Въведете дума или фраза за търсене и натиснете Enter

Коментари

Невидима София: Изчезналите киносалони

ГАСНЕЩИ АРХИТЕКТУРНИ СЪКРОВИЩА

Невидима София: Изчезналите киносалони

Една изложба на Програмата и L’EUROPEO

Отказ

Улеснения и привилегии за регистрирани потребители:

  • не си измислят и пишат прякори всеки път;
  • не въвеждат досадните символи от картинката за сигурност.

Нещо за изчезналите дискотеки да кажете?

Киносалоните изчезват защото всеки има поне поне един поне 1920 на 1024 екран в къщи. Ходенето на кино се превръща в дейност подобна на ходенето на театър или опера, съответно честотата на ходенията намалява и няма кой да пълни толкова салони. Това, което буди носталгия у мене като гледам снимките са улиците по които практически няма коли, камо ли задръствания. Нали се чакаше по 5+ години ред за кола... Кой казва, че всичко е било лошо :).

по света си работят има ги и хората ходят там- У нас културата отида в историята, а след 30г и българите като народ- Кой би се върнал да живее в кочината в която превърнаха страната ни и да остави добре уредения живот с всичките му луксове???

Останаха само кръчми и чалготеки. Прост народ лесно се манипулира !

Само да отбележа че кино Дружба си съществува, само името е друго - Одеон

Кино "Изток" стана магазин, кино "Сердика" го разрушиха.

Само като се сетя колко шедьоври на световното кино съм гледал в студийните кина... Столицата никога не е била толкова кочина, колкото е днес.

Разходих се пеша из центъра наскоро, че то само места за плюскане... просто покъртително.

Изчезналата София и появилата се кочина!

Навяват ми хубави спомени от детството ми и ме наляга носталгия... Колко много се променя един град за 30-40 години и младите хора, които сега живеят нямат никаква представа какво е било преди не толкова много време. Същото важи и за моето поколение, между впрочем и за това, каква е била София от 50те-60те години например.

И минералните бани изчезнаха, докато Будапеща прави сериознен бизнес със спа хотели и градски бани насред столицата, а ни се Фалим че имаме най-много минерални извори..... Които обаче изтичат неупотребени в канала. Дебили сър

Се промениха и сега може да гледаш всеки филм в къщи от дивана, но да кажа и за САЩ.Живея близо до кинотеатър и мога да кажа че не винаги но на премиера на нов филм паркинга няма места.

Изчезнаха защото ги откраднаха!!!! Успяха да ги гепят без да платят реално нищо за тях !!!!!!!

ИЗЧЕЗНАХА, ЗАЩОТО НЕ ИЗДЪРЖАХА НА КОНКУРЕНЦИЯТА НА МУЛТИПЛЕКСИТЕ!

А колко мултиплекса останаха?

Календар