Въведете дума или фраза за търсене и натиснете Enter

Коментари

Мистериозният художник на страшни и пророчески картини

МАЙСТОРИ НА ЧЕТКАТА

Мистериозният художник на страшни и пророчески картини

"Човешкият облик" на злото в творбите на Йероним Бош

Отказ

Улеснения и привилегии за регистрирани потребители:

  • не си измислят и пишат прякори всеки път;
  • не въвеждат досадните символи от картинката за сигурност.

Защо крадеш идеята на Екатерина Ковалкова от Италия,показваща насоки за учебна програма в книга от Русия?...канал Екатерина К.,ютуб

Започвам до си мисля, че Салватор Дали, макар и в друга епоха, е бил доста лош ученик на Иронимо...

художник хуморист за своето време- Всяка фигура е нарисувана по определен начин не производно, а има определен смисъл. Не няма никаква мистика и никакви предсказания, тези неща са на почит само на територията на Балканите. А това, че той е имал психични отклонения е ясно. Но той е имал и голям талант, не е бил дори беден и е бил ценен за времето си. Виждала съм негова картина на живо и трябва да съм честна изключително впечатляваща беше- Останах пред нея около 30 минути и не ми се тръгваше от там- Всичките фигури на картините му са уникални, различни и в движение. Трябва да се взима винаги впредви и времето, в което е творял и това което хората са знаели до момента. Лично аз виждам осмивания на църквата и нейните служители.

Велик и недоразбран твворец.

Радвам се да видя статия от раздел Култура в най-четените за деня.

Това не ви е партизанинът "Никодим" на Крум Кюлявков........И с ударение на "О"-то, ако обичате. Впрочем, какво ви се чудя и ядосвам, като не знаете фамилията на прочутия руски хирург - "Пирогов" пак е с ударение на "О"! Та вие дори името на столицата си изговаряте неправилно !!!!/????/ ! Казва се "София", с ударение на "И" по името на излекуваната чудодейно от минералните извори византийска принцеса.....Но да не задълбавам, едва ли сте стигнали чак дотам. Важното е да прииждате, да мачкате, да лапате, да се млатите като примати с всичко пренесено от родните ви честа - къшли, села и паланки, ниви, обори и ТКЗС-та.....А умениците в езиковите гимназии нека престанат да бъркат Шекспир с гласпапир, ха-ха-ха!

Аз бих направил един крос чек на инфото за братството. С моите лингвистични познания си превеждам това име "Illustre Lieve Vrouwe Broederschap" като по-скоро "братството на илюстраторите на (живи) пейзажи... А от там е излишно пояснението, че пейзажите присъствали във всичките му творби. Сега вече самото братство ако си е избрало името Дева Мария (братството на илюстраторите на пейзажи), вече е друга тема.... А. И "Хусепе" по-скоро ще да е Джузепе нещо-си... ...... Къде отиде българската грамотност...?

Благодаря за хубавата статия!

Хиеронимус Бош е гениален! Жалко, че вие това го откривате със закъснение.

Тоя не е бил у ред. Най вероятно остра форма на шизофрения.

много от съвременниците му са мислели така. Дори от днешната гледна точка, където сме виждали всичко под най-различни форми, неща от творбите му изглеждат доста странно, а само мога да си представя как е изглеждало това за хората от края на 15в. - началото на 16в. Но именно заради неговото ''братство'' и това колко странно изглеждат някои неща, в тях се търси закодиран скрит смисъл.

Еее друго си е залепен с тиксо банан нали...или нарисуван със шаблон и спрей бълвоч....

Календар