Въведете дума или фраза за търсене и натиснете Enter

Коментари

Минало несвършено: "Оти на софийския герб има изографисано женско?"

РАСТЕ, НО НЕ СТАРЕЕ

Минало несвършено: "Оти на софийския герб има изографисано женско?"

Отказ

Улеснения и привилегии за регистрирани потребители:

  • не си измислят и пишат прякори всеки път;
  • не въвеждат досадните символи от картинката за сигурност.

София - най-голямото село в България.

София не е станала столица след единодушно гласуване А само с един глас повече на професор Дринов!?

Начи ,ако не беа руснаците, князът Дондуков ,де да сложи столицата у София , тука щеше да си една лежанка за биволе още!

Прави ми впечатление колко са били спокойни улиците и почти е нямало коли...

- Ами голио човек що значи? - Значи, че ако данъците по благоустройството не се разхвърлят с някой заем на 20 поколения - сите софиянци че оголеят.

хубави спомени за спокойни времена в родната СОФИЯ

Каква къпалня хубава имахме, преди да я предадат, пардон,продадат на борците и после да ...изчезне, като Феята и Ропотамо.

Много хубава поредица с много интересни статии, особено за нас, хората извън София. Има снимки, които днес изглеждат направо сюрреалистични като например тази на стражата с шмайзерите пред паметника на Васил Коларов.

Колко хубав ни е бил града преди да го омаскарят така с грозни сгради в стил модернизъм /партиен дом, НДК/. Изпитах истинска тъга и съжаление в какво сме превърнали София,а и не само София ами всички градове на България.

Stan Stan

НДК-то грозна сграда ? Нали там заседаваха европейците, като се събраха в София ? Защо не построиха по-красива ? А Партийния дом - защо го взеха от НС и го ползват, що не си построят по-красива сграда ?

Партийния дом, както и целият комплекс на ларгото са в стил ,,Сталински барок,, а НДК-то може да го числим към ,,ярък ЛюдмилоЖивковски модернизъм,, в известна степен...

Оти от време оно са предвиждали гей-парадя! ;)

Ами еманципацията и новата вълна

Календар