Въведете дума или фраза за търсене и натиснете Enter

Коментари

Как и защо една коледна реклама разгневи хиляди хора

ХУДОЖЕСТВЕНИТЕ ПОХВАТИ В ИЗКУСТВАТА

Как и защо една коледна реклама разгневи хиляди хора

Размисъл върху изкуството на контекста, смисъла и целите на рекламното послание

Отказ

Улеснения и привилегии за регистрирани потребители:

  • не си измислят и пишат прякори всеки път;
  • не въвеждат досадните символи от картинката за сигурност.
petrovito

хубава или лоша, само тук е събрала 40 публикации... тоест привлякла е вниманието. всяка една реклама е корисна, с цел печалба от търговия. тъй като, почти всички теми се изчерпаха и позахабиха, се търси провокация. е, автора е успял. ако говорим за детайли, можеше и още да се поизпипа, както казва коегата по-долу, за репликата на детето

За мен рекламата е тъжна, защото вместо детето да попита "Тате, кога ще се върнеш?", то пита "Какво ще ми донесеш?". Тоест, насърчава се консуматорското отношение дори към най-близките хора, така че скъпи стават не те, а подаръците от тях. Жалко и тъжно, типично американско. Да си я дават рекламата по гръцката телевизия и да си американизират гръцкото общество!

Р далеченекламата е гръцка и е дублирана на български.Христо не е само име използвано в България.Тук има и известен далечен паралел със Спасителя Христос,роден както вярваме през тези дни и чието Рождество празнуваме.В този смисъл вечно мърморещия българин трябва да знае,че не само той е в икономическа принуда да работи далеко от семейството си . Важното е човек да се държи винаги с достоинскато съм тво,което много често ни убягва.Казвам го с наранена душа тъй като съм патриот

Рекламата е отблъскваща.Клипът те натъжава и накрая разбираш ,че става въпрос за играчки.Не бих го гледала втори път.

Мен специално ме дразни тази реклама на подаръците - дори не „родно производство“! Като че ли те могат да заменят бащата. Но се знае че Коледа - такава, каквато стана напоследък и у нас (култовият празник на Кока Кола), е най-печелившото търговско събитие всяка година - дори повече от ВеликдДен!

Колкото и отвратителна да е рекламата , същевременно е най-успешната . Няма друга толкова коментирана реклама . За съотвения магазин е успех...

Не зная дали за магазина е успех - само веднъж сгреших като купих играчка от там. Оказа се развалена, а беше скъпа. Но гърците пари не връщат - наложи се да избера куп дребни боклуци вместо исканата играчка. Пазарувам играчки или от чужбина, или от Хиполенд, макар че там са безумно скъпи.

От рекламата с моряка ми се вдигаше кръвното и веднага сменях канала

Deus Vult

До ндцск: Мислиш ли, че е редно да раазвалят празника на хората като показват тъжната истина? Не е ли същото като да пуснат черна хроника в централните новини? Хората искат да се разтоварят от тежкото си ежедневие... тези малоумници ни отнеха и това! А тези трябва да ги съдят... не стига, че тази реклама се въртеше нон-стоп, но имаха и реклама по детските канали, която се въртеше по 4-5 пъти НА РЕКЛАМЕН БЛОК!

Как може хиляди хора да се закачат за една реклама и да се занимават с нея, сякаш тя е най- важното нещо от живота? Ако махнат рекламата, животът ви ще се оправи ли, драги дами? Рекламата ли е причината за тежкия живот?!

Българинът не може да се справи с житейските трудности, не може да промени начина си на живот, вместо това иска от екрана да го лъжат красиво. И се надява утре сутрин като се събуди всичко да е цветя и рози ей- така от нищото.

Това е като една приказка на Андерсен - тъжна и безнадеждна, като самия живот. Лошото е, че този търговец я ползва като реклама.

НЕ СЕ ПИШЕ,"РЕКЛАМАТА Е ЕДИ КАКВО СИ"........ЗАЩОТО ВСЕКИ СИ ИМА МНЕНИЕ ПИШЕ СЕ ЛИЧНО НА ТЕБ КАКВО ТИ Е КАТО Е СЛУШАШ...........ТА НА МЕНЕ РЕКЛАМАТА СИ МИ ХАРЕСВА,ЗАЩОТО ПРОВОКИРА А ВСИЧКО ОСТАНАЛО Е АЛА-БАЛА,ЧУВСТВА,НАСТРОЕНИЯ И ДРЪН-ДРЪН...........МНОГО ПЪК ЧУВСТВИТЕЛНИ СТАНАХМЕ НЕЩО МАЙ............ДА СЕ ЧУДИ И МАЕ ЧОВЕК.........

Очаквах повече от статията, поне заглавието обещаваше професионален анализ. За съжаление той изобщо липсваше. Рекламата е нелепа, както по отношение на рекламирания продукт, така и по отношение на сюжета и зле подбраните изразни средства. Тук проблема не е, че рекламата уж напомня на българите за начина им на живот, а че потапя зрителя в подтискаща атмосфера и внушава негативни емоции по принцип. Още по-тягостно става с отброяването на дните, през които рекламистите ни гарантират, че некадърната им реклама ще ни преследва. Колкото нелепа е самата реклама, толкова нелеп е и тревожният, и оперетен актьорски дублаж, граничещ с необяснима истерия - все едно корабът е отвлечен и бащата няма да се върне, а семейството не е имало достъп до телефон с години и няма, и да има. Тази древногръцка трагедия, определено не е за българския пазар. Ако рекламата е гръцка, то дублажът и е български...,но некадърността очевидно е всеобща. Подобна реклама не би могла изобщо да донесе желаните от рекламодателите резултати, така че вложението е било безсмислено. Ако някой изобщо е успял да се развълнува от толкова некадърност - просто недейте, не си струва.

Рекламата не е изкуство. Някой който се занимава с изкуство се продава срещу пари на търговците... на изгонените от храма... В този момент изкуството приключва... Идва наглостта и лъжата... То да беше само тази реклама ...

Рекламата е тъжна и отблъскваща. Бащата вместо да си е вкъщи за празниците, е на някаква гемия дето може да потъне всеки момент, но му се налага за да изхранва семейството си. Най-гадното е, че като отидеш в магазин на джъмбо , я въртят нон стоп като фон .

Абе хора съвсем ли изрещяхте? Има много по-големи проблеми от това. Колкото до реклатата: тя си е добра, а и като ви пречи не я гледайте. Доста добре е направена, за което повечето "рекламисти" в България завиждат и чудотворят по форумите.

Рекламата е много хубава и гласи - не е нужно да купувате боклуците от целия свят. Купета си боклуците от нас. Ама нашите българи я разбират по друг начин, щото са тъпи.

Рекламата е гръцка и няма никаква връзка с народопсихологията на нас българите. Може би е удачно да се замислят от Jumbo да правят реклами подходящи за консуматорите на всяка страна, а не да се цинцарят "с един куршум два заека".

Те продават счупени играчки, ти искаш да се харчат за реклами!

Взеха на за идиоти, но май си го заслужих ми.

Винаги когато пуснат тази реклама чувствувах някакво неудобство,гледах да преместя канала с надеждата да не я чуя отново.Отвратително.

Магазините "Джъмбо" са ми по-неприятни от ТЦ "Илиянци", а по някои показатели дори от битака. Всъщност в Илиянци има добри магазини и магазинчета, но дразни платеният паркинг и тоалетната 0.50 лв. Конкретно за рекламата: Разбираема е, но интериорът е на долнопробна гемия способна всеки момент да потъне. Някаквъ мрачно чувство те обзема, като я гледаш.

ЧЕ единствената реклама тук е на JUMBO !!

Само една да беше досадната реклама да я преглътнеш, а то наистина голяма част от рекламите са досадни и със сигурност няма да си купя нещо което ми натрапват с нахалство. Отделно, че от известно време почна да изскача прозорец с реклама в долната част на телефона и каквато и да е, щом ми закрива 1/6 от екрана, тя пак вкарва нещо в групата което почвам да намразвам дори и да не искам. Явно и сред маркетолозите е пълно с матрял, дето бълват шкарто като на конвейер. А спрете се бе.

Робите ги дразни да им напомнят, че са роби.

А болните обичат реклами на лекарства, нали.

Ще ми бъде интересно да направят телевизионно шоу за неудачна реклама. Да има жури което да се гъне пред екрана какъв коментар да направят и каква оценка да дадат. И накрая оценката на зрителите да ги забият в земята.

Чак пък подписка! Рекламите са супер натрапчиви, граничещи с идиотщина, безсмислени, ако търсиш смисъл в тях. За която и да се сетиш,все е дразнеща! Ама по Коледа да тръгнеш да се бориш срещу реклама, когато други ценностите трябва са са в душите ни!

Една реклама е въпрос дали ще доведе до покупки. Правят се различно за различни народи. Немците много се възмущават на реклами, като за перални препарати, но се оценяват добре за тях. Въпросът е, вършат ли работа. Защото дори да има хубави забавни реклами, накрая хората могат и да не разберат за какво е била рекламата и ефекта да е почти 0. От маркетингова гледна точка ще е лоша реклама, дори да се харесва на много хора.

Аз от цялата рекла разбрах само , че тате излъга детето ,че е купил подаръци от различни пристанища , а ще купи всичко от Джъмбо като се върне.Ама можел да не се върне от морето , че кой от нас е сигурен , че ще се върне дори като отиде по чехли до близкия магазин?! Всичко това е Божа работа , но останалия избор в живота си го правим сами. Весела Коледа!

И моят аргумент против рекламата беше, че тате е излъгал. Но след няколко гледания се оказа, че не е излъгал, а обещаните играчки се виждат зад вратичката на притворения шкаф. В този смисъл, щом няма лъжа, нямам нищо против рекламата. Но я пропускам, защото е тъжна.

Аааха... А, че повече от половин България (а и светът) лъже децата, че има дядо Коледа, това е ОК, така ли? :-) Ако говорим за лъжата, нали, нека сме откровени, че всичко е лъжа... или само за неудобните лъжи се притесняваме...

РЕКЛАМАТА Е СУПЕР И Е СУПЕР ПОДХОДЯЩА ЗА РОЖДЕСТВО ХРИСТОВО. ХРИСТОС Е УМРЯЛ В МЪКИ, А НЕГОВОТО ПОСЛАНИЕ ЗА СМЕЙСТВОТО И ЗА ЖИВОТА ТРЯБВА ДА Е ВОДЕЩО В НАШИЯ ЖАЛЪК ЗЕМЕН ЖИВОТ. КОЙ КАЗВА , ЧЕ ЕДНА РЕКЛАМА ТРЯБВА ВИНАГИ ДА НИ ВЕСЕЛИ ??? ПОНЯКОГА ТРЯБВА ДА СЕ ЗАМИСЛИМ И ДА РАЗСЪЖДАВАМЕ ВЪРХУ ВАЖНИТЕ НЕЩА В ЖИВОТА, А СЕМЕЙСТВОТО Е ЕДНО ОТ НАЙ-ВАЖНИТЕ И ВОДЕЩО !!!

Единственият начин да се възпротивиш на реклама е да не ползваш продукта. Гърците са похарчили един файтон пари за да вкарат бедния роб на безвкусицата в магазините си. Майната им. А лоши реклами има всеки ден и навсякъде. Пак повтарям -игнорирай продукта и толкоз!

Рекламата е направена за гръцкия пазар и по-лесно е да се отнесе за тяхната култура. Да, кара те да се замислиш какво е ценно и какво е важно. За да се тиражира на нашия пазар да се преправи на послощ, простотия и кичозност.

лоша реклама няма. тая е просто дебилна, както всички на джъмбо.

Има хора, на които всичко им е криво, и всичко им пречи. На тях каквото и да им покажеш - все не става.

Рекламата е отвратителна и много дразнеща.Когато започва излъчването спирам звука на телевизора.И този писклив глас на детето,,,,,,,, просто ужас !

възмутени зрители не им пречи да живеят скотския си живот и не се сърдят на правителство и парламент, но видите ли, рекламата им развалила настроението за Коледа.

Не съм фен на рекламата по ТВ. Но като всички в "паузите" ща неща я гледам. Има реклами които са трепач - помните сигурно що рекламата за вафла трепач и парите от "клона" на банка ДСК - детската игра. Има и "реклами" на които се чудиш как може да се сътворят подобни глупости и как рекламодателя е дал пари на агенцията !? Въпросната реклама не я коментирам защото различните хора по различен начин приемат нещата. Понякога емоциите им надделяват както в случая. Ама тая реклама я гледа цяла България.

Календар