Въведете дума или фраза за търсене и натиснете Enter

Коментари

На Йордановден през 1991-ва с патриарх Максим и наследника му Неофит

ПРЕЗ ОБЕКТИВА НА ВРЕМЕТО

На Йордановден през 1991-ва с патриарх Максим и наследника му Неофит

Снимки от архива на Иван Григоров

Отказ

Улеснения и привилегии за регистрирани потребители:

  • не си измислят и пишат прякори всеки път;
  • не въвеждат досадните символи от картинката за сигурност.

я какви хубави агенти на ДС....

С кръст на шията и пищов на кръста, нали.

Фори светулката и патриарх Марксим (като Карл Маркс). Да - весели времена бяха. Хората почти бяха почнали отново да вярват на поповете - ама след като отряда на поповете-доносници победи, народа се отдръпна от тях. И колко са днес наистина вярващите? Май преди 1989 бяха повече.

Преди 1989 всичко и всички бяха повече. Сега сте останали малко над 5 млн, а 89-та бяхме 9млн...

Моят дядо по айчина линия два пъти е хващал кръста в Дунава. Сед това с попа тръгвали из града с енче сетена вода.Хората пускали по някоя друга пара в канчето. Оставали за попа, а за дядо ми едва колкото да си купи три хляба. Дядо ми казваше, че на този ден се е родил Исус и че поповете искат да го отъпват от кръста на който са го мъчили нявга, и за това се изхвърлял символично във вода ужким в деня на кръщаването му, ей така за заллуда да не си навлекат омразата на другите църкви.

Дядо ми казваше, че на този ден се е родил Исус... Ето го истинското Рождество Христово! А не някъв си там 24 декември. Отстъпили сме от вярата си.

Много ченгесар на тая снимка. На Богоявление свършвали мръсните дни, ама в държава като нашата с преобладаващи мръсници тия дни никога не свършват.

сатанинско в този генерал от резерва - и в погледа, и в името, и в мълчанието пред "агнетата", и в упорития отказ от покаяние..... А на тези стари снимки разпознах един много добре познат поп, впоследствие професор-теолог, който бавно и любезно се въздигна до ранг след благи и богоугодни командировки във Виена и другаде... Затова - пазете ги като очите си! Един ден това ще са доказателства! А денят иде! Още един-двама останали такива да се изредят, и като се свършат, ще изберем наш нов "Св. Евтимий" да ни поведе! Р лкр;длдьйе уф;в ше.влдйе ,цудя 'е и йфпр уфлро р х,рмя мцу р ;еговкд,фокфйф мф.фгекрея од ке хфлф,р; пд х.ф/д.кфйф пдйфм.ске р бркрйе м,днфлр 'дийршр====

Календар