Въведете дума или фраза за търсене и натиснете Enter

Коментари

Пол Верховен - забраненият

КИНО НА MAX

Пол Верховен - забраненият

Повече от половин век нидерландският режисьор постоянно скандализира публика и критици. Най-новата му провокация „Бенедета“ можем да гледаме на фестивала Синелибри. Кой обаче е Пол Верховен?

Отказ

Улеснения и привилегии за регистрирани потребители:

  • не си измислят и пишат прякори всеки път;
  • не въвеждат досадните символи от картинката за сигурност.

Човекът вади на показ кирливите ризи на уж свободното и благоденстващо западно общество - фалш, лицемерие, псевдоморал.

На тоз още ли се намира кой да му дава пари за да снима! Бездарието е потресаващо!

е върховен! Един от няколкото нестандартни "мотора" на киноизкуството наред с Роман Полански, Алфред Хичкок и актьори като Джак Никълсън, Марлон Брандо и Никълъс Кейдж! Винаги тръпнеш и очакваш неочакваното когато чуеш, че лентата е тяхно дело. Няма ала-бала, няма рамбовщини и робокопщини, няма елементаризми и тъпи погледи или реплики /само "Мамка му....", "Но какво, по дяволите....?", "Добре ли си? Сигурен ли си? Тогава се грижи за себе си!"/, няма юмруци и вечно стрелящи оръжия без презареждане..... Дори и пуберите вече се отегчиха и чакат нещо по-различно, по-разтърсващо, по-директно, по-реално! Гениите винаги са били недолюбвани, неразбирани, оплювани, а после им носят крайно опечалени най-големите венци и се пишат техни приятели и душеприказчици по мемоари и коментари из студията...А де де?

Ами че то и в статията си е написано, че един от филмите на Пол Верховен е точно Робокоп, плюеш по негов филм!?! Или не си прочел статията или не си запознат чак толкова с филмите му. Обаче иначе - разбирач

Календар