Въведете дума или фраза за търсене и натиснете Enter

Коментари

Изгубеният Несебър - един от най-старите градове в Европа

МИНАЛО НЕСВЪРШЕНО

Изгубеният Несебър - един от най-старите градове в Европа

На 18 юли 1956 г. старият град е обявен за архитектурно-исторически резерват с национално значение

Отказ

Улеснения и привилегии за регистрирани потребители:

  • не си измислят и пишат прякори всеки път;
  • не въвеждат досадните символи от картинката за сигурност.

Нищо автентично не е останало в Несебър, дори природата е ликвидирана. Даже и местните гърци от един век ги няма. Оцелели 2500 години по тези земи, за няколко десетилетия бяха прогонени или асимилирани.

Да-а-а-а, и след като през първата половина на миналия век Несебър стана притегателно място за туристи у местните се култивира вече в продължение на поколения печалбарска простотия. Тя съсипа облика на града и удави всякаква автентичност и романтика.

stankow

Прекрасен е Несебър. Малко реклама и за България, нали ? След яростната платена от Гърция антиреклама на българския туризъм, заляла де що има сайтове ... Ама господ им го върна с бури и урагани.

И кога анексирахме Брюж?

Проклети да сте мутри и перачи на пари, проклети да сте общинари, министри и депутати! Проклети да сте "местни", които се продадохте за жълти стотинки и плюехте по протестите за спиране на унищожението!

В общи линии половината българи реват ,че по Черноморието има прекалено много туристи , които развалят идиличните им спомени , а другата половина реват ,че туристите са малко на фона на туризма в съседите. Изберете си инициативни комитети и се разберете кое е по-добре!

Аз съм избрал отдавна. В Гърция е по-добре

stankow

Стой си там и не се връщай.

Супер град само дето не споменавате за 200 те хотела на брега от Равда до Несебър построени по заповед на МИЛЕН ВЕЛЧЕВ И ЦАРЯ които съсипаха района и романтиката му. Чудно че вече няма дискотеки за забавления на младите които бяха култуви но са останали развлекатлените яхти вдигащи ужасен шум почти денонощно пълни с руснаци и некакви поляци и не знам си какви си славяни. Много народ има вмомента като допълнение в стария град и също е много шумно идете на пристанището да видите каква навалица е да не говорим че потока от новия към стария град е почти денонощен. За какво спокойствие ми говорите? Таз СТАТИЯ ПРЕДИ КОЛКО ГОДИНИ Е ПИСАНА-Я ИДЕТЕ СЕГА ДА ВИДИТЕ КАКВО ЧУДО Е?АМИ ЗА СМОГОВЕТЕ И ЗМИИТЕ КОИТО СЕ РАЗХОЖДАТ И ПЕКАТ НА СЛЪНЦЕТО КРАЙ ДЮНИТЕ НЕ РУСАЛКИТЕ ЩО НЕ КАЖЕТЕ НЕЩО?

Родното ни море е прекрасно да, но до 10 метра от него. След това се появяват хората и сградите. Хората - мутри, простаци, комплексирани измамници, евтини момичета, скъпи момичета с евтина душа, Филип Плейн, ментета на Филип Плейн, гаджета на Филип Плейн, сърдити нескопосани обслужващи хора с претенции, сервиращи фалшив алкохол и лоша храна. Сградите - евтини постройки със скъпи нощувки, Версаче, ментета на Версаче, гаджета на едни, дето са влизали в магазина на Версаче, бетон, на който му пречи пясъкът, вип сепарета, ултра вип сепарета, гига вип сепарета, мега, кванто, роял, голд, фешън, динър енд спа сепарета и т.н. Естествено, че има изключения, но те са незначително малко и тъкмо да ги срещнеш и от някъде се появява миризма на чушкопек с Емпорио Армани. Да, родното черноморие не е демоде. Така е. И това е най-големият проблем. Просто тук на Бай Ганьо това му е модата, това са му представите за почивка - наркотици, випове, сторита и много секс - ама такъв консумиран секс, като семки, вафли и т.н. И причината не е в морето, а във всички нас, че допуснахме това да е ок. Убихме романтиката на почивката, представата за истинско яко парти и създадохме добри условия за децата ни да започнат от нула. Рестартарт ни е нужен! Не само на родното черноморие обаче!

Било е идилия, спокойствие и красота...

Днес такива места могат да се видят в Гърция и Турция, но там не е имало комунизъм, който да съсипва поминък и традиции на населението.

...не е имало и мутромилиционерски примитивен капитализъм, от рода на миленвелчевия, царския и гербаджийския!

Календар