Въведете дума или фраза за търсене и натиснете Enter

Коментари

Подписването на мира от Сан Стефано в спомените на един учител

ПОМНИМ

Подписването на мира от Сан Стефано в спомените на един учител

Честит 3 март, ден на жадувано Освобождение!

Отказ

Улеснения и привилегии за регистрирани потребители:

  • не си измислят и пишат прякори всеки път;
  • не въвеждат досадните символи от картинката за сигурност.

" Русомразците са башибозука на Англията и Францията, благодарение на които бяхме 5 века под Турско робство. Те продадоха България и докато ги има ще сме зле "

Англичаните си гонят техните интереси, да не падне Цариград в руски ръце. Русия не е тръгнала да освобождава България, а да завоюва Цариград и да изтласка Османлийте отвъд Европа...за да се настанят те в Константинопол. Много ясно че на подобни болни руски амбиции трябва да се противодейства, англичаните не са вчерашни. А колкото за тъпият Санстефански договор, такъв няма, а дори и да е имало той много бързо е развален и резултатът е ясен на всички. Не знам както толкова плачете по Русия и някакъв договор който никой не е виждал.

И Русия и Англия си гонят имперските интереси, този факт не го отричам! Само натъртвам да се знае, че доовор е имало и благодарение на него е създадено и Княжество България (да под руски протекторат и това не отричам), но ти продажнико отричаш падналите Български опълченци, за свободата, която уви не оценяваш! Русия не е само Руската империя по онова време, а и руският мужик, който се е бил безкористно за нас! Ти за съжаление не мога да те нарека човек, но парапитек със сигурност! Не искам да се ядосвам на подобни жалки екзпемпляри отричащи собствената си история и пишещи на собственият си език и азбука, което е още по жалко! Жал ми е за теб и тебеподобните ти!

Бай Ганчо, истината е за 500 години турско Присъствие, мързеливите и сервилни българи не са направили нищо по въпроса за свободата си. Разчитали на някой да дойде незнам си откъде да ги освободи. Пишман револючионери е имало, не го отричам, но без никаква подкрапа от населението - Ботев, Раковски и т.н. Пишман герои също си има - Левски :). И след всичко това, аз би трябвало да съм горд с паданалите са свободата....хахаха.

Защо? Питам Защо редакторите на ДИР.БГ трият коментарите за очевадната истина! Кое ви е мило иззедници долни?! За няколко пробити долара продавате родина и мйка ето това сте вие продажници, които с възможността да изтриете мнение показвате силата си, а иначе сте безилни! Безсилни сте пред историята! Безсилни сте пред фактите, които икстае да промените по ваше виждане, но не истинските Българи започнаха да проглеждат и да виждат и Българина е умен, но муден!

Аз искам само да вметна на джендър поколението факта за англичаните долни, които са били против освобождението ни! Нека да се помни и знае, че тази долна и мръсна колониална англо-саксонска паплач никога не е била приятелски настроена към нас и другите славянски народи. и да триете джендъри истината си остава и боли! Не знам какво ви е по мило България и уважението към руският мужик паднал за свободата ни или англо-саксонската измекярска НПО която ви плаща! Поклон на падналите за освобождението на България от Османско иго!

Да живее България! Отвратен съм от факта, че през последните 30 години се намериха какви ли не изроди, които се опитват да омаловажат ролята на Русия за Освобождението.. то не бяха фалшиви цитати които уж Левски бил написал (Тоз който ни освободял, щял да ни зароби...) то не бяха публикации за митове за Батак и какво ли не още... Истината е: Русия е била пострадала достатъчно от предишната война с турците (Кримската война, в която Англия и Франция се бият на страната на турците против Русия...) и не е искала да води нова война... но след Априлското въстание, потопени в кръв (което било мит според някои изроди...) общественото мнение в Русия се надига в защита на нова война против Турция... първончално руската дипломация се опитва с преговори да спечели повече автономия и права за българите, но турците подкрепяни от Англия отказват... в крайна сметка Русия като защитник на православното християнство обявява война на Османската империя, война която за нас става освободителна...

Senator1

Още от времето, когато на нацията ни се е давала автономия съобразно с Договора от Систова-05 Август 1791 г., Англия е била против този договор, тъй като изхождал от страна на САЩ. те пък от своя страна започват да изнасят револиция по цял свят;първо във Франция после у нас.

Браво за публикацията , ДИР !

Наистина Царя Освободител не е искал да освобождава България, просто защото и по онова време Русия е била в "международна изолация" а и хазната не е била готова да финансира тази война... и точно затова трябва да благодарим и на руския народ който буквално принуждава Александър II да започне военните действия в момент в който Русия не е готова за това.

Нека да добавя, че хиляди се записват доброволци и отдават живота си в тази война. Каквито и да са били плановете на империята, обикновените хора са имали чисти помисли в тази война-освобождението и спасението на поробените българи.

говориш колкото да не заспиш. един българин, който е останал в историята на Вълчан войвода, изпраща при руския император свой човек. предлага руснаците да освободят България и той лично ще покрие разноските по дрехи, храна и оръжие. с две думи предлага да плати изцяло войната на Русия с циганската държава. по-изгодна сделка от това здраве му кажи. обаче руснаците отказват. несметните съкровища на Вълчан, които са легендарни и до днес, са натрупани от обири на анадолски търговци. не само, че никога не е заловен, но умира на доста години, а е действал в Югоизточна България (основно в Странджа) съвсем близо до циганската столица. та, ако нещата опираха до пари и руската хазна е била празна...

Хубава статия, браво! Нека да се знае истината.

На тази дата България се появява на политическата карта, дълго изстраданата Свобода от турския гнет е налице! Стига с този нихилизъм на ГАРГАТА антиславянска. Да, договорът е предварителен, гранците се предоговарят. Но КОЙ е против целоста и независимоста на България, КОЙ не е дал дори една жертва по нашите земи, КОЙ защитава Османската империя с подаръка Източна Румелия?

Така де така - КОЙ?

Честит национален празник! И на такъв ден не се пише материал с несъществуващата в българския ни език дума "прелиминарен"! Означава "предварителен". При незнание просто се проверява в речника.

Всички договори от това време за спиране на военни действия са се наричали прелиминарни. В случая незнаещия сте вие.

y_varna

"Прелиминарни" коментиращи, в такъв случай се слагат кавички, във всички останали думата се превежда - според правилата. Приятен ден, "знаещи" :)

Senator1

Прелиминарен означава ПРЕДВАРИТЕЛЕН договор за сключване на окончателен договор. На Россия и трябвало точно такъв временен договор, за да не може привържениците на чистата и свята Република да се изявят с мнозинство. Трявало им е време за да се освободят от тяхното несъмнено влияние.Предварително са се осигурили откъм от Левски и Ботев...а после и от техните съмишленици, без да издигнат някои от тях йерархията на новата власт.

Да благодарим на Русия за нашето освобождение! без Русия щяхме да дърпаме още робския агарянски ярем или щяхме да бъдем изклани като арменците.

Този е храненик на едно нпо, селянче, обучили го в чужбина и се мисли за връхната коричка на лай.ото, но е тъп като гъст.

Браво на манипулатора, хитро изтри постовете! Мръсниците са си такива още от малки.

Senator1

Първо на първо трябва да се отблагодарим на САЩ, които верни на идеята си за износ на революция правят нов опит и то успешен у нас.Защо наричаме Ботев, Левски, Раковски революционери, а се страхуваме да отчетем начиная от частичната амтономия от 1791 г . това " оксвобождение" е по същността си револиция.

Някакъв изрод нарекъл себе си "Отвори очи" в отпуск от Карлуково за 3 дни си позволява да поучава българският народ. Абе говедо ,отиди на Шипка да видиш що народ се е стекъл да отдаде почит.Да се преклони и наведе глава. Какъв ден е днес.Кажи тъпако .Защо велики световни лидери поздравяват България- Ги нещастнико ще ми отваряш очите.Можеш ле да ми отвориш на майка ти краката.

неграмотник!

Договора е подписан само заради това че Британската армада навлиза в Средиземно море и не позволява на руските войски да направят това за което са тръгнали-излаз на руската империя на Босфора и Дарданелите.

Чети спомените бе, Каун! Ингилизите ли са ти по-мили от свободата на България. Договорът се подписва след заплахата на Русия да продължи войната. Какъв натиск от "Бритската армада", те във война ли са били с Русия? То и сега "Американската армада" плаши гаргите де къде им падне.

Къде намериха БНТ-1 да ми пуснат Иво Инджев ,да коментира 3 март ,един Ярък Антибългарин с Турски манталитет ! Оставка на Ръководството на БНТ - 1 и никога да не работят такава работа ! Българите са 99 % Русофили , а противниците са 0,01 % ,така че няма нужда от друга позиция ! ОСТАВКА !!!

На Русия и саможертвата й - поклон навеки и доземи. И нека поколенията да знаят, че английската морска ескадра е пречила на подписването на договора. Което е знак - ако някой ще затрие нововъзкръснала България, това ще бъдат наглосаксите.

Слава на Русия, Слава на император Александър!

То и Белгия и Холандия саимали имперски интереси. Ама не са ни освободили.

Ами не са ни освободили и не ни карат да казваме, че са ни освободили. Пък руснаците знаят, че Освобождението е само лозунг и ни карат да го скандираме.

Коя от двете е империя - Белгия или Холандия?!

„Болшая советская енциклопедия”: ”Царското правителство на Русия преследваше във войната с Турция завоевателни цели, но използваше лозунга на една освободителна война”.

И народа с лик засмен, като гледа вече в плен тия полкове хайдушки, на казаците добри тъй благодари: здравствуйте, братушки!

Руско-турски войни са водени през следните години: 1568-1570, 1676-1681, 1686-1700, 1710-1713, 1735-1739, 1768-1774, 1787-1792, 1806-1812, 1828-1829, 1853-1856, 1877-1878. Време е вече всеки българин да разбере, че Русия е преследвала имперските си интереси и изобщо не им е пукало за нас. В противен случай ако русофилите бяха прави, то "братушките" щяха да ни освободят още през 1570 г. Това не се е случило и всичко друго е лъжа. Ние трябва да слагаме България преди всичко. Всеки, който не го прави ще ходи в дъното на Ада - отреденото място на предателите.

Разбрах , значи сега на американците им е през у... за демокрацията , нато и нашата сигурност , а си е обикновена окупация !

Русиьо, спри да ни освобождаващ! Освобождавай някой друг, нии нещем робство

Вечна слава на руските войни, които ни създадоха третата българска държава! За голямо съжаление ние, българите, се оказахме и неблагодарни, и неспособни да я запазим независима, напредничава и богата. Водили сме многобройни пораженски войни, които ни превърнаха в най-изостаналата държавица на Европа. А днес пък положението е отчайващо. Правителствата ни през последните 30 години, и най-вече герберите, прогониха милиони млади българи в чужбина и създадоха условия за подмяната им с цигани. България днес е територия, която се управлява от задокеански престъпници, които изсмукват последните сили на българите. Настоящото е печално, а бъдещето - такова няма! Така е, когато една държава не покаже благодарност към своите освободители, а застане срещу тях, както България (чрез своите управници) към Русия.

Мръсен болшевик... ТЕБЕ ДА БЯХА ПРОГОНИЛИ, МЪРША ТАКАВА...

Що бе дженди се нервиш - споко , не се отменя гей парада ти .

Календар