Въведете дума или фраза за търсене и натиснете Enter

Коментари

Ния Пушкарова възстава срещу ограниченията с новата си изложба „Аз, нормалната“

Ния Пушкарова възстава срещу ограниченията с новата си изложба „Аз, нормалната“

„Всеки има силата да се изправи срещу ограниченията!", казва авторката по повод една от творбите си - пърформанс. Откриването е на 18 май от 18:00 ч. в галерия Порта

Отказ

Улеснения и привилегии за регистрирани потребители:

  • не си измислят и пишат прякори всеки път;
  • не въвеждат досадните символи от картинката за сигурност.

Ми хубуу, авторката представя автобиографичен поглед към ограниченията - това по принцип е обичайно за творец. Но нещо не мога да се идентифицирам (е, не че е задължително), нито да вникна в дълбокия, предполага се, смисъл на творбите й. Някакви наринати глупотевини, струпани ей така, за да минат за артистизъм. Така ми изглежда тоя "личен бунт" - като позьорство, за да се вмести в някакъв измислен образ на дръзновен разрушител на клишета... сам по себе си клише. И откога се пише "поДтиска", да не говорим за незнамсиколкопъти употребеното "въЗстава"?

Като гледам двата коментара по-горе , си давам отговор на въпроса - защо сме на този хал. Нищо, де, както казва един голям философ и теоритик, а пък тук за него много често напомня една също смела жена - Изкуството е форма на съпротива. Тя и то са вечни категории, ние - не - слава богу!

Какви ограничения какви възстание. Аман от тъпанари в тази държава. Просто има опасно заболяване и това е. Това не е ограничение е изява на инстинкт за оцеляване. Просто като фасул. Инак високопарни думи много но смисъл малко.

Голая киска хочет ласки - www.BG17.club

Календар