Въведете дума или фраза за търсене и натиснете Enter

Коментари

Парижката опера дава приоритет на етническото многообразие

НОВО ВРЕМЕ, НОВО ИЗКУСТВО

Парижката опера дава приоритет на етническото многообразие

По думите на директора Александър Нееф балетисти ще се командироват за откриване на таланти във всички френски територии

Отказ

Улеснения и привилегии за регистрирани потребители:

  • не си измислят и пишат прякори всеки път;
  • не въвеждат досадните символи от картинката за сигурност.

Александър Нееф има ли нещо общо с Нейчо Неев?

Стига да са по-добри от бели абсолютно правилно. Но ако предимството е само цвета - неприемливо.

Ако говорим за "Аида" на Верди- действието се развива в Египет на фараоните. Където са си били, и още са мургави. Макар че в родната България аз не съм видял (политкоректен термин) оперен певец/ица или балетист/балерина. А Отело си е черен, за разлика от Хамлет, принца датски.

ако говорим за Египет, сегашните египтяни нямат много общо с древните египтяни. Единствено го докарват на цвят. А български политкоректни няма щото културата им не предполага такива изяви а и не им е давано да се изявяват. Не, че ги защитавам но ако се възпитат правилно и сред тях ще има видни.

Циганизация на изкуството !!! Профанация на населението !!!

се зачерква в германската конституция...Защита с/у "расизъм" остава.... Във Франция вече е така....

Е не може да се съобразяваме с всички и всеки. Оказа се че е проблем да сме бели на цвят и трябва да съжаляваме за това. Е, няма как да стане. Със същия успех, ще ни обвинят, че сме хетеросексуални и не харесваме всичко друго различно от това, което вече хилядолетия природата е създала.

Следващата стъпка е да оскубят белия лебед и да му набодат черни пера. Лошото е, че Зигфрид може да се ошашави и да налети на Одилия. Което макар и гадно е за предпочитане пред това, да обърне резбата и да се омъжи за фон Ротбарт.

Странно. Досега си мислех, че оперните артисти пеят с глас, оказа се, че в парижката опера го правят с кожата си. Та се питам. Каква е разликата между оперен певец и тъпан.

Няма лошо в черни балерини , но да се преработват критеритие за да се напаснат към тях е свинщина !

точно това ни чака...Напасване...с политически характер...

А защо просто не направят балет за бели и балет за черни. Тогава ще видим какви "таланти" ще съберат и колко публика ще има при едните и при другите. Сегашното решение на парижкия балет е расистко, защото ще сложи една квота за "специални таланти", които ще получат място в балета за сметка на други. Бойкот!

Белите да си играят балета в Париж. Черните да друсат техните танци в Абуджа.

ГОРКИЯТ ЧАЙКОВСКИ ЩЕ СЕ ОБРЪЩА В ГРОБА КАТО ВИДИ ЧЕРНИТЕ ЛАБАДИ!!!

Оскарите ги Упрайха, но Нобеловите награди са много расистки.

Ами да разнообразят и публиката. Поне 50% трябва да не са с бял цвят на кожата! Иначе това е расизъм! Предлагам да пуснат тези 50% билети напълно безплатно, за да се гарантира пълното равенство между расите, иначе сте си уайт съпремисисти от всякъде. Ами, извинете, ама как така черни ще играят и забавляват белокожи. Расисти!

Има и друго решение - да се забранят тия расистки забавления само за бели.

Поредна политкоректна глупост. Ако не намерят такива таланти ще се вдигне врява, че са прекалено взискателни и подбират само бели. Не всяка роля може да играе небял, но май натам клонят нещата, на всяка цена да внедрят различните, пасват или не на ролята, без значение.

Ок, нека има и черни, но да е пропорционално. Не може те да са 25% /в УСА/, а да се придържат към 50/50 отношение. Редно е 7-8 на 2-3-ма души.

Дреме им на негрите за класически балет. Все едно да има квоти за бели в баскетбола и спринта.

Абе, ще рушим европейската култура и ще унищожаваме бялата раса и християнството под прикритие на "толерантност", "мултикултурализъм", "интеграция"...

Една от новите продукции на Хулу, за руската империя показва княз Ростов като брадясал чернокож. Опитайте се да направите подобно нещо с черен образ? Веднага ще ви унищожат социално.

ако има пиеси с маймуни и жирафи

Не е лошо и да се оглеждат за оркестранти - цигулари, тромбонисти... всякакви. Оперни певци. В Африка има всичко. В Близкия изток всеки втори е с потенциал на оперна звезда.

Пък инжинери, архитекти, учители, лекари... свят ще ти се завие.

При т.нар. "нов световен ред", ще е така: кучетата са с предимство пред хората, "ромите" пред белите, престъпниците пред мирните граждани, извратените пред нормалните, мюсюлманите пред християните, жените пред мъжете. Лъжата става истина, а дяволът - бог. Иначе казано, новият "ред" е стария, с главата надолу.

най-отгоре ще са чифутските боклуци

Аз не си спомням някой някога да е забранявал на някой да пише класическа музика защото не е с бял цвят на кожата?

Не е забранявал, ама не го е и калесвал, пък това си е "расизъм", раиш ли.

Спонтанно решили ?!?! Тези хора, цял живот са се готвили за това, тренирали са неуморно, лишавали са се ... и накрая идва някой по-тъмен и им взема мястото ... защото бил не бял?!

И се чудехме преди време, че политкоректните идиоти от Холивуд направиха тракиеца Орфей черен. Дали Глук го е знаел, когато е писал "Орфей и Евридика"? Чакам да видя белият лебед черен.

Искам да видя бял участник в традиционните им танци на африканците. Ей така, по препаска, с дървена маска и копие да подскача около огъня. Звучи абсурндо нали?

Заглавието трябва да бъде: "Парижката опера дава приоритет на циганизацията"!

Да много скоро май , май вече няма да има френски балет......ще остане само руския балет факт!

Да се чете: вече не личните качества, а цветът на кожата ще е по-важен. Е те тва ако не е расизъм... здраве му кажи.

Това си е направо извращение Жизел - негърка. Умиращия лебед на Мая Плисецкая - негърка. Камий Сен Санс направо ще се обърне в гроба. Не е ли ясно, че тази култура е създадена в Европа. Сигурно се чудят как биха могли да докажат, че Леонардо да Винчи е негър. Отврат!

споки, ще друсне гъзето ала-кардашиян в новомодни 'гърл паур ритми' и ще е много вървежна. като онова пелапейно със саламите.

В един хАмерикански филм за аргонавтите Орфей беше негър, помня.

Kenn1111

Тъжното че ще се намерят идиоти които и да ходят да гледат тия спектакли че и да им ръкопляскат не заради нивото а заради цветовете на дъгата.Престанах да гледам квото и да е когато цветнокожи играят персонажи които противоречат на историческите или етническите реалности.

Aма нали се сещаш, че ти знаеш историческата реалност. А след нас дали ще я знаят?

Тия не са нормални просто не са нормални! Ако някой преди 30, 20 дори 10 години ми беше казал какво ще става сега в Европа с всичката тази толерасти либерастия педерастия джендърство трансджендър ство и прочие шитни достойни за содом и гомор просто никога нямаше му повярвам!

А едно време си мислехме че Брайвик е психически нестабилен перко е на истинска откачалка на която се подиграваха за това което говори.... а то реално погледнато се оказа факт и се оказа че човек е бил пророк макар и начина по който да пророкува беше твърде кървав и брутален...

"...да бъде създаден постът на "референт по многообразието"..." Т.е. ще назначават политкомисари - заместник командири по политическата част, както са им казвали при социализма в армията или партийни секретари в цивилната сфера. Бавно и славно комунистическата диктатура се завръща в целия свят под формата на подпомагане на "етническото и полово многообразие" и "борба срещу дискриминацията".

Честно казано като гледам накъде върви Европа под не мъдрото управление на гей съюзът педократи и дупетати от Брюксел започни на мен да ми се приисква да ставам джихадист и да ги взривявам три пъти на ден тия пълни олигофрени които искат да загробят бялата раса и да изтрият културата и наследството на Европа!

Култура на сила не става, Айшето с гюбеците колкото и да я лансират никога няма да може да изиграе умиращият лебед...

Така е но затова пък Айшето може да заколя и убие след което да свари или изпечеи изяде Лебеда...

Инересното е, че публиката, която ходи на опера е сравнително етнически еднообразна. Не съм сигурен, че новото разнообразие ще й допадне особено.

ЩЕ и хареса, смее ли да не и хареса - референта ще бди!

Календар