Въведете дума или фраза за търсене и натиснете Enter

Коментари

Невидимото изкуство и неговите скъпоплатени автори

ПОЛЕМИЧНОТО ИЗКУСТВО

Невидимото изкуство и неговите скъпоплатени автори

Художествен, или социален експеримент са творбите им

Отказ

Улеснения и привилегии за регистрирани потребители:

  • не си измислят и пишат прякори всеки път;
  • не въвеждат досадните символи от картинката за сигурност.

И после що имало толкова педа*и, пардон гейове....

Гравитацията и експортът на биомасата обработена от материалния композитор на природния феномен човешко тяло, в което в момента се е приютила моята аура рисува два до три пъти дневно толкова интересни картини в гланца на файансовото 3D платно разположено в изложбената зала за самостоятелен престой у нас, че критиката ще се увуди на моята "производителност" на шедьоври. Но аз съм широко скроен и не правя от това живо изкувство пари. Просто взимам четката и заличавам поредния елитен връх в изкуството като отварям място за нов. Споко! Пускам и водата.

Лично аз, научих интересни неща от тази статия. За тези, които не приемат нематериалното изражение на изкуството - като умрете, споменатите материални картини, ще си ги вземете ли с вас в отвъдното? Или когато след не знам си колко милиона години слънцето избухне и изпепели слънчевата система, вие с Илон Мъск в друга галактика ли ще си пращате картините?

Историята с картината "Джокондата" на Леонардо е доста показателна в това отношение. Апропо, правени са експерименти от сорта -голям музикант/например цигулар/ свири в метрото и се преструва на уличен изпълнител.Та този човек, на чийто концерти в Карнеги Хол например, най-евтиният билет е 200 долара и пълни залата на макс, когато свири в метрото никой не му обръща внимание.

Същото го има и с Роналдо. Слагат му брада и мустаци и едни цайси и той жонглира с топка в центъра на Мадрид. 5 часа никой не му обръща внимание, като сваля дегизировката, за секунди се събират стотици хора.

Интересно, след като платят милиони долари за бял лист, дали след това могат да го продадат? Все пак го имат за инвестиция.

Царят е гол. Не мога да повярвам ,че за бяло платно ,купено от първата сегрия, ти плащат хиляди. Още по-грозното е ,че това се прави само от изброени "автори" ако го направим аз и вие ще ни се изсмеят , но понеже го прави еди кой си - сензация...

Има хиляди художници с реални умения, които си продават картините за да съществуват. А гаврата за това "изкуство" остава за бъдещите поколения да го разгадаят и да му намерят стойността. Модерното изкуство отдавна е напуснало границите с реалната си стойност. За това хората реагират на неща, които могат да усетят и оценят без необходимата "експертиза" и избират кич пред професионална работа. Просто професионалната художествена стойност не е обект на скандален медиен интерес. Друго си е изкуството да е невидимо:)

Царят е гол!

Подобни уродщини за характерни за безнадеждно загниващите социуми. Нищо ново под слънцето... и изходът е ясен. Ама диваците-близачи поглъщат лайната и ахат от възхищение...

Миналите времена родиха Бунароти , Леонардо , Бош , Дюрер, Джото, днешните....

Интересно четиво.

Календар