Въведете дума или фраза за търсене и натиснете Enter

Коментари

Петя Дубарова: "И цяла нощ бих гледала дървета като вилици и есенна луна..."

ГОЛЕМИТЕ ПОЕТИ НА БЪЛГАРИЯ

Петя Дубарова: "И цяла нощ бих гледала дървета като вилици и есенна луна..."

Поетесата си отиде на 17, а днес можеше да бъде на 57

Отказ

Улеснения и привилегии за регистрирани потребители:

  • не си измислят и пишат прякори всеки път;
  • не въвеждат досадните символи от картинката за сигурност.

Ако тогава беше останала жива и видеше какво остана от някогашната България, щеше да се самоубие без никакво колебание. Днес, тук и сега!

И тогава, и сега в България е пълно с прости създания като теб - по-добре ти да беше умрял, ама на.

Пете, как можа да ни оставиш?! Сега щеше да си още жива на тази възраст, сигурен съм, и да ни радваш с още прекрасно творчество.. А и ние, новите поколения, да се запознаем с великата поетеса, която някои сравняват с Багряна. Поезията ти е пълна с цветове и багри, с оживяваща и весела природа, от нея лъха оптимизъм, но щом знаем мрачния ти край този оптимизъм е ГОРЧИВ, ТЪЖЕН, НЕИСКРЕН... Не трябваше да правиш тази глупост, Пете, днешна България щеше да има нужда от човек като теб, който да ни измъкне от дъховната смърт, нечестност и безнравственост! От страшната простотия и пошлост. Ти щеше да си вдъхновителка за хората като една царица-майка на 57. Защо ни остави?! След като Блага Димитрова си отиде съвсем осиротяхме.... :((

Изказ на дете обгръщаща ни нежност Пречупено пространство неразбрана тишина!

според мен е трябвало да й разрешат да отиде в Швеция, да поживее малко на запад и щяха да я спасят от смъртта.

не искам да бъда груб, не искам да бъда зъл, искам да знам лично за себе си, за какво трябва да се убием, защото ми е близка, същия съм и аз, макар напук да остана да живея. Не знам защо но си мисля че е измамена от животното в нас, отживотните около нас, защото макар и духовни сме си животни! С нагон с алчност, със жестокост в душите си. Защото сме си убийци по природа! Дори умишлено създаваме за да убием след това! За да го изядем и да спим щастливо!

Иди на психиатър, не си наред.

Много, много голяма загуба за България. Бог да я прости !

Винаги съм се чудила нещо... Талантът си е талант, но.... Бях малка и всичко живо говореше за нея, възхищаваше се, даваше я за пример. Изкарваха я героиня. Героиня за какво? Че е отнела живота си и е почернила други животи? За това ли? А ние бяхме малки с детска психика, искахме да сме герои. А ако бяхме последвали "светлия пример"? Така ли се става герой? Аз не споделям безкрайното възхищение към личността й. Съжалявам, но така го усещам. Не я съдя, защото всеки има причини, за които другия не може да знае, но не мога да я харесвам и да говоря с възхита за нея.

То и на мен да ме въвеждаха в ,,социалистическия реализъм,, от 5 годишна, да ме ограничават и да ми разправят ,какви стихове и как да ги пиша! Сигурно щях да де самоубия по рано от нея... Явно са мислели, че щом има талант, дай да да я пробваме със стихчета за правешкия овчар Тошко и великата дружба със Ссср- то! Да ама не, такива с талант като Дубарова немож ги ограничиш в партийна пропаганда само!

А не е лошо и биографичен филм ,да се направи за нея!/освен че тя самата има роля в Трампа/ Ма като ги знам днешните кино дейци,на какво ниво са,... Я по добре да не се захващат..!

Stan Stan

В никакъв случай, да не се захващат ! В момента няма кой да направи филм за нея !!

И кой я е въвеждал в "социалистическия реализъм" ? Лирика, какъв реализъм, къде го видяхте ?

Аз ще ви кажа какви са причините за смъртта и -Момичешка глупост !

как от глупост ще искам да умра! не е това

О значи сте били там и знаете това което никой друг не знае. Що за кретения. Боже прости на този комплексиран прост народ.

ЦЕЦО ЦВЕТАНОВ НЕ ВИ ЛИ ПРИЛИЧА НА ПЕТЯ ДУБАРОВА С ДЪЛГА КОСА ??? АМА СЕРИОЗНО...ВИЖТЕ!!

Има малко прилика, като се загледа човек в очите! Но айде да не сравняваме Дубарова с повелителя на асансьорите... Може ли.....?...;

хааа ха ха браво, "властелинът на асансьорите" , би могло

Стихове обгръщащи ни с нежност…….

Какво въображение, каква красота! Колко още щеше да ни удивлява. Все пак нейната поезия е променила мъничко всеки от нас.

Защо не можем да коментираме абсурдното до скъсване въведение към интервюто с Дими Стоянович? Авторът да ходи лично да се извини на интервюирания. Кви са тия работници със смугли лица и топли очи де не моат да натиснат един звънец, все едно са аборигени, каква е таз "граница на нероденото общуване", какво общо има всички това с Димитър Стоянович????? И защо някои текстове можем да коментираме, други не? Пак ли има по-равни измежду равните?

Кой е този Дими Стояновичъ??? Ъх,, аз за пръв път чувам за тоз чиляк!

Хората я възхваляват, възхищават й се, правят филм за нея, но всъщност в живота си не са честни и чисти и не искат да бъдат честни и чисти, а си остават тарикати и тарикатчета, кариеристи, сребролюбци и така нататък. Иначе Петя Дубарова е чудо! Знам дневника й и много от стиховете й наизуст.

... Живеят вечно само мъртвите поети.

Календар