Въведете дума или фраза за търсене и натиснете Enter

Коментари

ПоДИР 30 години: Show Must Go On

ПРЕХОДЪТ

ПоДИР 30 години: Show Must Go On

Рухна ли реално Желязната завеса, или ни стига, че свободното пътуване ни прави "равни" с цивилизования свят?

Отказ

Улеснения и привилегии за регистрирани потребители:

  • не си измислят и пишат прякори всеки път;
  • не въвеждат досадните символи от картинката за сигурност.

Спокойно мога да зачеркна 90-те години на 20-ти век от съзнанието си... Опашки, купони за хляб, мизерия, режим на тока, хиперинфлация, мутри... Разграбване на една бедна държава, като лешояди на мърша... Надявам се, на никого да не се случва да живее в такива страна каквато беше България тогава.

Изкуствено създаден дефицит. Повишиха цените баснословно и всички стоки се появиха в магазините. А хората само цъкаха с език и не вярваха на богатия асортимент от храни, питиета, дрехи и обувки наше родно производство. След това едва нахлуха чуждите компании /в това няма нищо лошо/, на със субсидирани стоки и нашите производители останаха с пръст в устата. Да не говорим за разрухата в селското стопанство - ограбване на страната безнаказано и методично. Което се случва и в момента. Ние сме виновни, че дремем а и младите не си дават ама никакъв зор-ден да дойде, друг да мине. Ето това е най-голямото престъплание - откраднаха ни нагло с лъжи и обещания вярата в демокрацията, която за някои се превърна в свободия и мързел - светъл пример за поколенията. Приятен ден на всички студенти и нека младите хора се замислят над собствения си принос в развитието на страната.

lu4ka

Като гледам снимките с опашките, всички са по "демократично" време.

платени критици на соца ни поучават . Всеки ден по т.н. медии се повтаря колко лошо било в България. Ми, махайте се ,бе. И не си спомняйте за нас. Уан уей тикет .

Странно...аз живеех в едно тъпо село и никога не сме имали купонна система....много зле сте живееле в Софето бе....на купони

България никога повече няма да живее толкова добре и здравословно както в Соца със СССР. Никога.

Гнусен скапан социализъм и социалисти!

то па кат гледам сладкия и градивен капитализъм, как ни клати ....

Като гледам хората по опашките няма нито един, който да не е усмихнат, сигурно заради това, че се е добрал до опашката. Сега като гледам, вдички дето излизат от Билла плачат и псуват.

периода след 1944 в доста отношения не се отличаваше от този до тази година. Всички соц.страни до една в голяма степен напомнят Афганистан при талибаните или С.Арабия до 1960год. През периода 1944-1989год. въреки че сме служили в ремса например и че бяхме послушни на властта,нито имахме санитарен възел по домовете си,нито имахме какво да ядем,как да се топлим,а за медицината да не говорим,всъщност я нямаше. Руските телевизори се разваляха само след 2-3год. преподавтелите в уч.заведения бяха от неграмотни-по-неграмотни,децата бяха в опастност като са на училище.Милиционерите прегазваха невинни хора по улиците,продукцията на електрокари и др. ставаше само за старо желязо,заплатите крайно ниски. Само една малка върхушка имаше коят вземаше чрезмерно по-високи заплати,живееше добре а точно пък тя само се оплакваше.

Руски хладилник Минск от 1980 г., който си работи. Дори понякога си мисля, че е лошо, че са произвеждани толкова здрави перални, печки, хладилници. А за здравеопазването, което сте писали са пълни глупости. Винаги сме имали способни лекари и реакция на мига. Нашата поликлиника разполагаше с две коли и нощно време идваха на адрес при повикване. Дори тогава подготвяни лекари работят и фосега в т.н. "цивилизационен свят"

Доста обширен коментар. Ако беше по- кратък можеше и да не се разбере, че дебила в теб не спи, но след толкова много простотии няма как да не стане ясно на всеки, че липсата на знания е в основата на простоватото ти коментарче. Телевизорите се разваляха както навсякъде по света преди навлизането на процесорите. Парното беше без пари и топлеше всички стаи, а въглища и дърва -колкото искаш стига да ти се носят. Маргарет Тачър остана извън официалното си посещение като министър на образованието за да види какво е това чудо в образованието ни и как го постигаме. За лекар се влизаше след драконовски изпити и оценки над 5, а не като сега- който платиле влязъл. По тази причина и здравеопазването беше на ниво. Сега една херния трима лекари не можаха да ми закърпят, а онази от онова време не е мръднала. И онзи ЗИЛ, руския дето е от 1973г. още си работи за съжаление. Такива като тебе нереализирали се в живота било от мързел или от простотия винаги търсят причината в системата. Ти и сега не си на гребена на вълната.

След края на Втората световна война са постигнати значителни резултати в повишаването на продуктивността на животните. Средният млеконадой от крава нараства от 450 литра в края на 30-те години до 3400 литра в края на 80-те. В овцевъдството средният настриг на вълна се увеличава от 1,6кг на 4,1кг, а средният млеконадой е увеличен от 42 на 51 литра. До края на 80-те години, успоредно с нарастването на броя на животните и тяхната продуктивност, бързо нараства и животновъдната продукция. Производството на месо от 202000т през 1939г. достига 551000т през 1990г., а добивът на мляко нараства от 669млн. литра на 2,4 млрд. литра.

Странно защо ли след 1986 година в Пловдив бе трудно да намериш нормален салам в магазините... само "Кучешка радост" (както викаха на въпросната наденица). Колкото до опашките - "Лукановата зима" ми се е запечатала ярко в ума, както и "Виденовата". Първата с опашките и дефицита, а втората - с инфлацията (ако все още не сте я забравили).

Велиславке, ИДИ скачай сега бе, ДУШКО! ИДИ скачай бе, ЩО НЕ СКАЧАШ БЕ, моМЕ!!!!!! МИСЛИ ЗА ВНУЦИТЕ ТИ, ЧЕ ТЕ ИДВАТ!

Някой ще обясни ли при хилядите крави в стопанството където всеки ден се започваше по радиото с млеконадоя и с колко истински часовници са наградили хората занимаващи се с кравите как за две три седмици изчезна мляко сирене ,шап ли ги хвана кравите ,чума ли или олигарси ги изядоха

Истината е, че от 1944 г. насам става все по-лошо и по-лошо. По времето на соца беше много зле, а последните 30 години е още по-зле. Да не говорим, че вече положението е направо нетърпимо - чак такива малоумни простаци, не са управлявали даже и по времето на бай Тошо. И нищо чудно,та нали сегашните са децата на шьофьорите и охраната на Тато - селския цървул.

Слушай, пич, хайде говори от свое име колко си зле.... И кво да праим сега , че си зле, тъпунгер...

затова сме зле. Тези изрази към непознати, показват наистина колко сме зле като народ. Това е разликата между нашата държава и яките държави.

що рече чадо мое сигурно вече гониш 90така време е да се видим

Е тази снимка с 80 процента съкращение на МВР И МНО дано някога не се наложи да я показвам на внуци и пра внуци да знаят защо чужди войски са влезли в България ако сме живи и здрави.Каква глупост са писали под влияние на чужди сили.Ами защо краварника не си съкрати 80 процента войската да мирне света от тях.Тая снимка е жестока.

И кои войски са влезли? Преди руснаците си влизаха и излизаха когато си поискат - а ти даже не знаеше! А сега 1 американец да влезе и всичкото медия и сурат тефтер гръмват! И се знае колко са до човек! И даже се знае колко точно си плащат за ползването! А руснаците? - всичко беше страшна военна тайна!

Същата и на мен ми направи впечатление.Така ,както ,че и всички лозунги са изписвани от една и съща ръка и шрифт.

хе хе, тогава бяхме горди българи, а сега дори в нищо и никакво заглавие пишем на чужд език, срам ни е....... от нас си.....

Абе кви хора сте да говорите от името на хората.... Било го срам, мен пък не ме е срам....

Така е. И хилядите български момичета по червените фенери в ЕС не ги е срам. Европейски ценности са това. Няма как да ви е срам от тях. Така ви учат.

Chervenite babichki ni biha I ni razpilqha po sveta. Neka da im blagodarim!

Така беше това което е на снимките е самата истина.Тази истина трябва да се знае и да се пази като му дойде времето причината която е довела да бъде премахната публично на стадиона.Някой нормален журналист защо не обясни като по това време бях стоковед на хранителни стоки.КАК ЗА ТРИ ЧЕТИРИ СЕДМИЦИ ВСИЧКО ИЗЧЕЗНА ПРИ РИТМИЧНО ЗАРЕЖДАНЕ СУТРИН И ВЕЧЕР НА МАГАЗИНИТЕ.КЪДЕ ОТИДЕ И ЗАЩО НЕ ПУСНАХА ОТ ДЪРЖАВНИЯ РЕЗЕРВ КОЙТО ИМАШЕ ПРОДУКТИ ЗА ГОДИНА ОБСАДА.КАКТО И ПЕТРОЛНИ ПРОДУКТИ ЗА ТОЛКОВА И ХРАНИЛИЩЕТО ЗА ГАЗ В ЧИРЕН БЕШЕ ВИНАГИ ПЪЛНО.Какво направихте с тези продукти бе гадове та съкратихте живота на хората където майки с деца се редяха по нощите да купят храна за своите рожби.Тези снимки трябва да се пазят и да се знае кой е предизвикал тази криза ,че утре ще кажат нямало е криза плавен преход.А те са за стадиона.Всичко имаше в тази държава дори и видеокасети се произвеждаха .А бензина с туби го изнасяха за бивша Югославия едни с туби други с цистерни.Повече не искам да се ядосвам.Но трябва на разбойниците сурово наказание.

Скриха всички стоки в очакване на повишаване на цените, както стана.

По голяма глупост не бях чел скоро...

Не съм съгласна, че ние не сме били цивилизована държава. Бяхме спокойна, толерантна, с доста професионални кадри. С промишлено селско стопанство. Наскоро във вестник прочетох, че в Пловдивско е била най-голямата овощна градина с ябълки в света. Да не говорим, че и през октомври на бригади беряхме домати.

Бригади, а ? - безразборен секс и алкохол !

Що цъкате минуси бе ? - това се правеше по студентските бригади - денонощен купон ! Сега го нямат това студентите - твърде са заети да правят кариера/работят и т.н. Ей-това го нямаше преди - да живееш в постоянен стрес, че ще те изхвърлят от работа и няма да си намериш нова. И не защото си некадърен - просто си попаднал в 10-те процента, които компанията е решила да съкрати - дошъл е нов "мениджър" и е решил да прави "промени"

какво имаш п/в секса, алкохола... а сега какво има ,още повече секс и алкохол, даже сме известни като страната с алкохолен туризъм...

Явно писачите на глупости са се събрали да списват тук. Дрън-дрън, били сте роби в клетка. И сега си искате неистово клетката...

А преди 30г ? оцета беше оцет , а не кисел продукт леба беше и миришеше на леб , а не на вата

К.У.Р.Е.Ц. - Коалиция зя Успешно Развитие и Европейски Ценности.

Явно подрастващитеса решили, че всичко на този свят започва с тях. Това, което се опитвате да набиете в главите на младежта е ситуацията след 10.10.1989г. Тази ситуация, която днешните олигарси създадоха за да провокират масовото недоволство разчитайки на глада на населението. Донякъде успяха, но не напълно и затова не можаха да спечелят първите избори. Оказа се, че народа е по- мъдър от жадните да се възкачат начело на държавата. Тогава дойде и банковия крах за да покажат, че държавата я няма и трябва да се намери алтернатива. Алтернативата се оказа Костов при който всичко се разпродаде за жълти стотинки на наши и ваши хора, а сега поколенията берат урожая на този гангстерски преход. Така, че сукалчетата от това време да не се напъват със спомени защото последните се заключават само до насраните пелени и майчиното мляко.

След 10.11.1989г. за да не може народът да потърси сметка от комунистическите дерибеи, държавата бе съвсем организирано и по план на ДС, тотално разсипана. Със стопиране и нищоправене от страна на властта, народът бе докаран на границата на оцеляване, за да няма физическа възможност да потърси сметка за дерибействата на комунистите през така наречения социалистически период.

Негърски паламарки за вас !

20 годишна и с дете ? Случаеност ?

Тези опачшки и купоните бяха точно след падането на Тодор Живков, в началото на 90-те! Тогава и киселото мляко бе по-течно от прясното, и се яви т.н. турски хляб с 50% брашно!

Беше 1991 г. Още се чудя как се организира това нямане като още не бяха разгромени селското стопанство и промишленоста.

Написаното показва пълна простащина и явно манипулиране на народната памет. А Народната памет явно и с основание знае,че периодът 1944-1989 г. беше период в който България бе водеща в икономическо,социално и културно отношение страна.

Най вече културно! Бегай копейкаджийски палячо платен!

Каква ли промяна , след като има такива коментари ...

По време на мръсните червени гадове беше гадно. И след 1989 г. пак беше гадно, защото червените прасета си останаха във властта, създадоха мутрите и чалгата, изгониха интелигентните и учени хора вън и изядоха пенсионния фонд, заради тях сега пенсионери ровят по кофите.

така ли ти казаха? Еми не е вярно! Не ги слушай, лъжат те.

Не може така, пълна неграмотност. На 10.11.1989 година Тодор Живков подаде оставка като Генерален секретар на Централния комитет на БКП. Министър-председател беше Георги Атанасов. Не може човек с такава елементарна представа за нещата да дава оценки. Затова сме на този хал.

Прави ми впечатление, че от ичвесрни време редовно се пускат такива статии с цел пропаганда. Дираджии , явно и до вас са достигнали евро парите които се отпуснаха за борба с Руската пропаганда ..А те са милиарди :) . Ще намажете спор няма.

какво има да се обсъжда? едни ядоха и пиха, а други им платиха. (по бай радой)

дирници, знаем, че веганството е в натъпление, но отговорите на "интервюто" ви от оня ден по същата тема, с поредния лозан панов беше толкова постно откъм отговорите, че е по-добре да затворите темата в памет на желю - заека! посетил с жена си партито на мултака.. и всички яли, пили и се веселили...

30 години след промяната и в навечерието на предстоящи местни избори сайтът на моника, но не валериева пуска тенденциозно снимки от "едно време". Еми там на единият плакат пише - "80% съкращаване на МВР и премахване на червените барети!" не 70, не 90, не 60 а точно 80%! СлучаеноСССС? Ни мисла! На други плакат пише - "Не искаме преустройство, а ново държавно устройство". Еми получихте си го бе, сега защо сте недоволни? Какво не ви харесва? Излиза че логачите от втория ешалон и обслужващия персонал на БКП друго не могат! Каквото и да подхванат стигат до диктатура и култ към личността!? Днес МВР е с 27% по-голям щат от времето на развития социализъм, червените барети са 3 пъти по-многобройни но вече се казват по друг начин. Да живей димукрацията!

Случаенос и не мислиа си го взел от мен !

Щерев, за първи път ти сложих +! По-рано пишеше тъпотии и глупости и ставаше за смях! Сега за първи път видя истината и лъжата на днешните управници - нищо по-добро от вчерашните! Лъжи, демагогия, корупция, полицейщина, беднотия, скъпотия, авторитарно управление, волунтаризъм, простотия, грабеж, некадърно управление и т.н.! Много по-зле сме от преди и само уж някаква "демокрация" и "свобода" залъгват простото население!

По времето на Соца нямаше такива тъжни сцени . Снимките са след арабската пролет в България - 1994-1997.

Лъжа. Имаше. Само където опашките бяха по-малки, защото затвореното в държавния концлагер население беше през деня "на работа". Отделно, че да снимаш опашките или очуканите и сиви соц. сделканици не беше въобще безопасно занятие и съответно никой и не си го и помисляше да прави.

така ли ти казаха? Еми не е вярно! Не ги слушай, лъжат те.

според съда на лозан панов, логиката е следната: стреляш по някого - убиваш го, излизаш невинен, ако не осъждаш държавата в пенсионирания съд на евреите в хага - получава се.. купуваш си имот до съдия в хага... е. след като това е възможно. какво значи тук някакво си мнение? а като се сетя, колко народ манифестира начело с меркел в подкрепа на шарли... лицемерие.

шоуто трябвало да продължи ама с баннат от къпаният изкуствен интелект, милицията на гугъл капча ип адрес и спуснатите "от горе" разфасофки на хора от родител 2 в е. как? да питаме лозан панов, мей би?

Думи, думи, ама мисъл нема.

Беше яка мизерия.Икономиката икономична дело на всеки,към светли бъднини върви.

Това беше славният социализъм, по който въздишат разни изкуфелници. Ако това се върне само за една седмица сега, гарантирам, че в България и циганите няма да останат.

Всички снимки са от времето след 10.11.1989г. Какво искат да ни кажат с това?

Е, защо този минус? Не е ли така, ако искат да ни кажете друго махнете датировката.

Кой "цивилизования свят"!? Джендарският, ислямистки, лъжлив, манипулаторски, измамнически, клеветнически, грабителски... оня който разсипва държави и народи ли!?!

Чемодан, вокзал, Масква! Давай, досвидания!

И втоя свят живеят всички червени кyрви! Бехай от тука копейка бедна и платена!

123

Календар