Въведете дума или фраза за търсене и натиснете Enter

Коментари

Изгубената България: Решението за обявяване независимостта на България е взето на княжеската яхта

ПАМЕТНИТЕ ДАТИ

Изгубената България: Решението за обявяване независимостта на България е взето на княжеската яхта

Денят на независимостта е!

Отказ

Улеснения и привилегии за регистрирани потребители:

  • не си измислят и пишат прякори всеки път;
  • не въвеждат досадните символи от картинката за сигурност.

Днес сме 2019 корупцията и организираната престъпност и нейното узаконяване е най болният и неизлечим проблем на България!всичко се крепи зад гърба на валутият борд,европарите от еврофондовете и напусналите и напускащите България българи,неограниченият достъп на китайски стоки!

На тази Територия винаги е надделявал стремежът към алъш-вериша и упражнения в политиката !? ...Ама то винаги се пише на народа отзад..

е голем ПРАЗНЙК!

Нищо не зависи от мене!?

Май забравихте защо и как паднахте под ,,Турско робство,, , О! сплотений потурнаци?

Ясноооо! Цар Фердинанд още не е бил доизтрезнял от купона на яхтата. И оппаа - Независимост! ВЕЧЕ всичко не зависи от нас-поданиците.

Празникът си е празник ,стремежът към самостоятелност и независимост е неизменен!Нека се поздравим с празника ... но все пак да сме на земята ,а не да хвърчим в розовите области!Първото за което трябва да си помислим -кога сме били независими след Освобождението 1878 г.!Май никога!По-точно независими ,защото от нас нищо не зависи!Обявяването на независимостта за съжаление не е нищо повече от едно политическо шоу,на което внимание са обърнали само Турция и Русия!Моето убеждение е ,че нашата политическа класа никога не е искала България да бъде независима/както Швейцария напр./а и манталитетът на народа ни подхранва това поведение!?Разбира се за независимостта се плаща скъпо,а ние не сме в състояние да платим цената,даже на швейцарците е трудно и отвреме -навреме и те превиват гръб!?хората в независимата държава убедително показват ,че искат и могат да се управляват сами,че могат да съгласуват и да се консултират,но решенията са техни !А ние кога сме го показали!?Особено в последно време!Все пак -честит празник,стремежът остава!

ДА ЖИВЕЕ НЕЗАВИСИМА БЪЛГАРИЯ, БЪДЕТЕ ГОРДИ!

..орди!

Ти, вярваш ли си или сакаш назе да убедиш, абдалите?

Честит празник на всички българи ! Гордейте се с миналото и помнете че никога не е късно да застанете с изправени глави. Бог да пази България !

Шило

Честит празник!

Азе се гордея с Девети септември, ба!

като Чаушеско, ба!

Шило

Е, тогава сме имали куражлии начело на държавата. Които са имали гащи да кажат на всички "Майната ви!"

PEYTSCH

Ъакова патриотично дело комунистите НИКОГА не са си и помисляли, дори на сън! Те изпуснаха и момента на обявяване на неутралитета на 5 септември 1944 за да извършат най-голямото предателство, юдейско за 30 рубли, и да унищожат България !

Шило

Репкитата ти въобще не е в темата. Няма какво да бъде коментирана. Ама е хубаво, да осмислиш малко събитията и причините, както и кои са дошли на власт. Ей така, поне за обща култура.

Коя България е била унищожена на 05.ІХ.1944-та бе ? Тая ,която бе сателит ,плацдарм и логистичен придатък на губещата войната фашистка Германия ли? Ти на колко години си бе гьотверен, че даже и след 75 години все "комунистите" са ти виновни?

Шило

Що се знимаваш с него? В главата му са само комунисти и руснаци. Сигурно психиатрите могат да определят, какво е.

Е, имаме пропуски. Тука се вижда.

Начинът по който сме придобили независимостта е доста показателен за самата ни независимост - благодарение на Русия. Турците правят дълги към тях незабавно изискуем, което дава повод на руснаците да напомнят на турците, че те също имат дълг към тях ..... добре че са руснаците. Пак ...

Шило

Така е. Факт е, че руснаците са се отказали от дължимото им от Турция, за да признаят комшиите независимостта ни. А бе, като цяло, турците не са се дърпали много, ама ей така, напук са могли да ни пречат.

…. Княжеска яхта … демократично бюро …. барабанчик ... - все политкоректни думи, а то било военен параход "Хан Крум", кметство, глашатай … Ако така продължава 80-те% ще станат 95%, което всъщност е и целта.

Я,колко министри е имала Независима България през 1908-ма година...цели 8 (осем) -общо с Министър-председателя ! За заместници не се споменава,както и за разните му Държавни Агенции и всякакви "Дирекции" ....

Тогава държавата е била с главно Д. Сега с тия боклуци, които само гледат какво да откраднат, на министър по 50 агенции са малко...

Те до предходния ден са били просто османски чиновници. Явно е имало чувство за мярка в империята.

PEYTSCH

За ЦК на БКП и Политбюрото да не говорим, че и напълно зависимо правителство е имало поне 45 години...Като бройка са много, като качество бяха нула.

намери си друга тема да тролиш.

Календар