Въведете дума или фраза за търсене и натиснете Enter

Коментари

Писателят Иван Иванов за нобелиста Петер Хандке и смисъла на творчеството

РЕПЛИКА

Писателят Иван Иванов за нобелиста Петер Хандке и смисъла на творчеството

Как две световни новини влизат в морален сблъсък помежду си

Отказ

Улеснения и привилегии за регистрирани потребители:

  • не си измислят и пишат прякори всеки път;
  • не въвеждат досадните символи от картинката за сигурност.

Истината за Сребреница е по-различна.Същите тези мюсюлмани от града бяха започнали системно избиване на сърби от близките села и рудници.Има цели села без един оставен жив сърбин.Сребреница е отговора.А този нещастник с овчия кожух,когато стане нобелист да говори...

беше един морален коректив да си е-б мамаро! .. виж, академик в БАН беше .. това е сигурно!

типичен не0либерален идиотизъм - тоест Новговор ;) толкова ли сте слабообразовани ? Или измамата е в кръвта Ви ;) ? "човешките идеали за сплотяване на народите и опазване на мира." А това,че многонеуважаемият Нобел е натрупал богатството си чрез причиняване на смърт и разруха ?! Какво е произвеждал и пласирал Нобел ? А не0либерални многознайковци ;) ?! И Обама , подпалвачът на поредните войни на Империята - нобелов лауреат за мир ;) да, да - знаем ;) Войната е мир ! Нали ?!

И Кисинджър Убиеца е сред нобеловите лауреати за мир - виновник за смъртта на милиони виетнамци, камбоджанци и лаосци . Член на Комитета на 300 и други органели на на анонимното Управление vesti дот bg/novini/iskat-syd-za-kisindzhyr-zaradi-voenni-prestypleniia-vyv-vietnam-laos-i-kambodzha-373263

прочетох в началото за хм, обругаването на Микеланджело, като че ли знаех за какво ще пише този моралист Иван Иванов...добре че не всички мислим еднакво - само това мога да напиша.

и терористите Менахем Бегин, Шомон Перес и Ицхак Рабин - и тези масови убици наградени за масови убийства и антисемитизма им ! Тези от Нобеловия комитет явно си правят гаргара с гоим ;) Открито ни се присмиват ! "между 1931 и 1948 г. групировките Иргун, Хагана, Лехи и други извършват редица чисто терористически актове. В техните най-известни подвизи (хотел „Цар Давид“ в Йерусалим през 1946 и клането Деир Ясин през 1948 г.) са убити и ранени десетки цивилни. Именно терористите обаче основават дясната партия Херут („Свобода“), днешната Ликуд, която почти неотстъпно управлява Израел от 35 години насам. Основателят на Ликуд и шести министър председател на Израел Менахем Бегин е командир на Иргун." "На 4-ти Януари, 1948 г., еврейски терористи подкарват камион пълен с експлозиви към центъра на Яфа (понастоящем е квартал в Тел Авив), където го детонират убивайки 26 души и ранявайки около 100 палестински жени, деца и мъже. [1] Атаката била дело на Иргун Цевай Леуми (Национална военна организация), още известна в писма на иврит като Етцел, най-голямата терористична организация в Палестина. На чело на Иргун бил ционистът Менахем Бегин, който от 10 г. вече избивал и осакатявал араби, британци и дори евреи в усилията си за създаване на Еврейска държава." "Иргун не била единствената терористична група, но била най-активната от всички във всяването на терор в Палестина. Преди нападението в Яфа, най-голямото им постижение било на 22 Юли, 1946 г., когато взривили хотел Крал Давид в Йерусалим – убивайки 91 души, от които 41 араби, 28 британци и 17 евреи." "Другата голяма терористична организация, оперираща в Палестина през 40-те години на миналия век, била Лохамей Херут Израел – Лехи (Борци за свободата на Израел), по-позната като Бандата на Щерн, наречена така заради фанатичният и създател Аврам Щерн." "Другата голяма терористична организация, оперираща в Палестина през 40-те години на миналия век, била Лохамей Херут Израел – Лехи (Борци за свободата на Израел), по-позната като Бандата на Щерн, наречена така заради фанатичният и създател Аврам Щерн." "Бегин и другите терористи били сърдечно мразени сред основните линии на ционистите водени от Давид Бен-Гурион, който редовно посочвал Бегин за нацист, сравнявайки го с Хитлер. В известно писмо до „The New York Times“ през 1948 г., Алберт Айнщайн нарича Иргун „терористична, дясна, шовинистична организация“, която застава за „ултра национализъм, религиозен мистицизъм и расово превъзходство“. [6] Айнщайн се противопоставя на посещението на Бегин в САЩ през 1949 г. заявявайки: „Групите Иргун и Щерн откриха терора сред еврейската общност в Палестина. Учителите бяха бити заради това, че говореха против тях, а възрастните бяха застреляни, защото не позволиха на децата си да се присъединят към тях. Чрез престъпни методи, побои и грабежи, терористите уплашиха населението, изисквайки тежък данък.“"

Иван Иванов - герой на съдебни саги свързани с "слънчевите къщи" с фирмите зад радио "Лиани" и обвинения за побой има ново поприще на писател, който се изказва неласкаво за автора на "Тъй рече Заратустра". Да не се окаже и герой на съдебни саги за авторство на произведенията си ?

Писателят Иван Иванов (?) не е чел Хандке, но си позволява да раздава присъди?!

А тук симсълът не е да е чел Хандке, защото Нобеловата награда е учредена освен за постижения, и за мир.

Ти правиш ли разлика между Нобелова награда за литература и Нобелова награда за мир?

да трябва да се прави разлика - атомът в името на мира...

Не съм запознат с твърденията на Хандке, но според мен е важно, и ако може някой, да уточни - той се съмнява във фактите (дали се е случило) или одобрява случилото се ?

А ти пък въобще не си в час, но вдигаш ръка да те изпитат.

Прав си :-) Ами вдигна се шум - стана ми интересно

Иван Иванов - пистаел? Освен тези редове, какво друго е издал? Протсете моята неосведоменост

Това намерих - Иван Иванов е роден на 19 януари 1964 г. в Ловеч. Повече от десет години животът му е свързан с електронните медии - от самото им зараждане и през всички проблеми и радости на прохождащия частен радиобизнес, свързан с изграждането на първата извънстолична радиоверига "Лиани". Всичко изглежда добре, докато в един момент рухва из основи - заради лош кредит семейството изгубва всичко, съграждано с години. Бащата-стожер е напът да изгуби себеуважението си - чувства вина пред децата си, които са изправени пред един избор - да напуснат родината. Днес семейството живее между България и Франция, преглътнало болките и страданията на миналото. Самият Иван Иванов се развива в ново поприще - писателството. Автор е на пиеси, разкази и романи: "Какъв хубав сън", "Старата къща", "Старият мръсник си го връща". "Омагьосаният кръг" и последната му книга - сборникът с разкази "Наричайте ме Мечтател" на издателство "Изток-Запад"

Защо минус? copy-paste от друг сайт. И аз се зачудих кой е и казвам какво намерих

А ти издал ли си нещо, че да ти четем мнението?

Не е Пистаел, като си написал, а писател.

Би било да не се споменава Ницше в този контекст

Правилно е написал големият австрийски писател. Сребреница е като шишето с пясък показано от Колин Пауъл като химическото оръжие на Садам и като подпалването на Райхстага. А най-малкото някой си Иванов може да коментира носителя на Нобелова награда

Големият австрийски фашист (имам предвид Хандке, а не сънародника Хитлер) да иде и да види масовите гробове в Сребреница. "Клането в Сребреница е военно престъпление по време на гражданската война в Босна и Херцеговина, което е класифицирано от трибунала на ООН като геноцид. На 24 март 2016 г. Радован Караджич е осъден на 40 години затвор, включително и за организацията на клането в Сребреница.[1] В околностите на град Сребреница през юли 1995 г. са избити над 8000[2][3][4][5] босненски мюсюлмани – мъже и деца, под ръководството на сръбския генерал Ратко Младич на няколко различни места. Това е най-мащабното избиване на хора в Европа след приключването на Втората световна война. За прикриване на следите жертвите са били препогребвани неколкократно. Международният трибунал в Хага е предявил обвинения за това престъпление. От март 1993 до юли 1995 г. армията на Република Сръбска (АРС) държи града под обсада. Най-близката територия, контролирана от мюсюлмани, отстои на 100 километра по въздух. Анклавът е в пермаментен дефицит на храна, лекарства и гориво. Течаща вода няма, защото босненските сърби са разрушили централния водопровод."

Е, те щото те муслитата не правят такива неща. Може би тези, дето режат глави по телевизията на невинни туристи и когото още са хванали, те не са муслита. най малко българин, потомец на изклани от муслита, има право да намира махна на нобелисти..

Пък да беши цитирал и деницията на босненски сърби и босненски мусулмани, да разберем ко речи.

Фалшификациите че в Сребреница били убити 7 000 мюсюлмани се доказаха от немски криминолози, чийто доклад Хага го засекрети. Излезе само във Финландски вестник заключението им. Прословутата "комисия" е броила една човешка кост за един човек. В списъка са вкарани безследно изчезналите. По данни на 8-те немски експерти криминолози общо заровени са 1271 души, от които 62 % са сърби .

и кой инсценира Сребреница ? И кой пореден фалшив Казус Бели е този ?! за не0либералната империя ?! Която влиза от война във война и от мръсна подривна операция в поредна режисирана революцийка ;) ?

Истина е, че в Сребреница бяха намерени около осем хиляди трупа. Истина е и че според криминални полицаи от Германия, участвали в разследването, труповете са докарани там от различни други места и по различно време. Истина е и че западните политици редовно тематизират случилото се, срещу народите със славянски произход и източно православна религия. Истина е и че тези западни политици имат перверзно мислене, след като искат да набият в главите на източните православни, че те са виновни за всичко!

Кой е този наивник, който цитира Википедия? Във Википедията "информацията" не е проверена. Там всеки може да си пише каквото си иска. Затова тя най-често се използва за пропагандни цели, особено за политически събития.

Нямам друго обръщение за хора като тоя Велко, освен Глупак.

Забравяте да уточните че съответният учен, и създател на наградата, г-н Нобел е създателя на най унищожителните вещества на човечеството до момента - три нитро тулол (TNT) и/или нитроглицерин. Вещество налично във всеки един патрон. Коментарите са за вас.

Отдавна не са най-унищожителните. Можем да приемем, че е поставил началото. Но, всъщност, целта на Алфред Нобел е да подобри минната дейност, която в онзи момент е била изключително голям дял от икономиката на повечето европейски държави. До онзи момент ползват барут, който има множество проблеми при употреба, имало е много инциденти и жертви. Когато вижда как военните използват труда му, е ужасен и точно затова взима решението богатството му да се раздава като награди за хората, които подобряват живота на останалите. А, в патроните има барут.

Ама ти си голям спец, бе. П онахалство си за Нобелова награда.

Къде е Фридрих Ницше, къде е писателят Иван Иванов ?

Това е като разликата между Лом и Лондон.

А също и между един Нерегистриран и човекът, който изразява мнението си със своето име - Иван Иванов

Ние не си позволяваме да се изказваме неподготвени за Ницще. Но вие това няма да го разберете ....

Най-значимото относно Сребреница е, че жертвите са избити от Босненските мюсюлмани ведно със хамериканските терористи, за да обвинят Сърбите, като с това спомогнат за последвалите събития като бомбандировките с обеднен уран. И всичко това е за да се задоволи хамериканската жажда за кръв, която е неутолима, което ще става все повече и повече, но още съвсем малко, преди тази държава Сащ да бъде ликвидирана завинаги, подобно на индианците.

Фалшиви хора, ръсят акъл .....

Календар