Въведете дума или фраза за търсене и натиснете Enter

Коментари

Марина Цветаева: Ще умра, без да кажа "Аз бях"

СВЕТОВНА ПОЕЗИЯ

Марина Цветаева: Ще умра, без да кажа "Аз бях"

130 години от рождението на голямата руска поетеса

Отказ

Улеснения и привилегии за регистрирани потребители:

  • не си измислят и пишат прякори всеки път;
  • не въвеждат досадните символи от картинката за сигурност.

Цветаева е била изрод - убила е собствената си дъщеря!

И нито дума в тоя помиен екстракт, че Цветаева заедно с другата велика поетеса на века, Анна Ахматова, са българки, от български произход! Аферим, другари, сега едно слово и за солунските братя може да му дръпнете, за ония двамата Кирилл и Мефодий, нали, дето московския пор Гундяев ги определи на македонци...

Съветско-руската или руско-съветската машина убива всичко по пътя си... Няма значение дали е 1920 или 1941 или 2022- винаги се действа по един и същ начин - психически, после физически тормоз.. Няма значение дали си поет или композитор , или блогър в съвремието - винаги животът на интелигентните хора, живеещи на територията на Русия, която е в пъти по-дива държава и от нашата, в пъти с по-диви и озлобени управляващи, единствения изход е самоубийство..

Малеей, колко глупости сте написали...Тя изобщо не е знаела значението на думата "вярност". Изневерявала е на Ефрон безброй пъти - и с мъже, и със жени. Даже не се е криела. Той дълго е търпял, веднъж в Париж е искал да я напусне, но тя така му е ревала, че останал...вече не от любов, а от съжаление. Към децата си е била почти безразлична. Цветаева е класически пример за жертва - толкова талант е почти непоносим и изгаря човека. За нас остава само приятната част - невероятните стихове.

Ти там ли беше, или се заиграваше с мишките. Ефрон е скитосвал вечер, а тя е издържала семейството

Календар