Въведете дума или фраза за търсене и натиснете Enter

Коментари

На Димитровден се спазаряват новите слугини

МИНАЛО НЕСВЪРШЕНО

На Димитровден се спазаряват новите слугини

Не само господарите подбирали обаче. Слугините също имали претенции, особено в годините на войните, когато мъжете били на фронта, жените трябвало да стоят на село да работят на полето и в града имало недостиг на работна ръка

Отказ

Улеснения и привилегии за регистрирани потребители:

  • не си измислят и пишат прякори всеки път;
  • не въвеждат досадните символи от картинката за сигурност.

новите слугини ще са роботки! Човекът няма да е роб...

Днес му казваме персонал. Няма нищо срамно в тази работа, но комунисте веднага ще изопачат нещата.

Много хубав материал. Четох някъде, не помня вече къде, че названието на Женски пазар в София също е свързано с традицията да се цанят на това място слугини по Димитровден. Не знам доколко това е вярно, но винаги ме напушва на смях когато прочета названието на пазара преведено на аглийски като "Ladies market".

Е, нали едно време жените не са работили, а то какво се оказа, че не било вярно.

Какво му е смешното на "Ladies market"? Смешно щеше да бъде ако е "ТРЪТЛА market" или "Пазар амджик".

Бокича, затова ли впрегна чиновницитие така чевръсто да му прекратят карантината преждевременно - че има да избира на вътрешния пазар, а и да го избират него на външния пазар:))

Какво чакате, бързайте към София и Женския пазар! Денят почти изтече, чакаме!

А беше време, когато не знаехме какво е това слугиня, защото такива нямаше.

Ти как предлагаш да звучи на аГлийски?

Днес им казват "домашни помощници" /дори когато мият задниците на баби и дядовци/. Персонал е много общо название.

Имаше - викаха им домашни помощнички

Тетките от парламента ще ги цанят ли?

И сега така им казват - доместина.

Много добра статия!

Гусудари, слугинчита, ратайчита. После що комунистити са трепали "елита" и "интелигенцията" на фъшкистити и Кобург Потур Гулям нос Твар Борю Три!! Жалку чи ни са стигнали дукрай.

Готина статия... значи и тогава не сме били хора. Страхотен цитат: "Най-мъчителен обаче, става през Димитровден и Гергьовден, когато слугините - доволни или не от господарите си - сякаш по силата на някакъв закон напускат старите си господари и търсят нови" - Същото като сега с работниците. Много добре им плащам - 500лв , защо така избягаха не знам. - Няма доволен който да напуска. Трябва да е толкова добре, че да те е страх да напуснеш.. защото такова място няма да намериш. Явно това не се оправя с времето. Други хора трябват сигурно.

Твоята ще е роботка, но моят ще е робот.

В България има най-много жертви на глава от Народен съд в света. По брой на жертви България се нарежда втора след Франция...

Също България има най-големия икономически спад в Европа от 45-та до днес. Само ще ти кажа че 30-те години на миналия век сме имали стандарт на живот като този на Гърция, Португалия или Полша. Дали няма общо че избили най-много хора в Нардония съд?

Ми че то и сега е така - питаш за домашна помошница - един куп претенции, заплата като на министър и гледа високомерно а иначе 5 лева няма в джоба.. ходи ги разбери

ББ остава, Меркел е казала.

Календар