Въведете дума или фраза за търсене и натиснете Enter

Коментари

Праправнучка на Рахманинов не позволила да върнат праха му в Русия

ГОЛЕМИТЕ ИМЕНА НА МУЗИКАТА

Праправнучка на Рахманинов не позволила да върнат праха му в Русия

80 години от смъртта и 150 години от рождението на големия композитор

Отказ

Улеснения и привилегии за регистрирани потребители:

  • не си измислят и пишат прякори всеки път;
  • не въвеждат досадните символи от картинката за сигурност.

Няма "Фантастични танци". Има само "Симфонични танци". Предполагам, че грешката е техническа. Това е последното му симфонично произведение. Написва и вариант за 2 пиана, който за първи път изпълнява с Хоровиц пред приятели. Жалко, че няма как да го чуем този дует...

Русия е държава на убийци и изнасилвачи след 1917година и такъв композитор не би искал да отиде да го погребат там. Права е внучката. Просто всеки избягал от Русия и всичко руско е спечелил.

се пънат да докажат че руснаците нямали култура. пънете се и си слушайте халтурата на хари стайлс, малко долнопробни гнусни педалчета

СЕРГЕЙ РАХМАНИНОВ Е ОЩЕ ЕДИН ВОЛЖКИ БЪЛГАРИН , КОЙТО БЪЛГАРИТЕ СА ДАЛИ НА РУСИЯ ..... ТАКА Е БИЛО 1000 ГОДИНИ МЕЖДУ БЪЛГАРИ И РУСНАЦИ ..... КОЙ ХРИСТИЯНИН , КОЙ ВОЛЖКИ МЮСЮЛМАНИН .... И НЕ СА СЕ ПРИТЕСНЯВАЛИ ДА ПРЕСКАЧАТ ОТ ЕДНАТА РЕЛИГИЯ В ДРУГАТА. ПОНЕЖЕ ИСЛЯМА НА ВОЛЖКИТЕ БЪЛГАРИ НЕ Е ФАШИСТКА ИДЕОЛОГИЯ ,КАТО КАТОЛИЦИЗМА, ТУРСКИЯ ИСЛЯМ И ЦИОНИЗМА :))

За пръв чувам, че Рахманинов бил руски композитор. Мислех го за американски евреин.

Гениален композитор роден и изграден като мозукант в царска Русия преди кръволоците болшевики, чието к0п3лета са и сегашните убавци в Кремль! Сетил се е да избяга в САЩ преди селяците с каскетите да го разстрелят като враг на партията в родината му!

Гошка ти осъзнаваш ли че Ленин е платен от западо.....тоя даже не се е усетил че заради УСА са му зели имението..... Западо тогава със своьо агент избива царакото семейство....

Рахманинов се чувства руснак, а правнучката е американка, това се наблюдава и в България вече, родителите живели в чужбина, домъчнява им за България и се връщат, но за децата родени и израсли в друга страна, България им е чужда, не им е родина.

Умен руснак, възприемчива внучка. Изключението, което потвърждава правилото.

Музиката на Рахманинов прави всеки който е слуша да се докосне до красотата на руската душевност и в това е неговото безсмъртие.

Гоце Делчев и той сам си казва че е българин ама северномарсианците са на друго мнение. Да не се окаже че Рахманинов е със северномарсиански корени и тогава и ватенките, и американците ще останат с пръст в устата.

Геят Чайковски си е падал по малки момчета! Интересът му към 13-годишния Рахманинов е бил предимно сексуален.

Когато станеш Чайковски се изкажи. Сега си просто педал. При това, и като такъв - анонимен.

а статия, как САЩ отнема гражданстото на Фишер най-великия американски шахматист няма ли да има, ей така между другото

30% от великите руски личности са с български корени от оная другата България за която българските историци и политици не обичат да говорят.

Избягал е от комунизма

Научи се да четеш! Ясно е написано какво е станало!

Обрали са го - взели са му имота. И затова не се е върнал. Ама то вие комундетата сте едни такива животни - ако нещо не ви харесва не го забелязвате!

Ленин е платен и плащан от запада за да избие царското семейство...

Много ясно, че Рахманинов е колкото руски толкова и американски композитор. Роден и израстнал е в Русия, но без Америка щеше да е "господин никой".

И как ще е г-н никой когато вече е бил име когато отива там бягайки от войната! Учил и работил в Русия, в САЩ е написал само 6 от стотиците си произведения, при това най-руските поради носталгията си!

"Аз съм руски композитор и родината ми е оставила отпечатък върху характера и възгледите ми. Музиката ми е плод на моя характер, затова тя е руска музика".

Щяха да го обявят за враг на работническата класа и щяха да го разстрелят през 1937 - като много други като него - сглупили да се върнат!

АА

Там не са изтрещяли като тук. Руснаци, французи са правели революции и всичките им музеи са пълни с изкуство - не са крали и не са разрушавали. Застрелвали ли са обикновени хора, но гении и талантите са ги оставяли, за разлика от тук, където Гео Милев, Вапцаров и други са убивали...

Календар