Въведете дума или фраза за търсене и натиснете Enter

Коментари

Правилата на Владимир Набоков: Не се напивам, не ходя в църква, не посещавам психоаналитици

ГЕНИИТЕ В ЛИТЕРАТУРАТА

Правилата на Владимир Набоков: Не се напивам, не ходя в църква, не посещавам психоаналитици

"Аз съм американски писател, който се е родил в Русия, получил образованието си в Англия, изучавал там френска литература, след което живях 15 години в Германия"

Отказ

Улеснения и привилегии за регистрирани потребители:

  • не си измислят и пишат прякори всеки път;
  • не въвеждат досадните символи от картинката за сигурност.

"Горделивият е гнусота пред лицето на Бога" (Библията)

В Църква е полезно да се ходи от време на време. Да знаеш че не си някакво животно от гората. Имаш държава, град, в който живееш, дом(апартамент) , семейство, близки познати и трябва да ПОМАГАШ да РАСТЕ ДЪржавата. Враговете- араби, китайци, негри , които искат да ОТКРАДНАТ от нас, нека умират. И такива дето ги мързи, да НЕ тръгват като луди- идиоти да крадат от близки и съседи.

Основно правило - Не се интересува от секса, но пише за нимфетки. Едва изтърпях първите две-три страници.

С 2 думи:Издухан Руснак

(а)бе бг сеееленето не търпи умното

да видим какво се крие зад тези "правила": 1. не се напивам. т.е. пия умерено и никога от две чаши наведнъж! 2. не ходя в църква. за това пък кодя в публични домове за малолетни. 3.не посещавам психоаналитици. стипца! един чичо скрудж със странни наклонности. :-)))

ОСВЕН,ЧЕ НЯМАШ МУЗИКАЛЕН ТАЛАНТ, КАКТО САМ КАЗВАШ, НЯМАШ И ЛИТЕРАТУРЕН! И НЕ ХАРЕСВАМ ДЪРТИ ЛИБЕРАЛИ ТОЧНО КОЛКОТО НЕ ХАРЕСВАМ И МЛАДИТЕ! И КОЙ СИ ПЪК ТИ,ЧЕ ДА КОМЕНТИРАШ ДОСТОЕВСКИ?!

"Обогатен" с откаченият микс от западни "култури", повлиян от "модерното" западно общество на САЩ, Англия, Франция, Германия и накрая написал един педофилски роман...Издигнал едва ли не в култ извратеното влечение на един дърт мераклия към едно момиче, което представя като истинска мръсница, която го изкушава едва ли не умишлено. Иска да каже, че едва ли не това е заложено в детската природа и невинността е само маска... Отвратително прозрение на един много болен мозък ! В такъв случай какъв да го дири при психоаналитик, нали ще му усети перверзиите и извращенията и кой знае каква мръсотия ще открие в душата му ? А в църквата пък, сигурно ако влезе, ще паднат иконите...Все едно влиза самият дявол. Бил роден "само" в Русия...ми личи си. Нищо общо със славянската душевност. Затова пък педофилията така го е обсебила, че чак роман й е посветил. Малолетната Лолита като мръсница и съблазнителка. Отврат !!!

Страхотен коментар !

един педофилски роман...Ами....прочети и останалите му книги....Изключително интересни...интелектуални...литература на ниво...

Мерси, чети си ги ти. Предпочитам Достоевски, Чехов, Гогол, Тургенев, Толстой...а не тоя педофил.

посочените от теб автори....и много други....Занимавам се с литература...Книгита на Набоков действително заслужават... и то много...Нестандартен интелектуалец,с интересен поглед към събитият в живота...изобщо-високо ниво...

не казваш за останалите му книги...Написани са интелигентно, изключително интересни...изобщо-голям автор...

Атеист, извратен, егоист, сноб, самовлюбен... абе, глупав и неприятен човек, колкото и да е възвеличан като автор, което не мога да преценя дали е заслужено...

е да, авторът на "Лолита" няма нужда от психоанализа

Романът му е достатъчно откачен и извратен. Психоанализата само ще му сложи диагнозата.

Егати неприятния човек! Само претенции и пози, като за американския хай лайф.

Календар