Въведете дума или фраза за търсене и натиснете Enter

Коментари

Парламентът отпусна пожизнено парична награда от 700 лв. на виртуозния кларинетист Иво Папазов – Ибряма

ДЪРЖАВНО ПРИЗНАНИЕ

Парламентът отпусна пожизнено парична награда от 700 лв. на виртуозния кларинетист Иво Папазов – Ибряма

Присъжда му се за особени заслуги към българската държава и нация

Отказ

Улеснения и привилегии за регистрирани потребители:

  • не си измислят и пишат прякори всеки път;
  • не въвеждат досадните символи от картинката за сигурност.

700 лв е унизителна сума, като се сравни че политици крадци, шефове на агенции, министри, полицаи и военни, неправили нищо през живота си, освен да казват Здраве желаем, получават максимални пенсии

Той още не се е пенсионирал, бре заплес! Това е добавка - като на убавиците-гимнастички и на куп други търтеи, които уж мноооооооооого са прославили Родината - да падниш от смех!

Търтей си ти, келеш. Нямаш си представа за какво иде реч.

турската пияница Рашидов си награждава циганските дружки. Като по татово време. Тоя циганин с кларинет имал голям принос за културата.а Ебем ти културата щом цигански кларетист я развива. И като е толкова успял и известен що му трябват тия 70 лв на месец? Ще цъфне и върже ли с тях? до сега не направи ли поачка, ни данъци плащат ни нищо. Абе заеби и ташака стана тая мизерна държавица...

Тия 700 лева от заплата на турския циганин ли ще ги вземат .

Ибряма е легенда, не само в сватбарската музика

Ибряма е бъкан с пари и това е някакъв показен жест, който не би трябвало да се прави най-малкото да не дразни хората.Отдел но заслугите му "към държавата и нацията" звучат изключително смешно, защото той е виртуозен само в циганско-кръчмарската музика.Преди двайсетина години беше започнал да се мъчи да свири евъргрийни и класика и резултатът беше повече от жалък. Та с какво музиката на циганските сватби е тоолкова важна за нацията ?

БРАВО 1 добра новина

gaaaaaa

ㅤ

Много бе! На укро-навлеците нек'ви мижави 1500 лв на месец, а на виртуозния БЪЛГАРСКИ кларинетист "цели" 700 лв!.. Или както се казва: "TOQ POST MA KARA DA STANA KLARINETIST".

За навлеците се оплачи на Путин

А пък да знаете такива като Ибряма кви пенции получават в Хамериката па и в Западната Европа! Сенати и парламенти всеки ден отпускат по 10-15 доживотни - я на артисти, я на спортисти...

Има два въпроса, съществени, но отговор за тях неща! 1 Какви са тия особени заслуги? 2 Защо с една минимална пенсия не може да се живее що годе нормално, дори не може да се живее

Зелена тиква! Понятие "минимална пенсия" не трябва да има - получаваш толкова, колкото си внасял, когато и ако си работил! Моята пенсия е почти 1700 лв - горе-долу бива.

Искаш да кажеш бил си на топли държавни постчета и освен, че нищо не си принасял на държавата ти нищо не си и внасял, защото просто цял живот си бил хрантутник.

Дано не ги взема повече от година!

Аз нямам нищо против "Ибряма" като човек. Да, добър музикент е, но има стотици като него. Адски против съм хора, които не отговарят на законовите критерии за пенсии да им се отпуска такава, която на всичкото отгоре и и доста по-висока от на много хора с по 40години трудов стаж и пенсионни отчисления! А най-гнусното в цялата ситуация е, че въпросното лице, "Ибряма" в годините назад, например през 80-те и 90-те е имал доходи по 5000лв, когато средната заплата на работещите беше 150-180лв. То вземаше по 5000лв да свири 3 дни на сватба! Та, да си е заделял за старостта, да си е внасял осигуровки и т.н. Имал е избор! Имал е и пари!

а ти отде знайш че не си е заделял и че тия сега 700 лв. не са просто един допълнителен бонус към доходите му??

Всеки недоволен да направи нещо значимо в неговата област и после да плюе. Скъсайте си жалките задници и после руптайте.

Р0бе на Тръстиката, че за колко такива трябва да ЗаР0ботвате по 700 лева на месец, свят ще ви се завиее, ако знаете точната им бройка! а вие - бездетни, гладни, болни, на студено...

като е виртуоз, да си изкарва парите сам! нито му слушам на ибряма свирните, нито ме интересува, защо от моите данъци ще му се плаща?!

на 100%!

"...включването на точката като първа беше по предложение на председателя на парламента Вежди Рашидов" Изненадани?!

Това много пара бе ! Той ще се къпе в мангизи направо !

Останалите пенсионери които сме хранили такива които за един ден изкарваха колкото ние за месец да не сме долна категория хора и да ровим по кофите за боклук.

Виртуоз! Заслужена награда за този джаз етно-фолк титан!

Срам и позор! Където и другаде да беше по света, този музикант щеше да е милионер и нямаше да има нужда от “финансова” помощ! Защо не му отпуснах поне сума колкото една средна депутатска заплата? Той е направил за България повече от колкото всички депутати взети заедно!

Защото няма фалирали велики творци ли?

Тоя манго дали е плащал данъци като взимаше хилките по сватби и погребения.

гнусен мангал

Колкото на Академик, можеше и повече да му дадат!!! Машала Ибрям!!!!

Е това си е леко гавра, Ибряма е свършил за българския народ много повече от някои депутати в парламента, а ония гласуват да му се отпуснат 700 мизерни левчета, цирк!

смеххх пожизнено а той Няма нужда

Календар