Въведете дума или фраза за търсене и натиснете Enter

Коментари

Минало несвършено: Къси роклички и тънки чорапчета в студовете

МИНАЛО НЕСВЪРШЕНО

Минало несвършено: Къси роклички и тънки чорапчета в студовете

"Хипнотизаторската власт на модата, която в основата си покрива наклона на съзнателен и подсъзнателен еротизъм, оголва телата и отгоре надолу и отдолу нагоре, даже тогава, когато това не търпи абсолютно никаква критика и отива в разрез с най-обикновените и безхитростни схващания", пише д-р Горанов през 1927 г.

Отказ

Улеснения и привилегии за регистрирани потребители:

  • не си измислят и пишат прякори всеки път;
  • не въвеждат досадните символи от картинката за сигурност.

България никога не била изгубена Много сдте жалки с тази си теза. Всяко нещо с времето си.

България, тази която е била тогава, тази от снимките, е безвъзвратно изгубена, ограбена и смазана от пасмината която идва на власт 44-та с подкрепата на СССР. Панимаеш ?!

Ама колко само си неграмотен и нещастен !

Интересно..Би ли посочил кое точно те притеснява в моя пост, кое ти се струва неграмотно? Явно си от внуците на неграмотните обирджии на мандри, които след 44-та слизат от горите и ги правят кметове, партийни секретари и други паразити на обществото ни. По-добре е да си траеш в такъв случай.

Вие не ги познавате. Онези фини хора. С изтънчени маниери и деликатност. Не познавате онези дами, винаги с фризура и перли на врата, вечното леко червилце, с изправен гръб, и прибрани колене, със събрани длани и крехки китки, отпуснати на елегантната им пола. Нежните глезени, завършващи в съвършени излъскани обувчици. Онези мъже, от които се носи ухание на чистота. Елегантни до последния детайл и винаги добре оформена коса. Които подават ръка на жената до тях, поднасят й цветя и носят часовник, наследство от дядо им, чиято изработка и детайли могат да ви запленят. Библиотеките им, четирите езика, които ползват свободно, грамофонните им плочи, пианото и цигулките. Не ги познавате, защото комунистите ги избиха. А ако са оцелели, са били унижавани с всички инструменти на комунистическата пропаганда. Нахлували са в домовете им, изнасилвали са, крадяли са сребърните им прибори и са се настанявали там, гаврейки се с картините, гоблените, малките шишенца с парфюми. Комунистическият строй е престъпление. Гнилост. Черна смрад. Простащината е издигната в култура. Селяндурщината в цялата й низост и дребнавост, грубиянщината. еснафщината и омразата към интелект, възпитание, обноски. Страхът! Реваншизмът, прикрит в политическа принадлежност. Убитите. Хилядите убити. Черен и вонящ период от историята ни. Чиито плодове още берем и още ще берем. Комунизмът не се различава по нищо от фашизма. Диктатура на простащината и мръсотията! Но аз помня. И детето ми ще знае. И колкото и да се опитвате да оправдаете този позор, знайте, че ние помним!

Календар