Въведете дума или фраза за търсене и натиснете Enter

Коментари

Мистерията около Ботевата смърт

ВЕЛИКИТЕ БЪЛГАРИ

Мистерията около Ботевата смърт

"Ботев стоя докрай на поста си и даде живота си за свободата на България! Със своята трагична кончина той показа на грядущите поколения, как може и как трябва да се работи за род и родина", пише неговият четник Никола Обретенов

Отказ

Улеснения и привилегии за регистрирани потребители:

  • не си измислят и пишат прякори всеки път;
  • не въвеждат досадните символи от картинката за сигурност.

Като внук на Спас Соколов, един от малцината останали живи след погрома над Ботевата чета , баща ми Мартин ме скастряше и тъжно приключваше разговорите по темата след мое любопитство с думите "имаме нужда от герой, не от истина. Тя няма да доведе сензация, а само омерзение " . С годините се убедих в правотата му. Ботев не е жертва, жертвите сме ние сами . Той просто ни показа със своята целеустременост какви трябва да бъдем. Вадене на скелети от шкафа определено на води до нищо в конкретния случай.

Ясно се вижда от снимката че са от масонката ложа череп и кости, като и масонския знак за зидари. От векове скритие ложи управляват света, това не са случайни хора.

не са се разбрали за парите и са го гръмнали, както обикновено става в България.

Тоя мръсник Обретенов е в основата на заговора около убийството на воеводата Ботев !! Това е признал лично той при изповядването му на смъртния одър от попа. 51 год. след убийството му решил да показва на царските офицери лобното му място ?! Ами ако беше "пукнал" през това време ?! Четох лично във в. "Независимост" от 1927-ма год. (В НАЦ. БИБЛИОТЕКА МОЖЕ ДА СЕ НАМЕРИ ВЕСТНИКА), заключениата от разпита на царските офицери - полковник, майор, капитан...- на Обретенов и там съществуват три О.М. (особени мнения) по отношение на убийството на войводата ?! Така, че аз съм за унищожаване на музея му на негово име в град Русе - на предатели и убийци на такива светли личности като Ботев, Левски, Бенковски, който също е предаден и убит при преминаване на една рекичка в околностите на с. Рибарица - Тетевенско НЕ ТРЯБВА ДА СЕ ИЗДИГАТ ПАМЕТНИЦИ И МУЗЕЙ, А НАПРОТИВ !!

"Първият му биограф, Захари Стоянов, е много оскъден в това отношение." Това изречение направо ме уби от смях. Явно журналистът изобщо не си е направил труда да прочете какво пише Захари Стоянов :) Просто е бързал да предаде материала за деня. Захари Стоянов не е оскъден, а напротив - описва с много детайли смъртта на Ботев. Пояснява също защо отделните версии се различават. Обяснява, че всичко се е случило много бързо и неочаквано и когато Ботев е паднал мъртъв облян в кръв околните не са могли да видят хубаво в тъмното дори къде е точно раната. Самият Захари предполага, че куршумът е попаднал в челото, защото ако е бил в гърдите или в гърба все нещо Ботев е щял да изохка, да се сгърчи или да реагира. А той е паднал безмълвен на земята, което обикновено се случва при попадение в главата. Има и много други подробности, който се интересува да прочете ;)

и знаеш ли какво ще направя, а? следиш ли ме, "изкуствения интелект" на безинтелектуална тусрка цензуара!!! и знаеш ли какво ще направя? а? ще обърна куршума от гърдите си и ще го забия във вашето чело!!! предатели, продатели, алчни-педерас-дебили, "филантропи"-кир михалакевци и всички останали дерибеи! и всички "богопамазани" евреи!!!

апценцатта , лудняк !

та, мисълта ми е. нали гугъл капчата на биг брадъра гугъл с андроида си било само срещу ботовете? нали, а педал-турската цензура, неграмотна диарбекир, а? :-))) ми сега, педи-цензурата на диктатурата на "евроатлантизъма" на комсомола, "голая" как е минала тетрисите в портала ти бе педераст смотан, а? сега чат ли си за какво говорим, а службите? и нямам нищо против ласките на "голая". стига това да не са вещиците меркел, дер лайнен и байдън-педерунгела. ясно до тук!!!

Ш Ш Ш Е Е Е Е ХОВНАР , ЗАМИНАФАЬ В БРШНОТО И ГЛЕЬ БАНИЦКИТЕ СА КОСХЕР ЦЕТИ ЕБАФАМ МАЬКАТА ЛУДА БРШНАРСКА

вижте си света, който създадохте, бе гейуве! вижте го направо в лицето си!!!! поне пет служби на джендърите-педераси и турски неграмотници с "изкуствения си интелект" (те изобразяват интелекта с вектори :-))) ми проверяват мнението, преди да бъде то огласено в пре-пълното, от реклама манипулирано общество... за да може баба пена да си купи две кисели млека повече, за да може нпо-тата ви да перат повече пари... и да може ние, заговорени на съвестта си от вашата безсъвестност да ви даряваме щедро на ограбените от вас, гои, дори и черни такива! ще има радецки 21,0!!!!

Ш Ш Ш Е Е Е Е ХОВНАР , ЗАМИНАФАЬ В БРШНОТО И ГЛЕЬ БАНИЦКИТЕ СА КОСХЕР ЦЕТИ ЕБАФАМ МАЬКАТА ЛУДА БРШНАРСКА

Ботев... каквото и да напиша за Него, все ще е нищожно малко. един Гигант, един изпреварил времето си Човек. ако вервах дрънканиците на пеастронавтите, щях да кажа, че е бил пратен при назе от друг свет. но ако чета стиховете на В. Петров щях да кажа, че Ботев е от рода на летящите хора.. чета стиховете му за пореден път и знам, че няма, просто няма човешка душа, която да е била толкова чиста въ намеренията си, въпреки слабостите, които всеки показва под натиск. парите сами по себе си не са зло, но алчността и служенето им, като на бог са! смъртта на Ботев не е мистерия, а самият Ботев! защото най-накрая няма нищо след смъртта, освен цената, която ние всички ще платим, а именно не как, а защо сме живели... приятен обяд! "филантропчета"! и кир михалакевци... :-))) :-)))

апценцатта , кифла}|{ия слабоумен :)

Веднага след Освобождението пълномощният ни министър д-р Иван Вълков случайно попада на истанбулската гара на дагон с хартия, пълен с документи, а след тях е била и разписка, с която турците са изплатили четиридесет гроша на черкезин, който, преоблечен като български селянин и с рязана къса пушка под ямурлука е проследил и застрелял в гръб комитата Ботйов! Това е. Така е открит и архивът с протоколите от разпитите на Апостола пред "съда" в София, да го знаете, ако сте българи!

Това е версията на вече бившия проф. Димитров - R.I.P. - и той се отказа от тази версия, понеже такива като мен започнаха да му пишат е-мейли и го запитваха в ефир в предаването му. Обретенов е заговорника на убийството на 100 % и това го е споделил и на Попа, който го е изповядал на смъртния му одър !! Умрял е този гад на 90 год., и музей в Русе си има, а пък аз съм за забрана и унищожаването на музея му - за предатели това трябва да е наказанието на Историята Ни !!!

Ботю искал да бега и го гръмнали. Уж там у челото, ама да не се разбере , че в гърбината са го гръмнали като беглец...

Според най-разпространената до този момент теория, Ботев пада с рана на челото. Лошото е, че огнестрелната рана на челото му не е била входна, а изходна.

Колко тъжно, че статията за смъртта на Ботев събира стотици пъти по-малко коментари от тези за Златките, Биг-брадърките и всякакви други по гащи и без гащи. Няма какво да се делим на хетеро и джендъри, русофили и русофоби, герои и предатели,отношението ни към тази статия ясно показва какви сме всички до един.

Удрям камбаня! Амин!

Вие не разбрахте ли , че поп Кръстю не е предал Левски най-после, а повтаряте тази лъжа на Иван Вазов/една от многото/.Или не ви е угодно да споменавате един човек на име Поплуканов.

Текстът е писан през 1937 г.

""""Гибелта на Христо Ботев е най-фалшифицираният епизод в българската история. Повече от столетие драмата е преиначавана и заличавана. В този процес участват авторите на убийството с помощта на историци, политици, писатели, поети и други средностатистически патриоти.За всенародно ползване е стъкмена една версия в духа на Късния романтизъм, какъвто е нашият. На 20 май 1876 г. Христо Ботев е извисил снага сред дебрите на гордия Балкан и е пронизан от вражески куршум право в сърцето."Когато нещо не ти е ясно, виж къде са парите", учи древната мъдрост. Доказана е още от Исус Христос, продаден за 30 сребърника. Христо Ботев е изтъргуван за много повече.Торба със златни наполеони е цената на Ботевата гибел.На 17 май 1876 г. четата от 209 юнаци развява знамето с бунтовния марш "Не щеме ний богатство, не щеме ний пари..." Като влизат в Козлодуй обаче, неколцина храбреци търсят местния чорбаджия."Отидохме в дома му и го намерихме скрит в един долап - пише в спомените си Никола Обретенов. - В този долап намерихме и една конска торба с пари. Макар че Ботев ми каза да не ги вземам, аз ги прибрах, защото бях касиер без пари. Като излязохме от селото, аз се отказах да нося торбата с парите, понеже много тежеше и я захвърлих."Обретенов изрича изумителна небивалица - хвърлил злато на пътя! Такова деяние не се вписва в каноните на българската душевност. Българинът копнее да носи имане и колкото е по-тежко, толкова по-хубаво му става. От друга страна, на четата са били потребни средства. С няколко изключения отсам Дунава поборниците срещат не масов героизъм, астрах, предателства и тънки сметки за всеки грош.Има обаче проблем - войводата Ботев, който е против обира на козлодуйския чорбаджия и усеща, че ще стане жертва на Златния телец. Часове преди смъртта поетът се изповядва на поп Сава Катрафилов: "Ех, отче! Онова, за което дойдохме, не излезе тъй, както мислехме! Напразно ще си пролеем кръвта! На тоя свят имало хора, които са гладни за пари!" Изкусителното злато не е единствената ябълка на раздора. В щаба избухва конфликт между Христо Ботев и военния командир Никола Войновски. Двамата са на различно мнение накъде да продължи четата. Според Обретенов в сублимието на този момент Христо Ботев се надигнал да огледа обстановката. "Тогава моментално изгърмя пушка и Ботев политна да падне на гърба си - разказва той. - Аз и Апостолов го поехме от двете страни и докато го сложиме на земята, той издъхна, пронизан в сърцето. Сразен беше от неприятелски куршум, без да каже нито дума, само изхърка..."Мъжете, на които Ботев най-много е разчитал,започват трескаво да тършуватиз мъртвото му тяло. Оправданието е турците да не го разпознаят по вещите, но всъщност търсят пари. Проверяват дали войводата не е бръкнал в козлодуйската торба.

Едно е сигурно! Един от първите корабни терористи. Сега се случва...край бреговете на Африка.

Много преувеличавате снайперистките възможности на кърсердарите. !!! Вие, потурнаците си го утепахте.

PEYTSCH

Мрезки, гадни предатели има и днес ! Един, анонимен отишел при Бойко Рашков и изръсил каквото му се искало и на двамата, че Борисов го заплашвал със смърт и да даде месото му на жена му и на децата ! Ето за кого или за какви става дума !

............""""Митовете за смъртта на поета революционер Христо Ботев ,продължават да бродят в народната съвест. Основната опозиция на официалната българска историография е, че гениалният поет е убит не от турски куршум, а от български. На 10 октомври 1939 г. умира Никола Обретенов. Той е свидетел на гибелта на Христо Ботев. На смъртния одър се твърди, че когато го питали кой е убил войводата той казва:"За честта на българския народ ще отнеса истината на небето", отронва поборникът, преди да издъхне. Твърди се, че преди гибелния изстрел на Йолковица между Никола Войновски, който е командир по военната част на четата и Христо Ботев пламва конфликт. Ето няколко версии, запазени като предания. И до днес те се разказват във Врачанския край и се коментират оживено в социалната мрежа. Местните в Козлодуй, разказват една теория за четата на Ботев, която звучи много странно, но ако човек се замисли изглежда логична. Месец след потушаването на Априлското въстание пристигането на четата на Ботев изглежда много безсмислено - според легендата, която се носи, в този край целта на бунтовниците била да открият скрито хайдушко злато,чрез което да се закупи оръжие и да се финансира следващо въстание в България."""""

Никога няма да научим какво точно се случило... Но едно ще остане - Ботев дава живота си за България! Днес прочетох нова история из „Опита за Биография“ на Захари Стоянов по повод, че Ботев трябвало да превежда учебник по Аритметика от руски на български. "Като се е наблягал, че заглавието аритметика ще да бъде гараитирано от всякакви цензури и подозрение, взел и нахакал следующите примери на най-крайната коричка: Султанът има 800 жени, които всяка година се умножават с по 75. Колко е достигнал харемът на негово величество в разстояние на 10 години? Асен и Петър освободиха България от игото на гърците в 1190 г. След 206 години България падна под властта на турците. В коя година отечеството ни изгуби своята свобода? Един селянин карал за продан в града 16 кила жито, заспал на пътя и черкезите му откраднали 5 кила. Колко кила са останали на селянина? Турците покориха Сърбия в 1459 година и владяха над нея цели 371 години. В коя година Сърбия доби свободата си? Мохамед II превзе Цариград в 1453 г. Днешният султан Абдул Азис се възкачи на престола в 1861 г. Колко години има от превземането на Цариград до възцаряването на Абдул Азиса? България падна под властта на турците в 1396 година. Колко години тя добрува под сянката на султаните? (До която година искате.) Борис, цар български, приел християнската вяра в 862 г., а Владимир, княз руски, в 988 г. Колко години българите са се покръстили по-напред от русите? " Урок по история и родолюбие в учебник по Аритметика! Е, не бил издаден, защото щял да изгори училищата.

....и до днешния ден ДОБРУВА!! ВЪВ военен съюз сме и днес с Падишаха, а с РУсия сме водили няколко войни.!!

никой не пита за Савовите

243Win

Няма никаква мистерия, Ботев се е самоубил.

гръмнал се е в главата... откъм тила.... три пъти.... с пушка с един истрел.

поредно доказателство за антибългарски сайт!

Българина си знае само келепира. Не го интересува роб ли е, или свободен човек. Жалко за лудите пропиляли кръвта си за този народ!

- Изповядвам единий и светлий комунизъм! - Липсват 3000 златни наполеона от хазната на БРЦК по времето, когато Христо Ботев е бил секретар - След като майка му живее няколко седмици при него в Букурещ заедно с братята му казва: „Леле, майка, аз такава мизерия никога през живота си не съм виждала“, след което се хваща помощница и се премества да живее при Евлоги Георгиев, чиято далечна роднина е. Кое от тези три неща от живота на Христо Ботев ви довежда до кравешки възторг и всеки път го слагате на един пиедестал с Васил Левски. А, сетих се кое. След като Априлското въстание е зверски потушено и БРЦК в Румъния много добре знае това, Христо Ботев на своя глава организира над 250 въстаника да преминат отвъд Дунава, при условие, че всички го предупреждават, че там го чака добре въоръжена турска армия, с което обрича тези хора на сигурна смърт. Та, на едно ниво с Гюро Михайлов- да, но с Васил Левски- категорично не.

мамето ти резнашко! гаджалче!

Не съм- ревностен християнин съм. Затова още повече не харесвам Ботевата "Моята молитва". Като ти гледам писанието, не мисля, че си вярващ- по- вероятно си привърженик на тезата, че си произлязал от маймуна.

Доста тежки оценки на база на произволно избрани факти от Ботевата биография. Седиш си ти в топлото кресло и разсъждаваш какъв мизерник е бил Ботев и мериш дали пишката му била по-голяма или по-малка от тази на Левски. Ей за такива като теб Левски е написал: Народе с четирите сърпа след него.

Днес вярната предателска рая не служи на султана а на Москва

То днес козацката педалска крава продажба джендърска рая ходи не да служи на туркестанците и султан Пердоган като някога.... А ходи и се продава евтинко като пачавра на страната от третия свят Краварника Америка, а и си дава задника от раз, за да я яко чукат краварски негра в гъза, и да лиже тя краварски анали. Факт!

Вярната може и да има симпатии към Москва ,но както казвате самият Вие ,педалска ,неолибералната ,еврогейската служи вярно за добри възнаграждения на големият задокеански "брат".Е, служи му вярно ,докато и плащат ,а когато престане го разлюбва и търси друг такъв.Това са родените предатели и подлеци,при тях се предава по наследство.

Как служи, бе братчед? ...В цеха край Чешнигирово ли? Е, то Москва може да е вътре!?

Календар