Въведете дума или фраза за търсене и натиснете Enter

Коментари

Първият монумент в чест на Магелан e построен на острова на убийците му

ГОЛЕМИТЕ ОТКРИТИЯ НА ЦИВИЛИЗАЦИЯТА

Първият монумент в чест на Магелан e построен на острова на убийците му

500 години от смъртта на великия мореплавател

Отказ

Улеснения и привилегии за регистрирани потребители:

  • не си измислят и пишат прякори всеки път;
  • не въвеждат досадните символи от картинката за сигурност.

Тези, които са яли от плътта на Магелан са се заразили с моряклък, заразили се и следващите поколения. Затова сега филипинците имат милиони моряци...

Цензурата ти харесва, така ли, подайгъзнико? Трий ми коментарите, аз ги пускам, за да ти помогна да вдигнеш нивото, ама ти и това не разбираш. Триста години да си жив, и все Мая Манолова да ти е премиер.

Къв тюрлю- гювеч е тва писание! Принц Енрике Мореплавателя бил слуга на Магелан! Ужаст! Нито дума за Хуан Себастиан де Елкано, командира на "Виктория", единствения кораб завършил плаването. Винаги кораб на ВМС на Испания носи името на Елкано. В момента това е четиримачтова марселна шхуна за обучение на моряци за ВМС.

Ако сте толкова вещ, не пишете Ужас с Т накрая. И отново си сверете часовника с географските открития, както и с написаното в текста - случайно сте пропуснали името на Хуан Себастиан де Елкано.

Паметникът на откритията в Португалия не включва някакъв си слуга не Магелан, а принц Енрике Мореплавателя, син на португалския крал. Въпросният принц е човекът създал португалската морска империя.

Да, и разликата между двамата мъже с име Енрике /покръстеният така и другият/ не е била ясна само за вас.

С едно изречение се опитвате да "замажете" историята. Магелан се съюзява с местен владетел и като условие да покръсти племето е да нападнат съседен остров с друго племе. По неясни или незапомнени от мен причини Магелан напада само със своите войници (мисля около 50 на брой) около 2 000 войни и е убит в битката.

Г-не, моля правете разлика между двамата мъже с име Енрике и прочетете отново, по-внимателно

Календар