнико. Било е юли 2017 г. Можеш ли да четеш и да си направиш сметката?

не може да чете но може да пише

Прав си Гого, аз съм един от пра-пра внуците ... Но не всички са такива :)

Тя,го е ушила тогава,но днес героите са ГЕРБ,БСП,ДПС,ОП,и България си остава със лошия международен имидж!Та минало и история народ е храни!

С гордост нося името на Райна Княгиня и се прекланям пред тези които бяха българи в сърцата си....

Календар