Въведете дума или фраза за търсене и натиснете Enter

Коментари

Истината за Съединението: Лични спомени и преживелици

ПАМЕТНИТЕ ДАТИ

Истината за Съединението: Лични спомени и преживелици

"Минутата беше трогателна, възторгът беше неописуем, макар че предстояха минути с пълна неизвестност..."

Отказ

Улеснения и привилегии за регистрирани потребители:

  • не си измислят и пишат прякори всеки път;
  • не въвеждат досадните символи от картинката за сигурност.

България е била най-богатата територия на Османската Империя, а сега е най- бедната. Това какво говори ?

говори че е време да станеш богат в анадола там те чакат.

SU-152

Днес се навършват 134 години от Съединението на България - единственото велико дело в нашата нова история, извършено, без външна намеса, единствено със силите на българския народ и въпреки несъгласието на великите сили. ЧЕСТИТ ПРАЗНИК БЪЛГАРИ!

Съединението, разбира се, е важен момент в българската история, но да се твърди, че е извършено без външна намеса е несериозно. Поинтересувайте се за родословните дървета на Батенберг (Маунтбатън) и последвалия го Фердинанд Сакс Кобург Гота (Уиндзор) и ще видите, че първите български владетели след Освобождението са издънки на основните европейски (германски, английски, френски, италиански) монархии. Идеята на Левски за "чиста и свята република" така и не се сбъдва.

SU-152

Българският народ не получи ничия външна подкрепа и дипломатическа защита, но с огромен кураж и вяра в собствените сили и правота, постигна най-великото си политическо завоевание – Съединението на Княжество България с Източна Румелия. ..................И не политици, дипломати бяха главните действащи лица – те тихо чакаха в Търново вести от Пловдив. А в южния град народното опълчение извика „Долу Берлинский диктат, да живей възсъединена България!”. Не монархът, добронамерен, но безпомощен младеж, не клетият министър-председател Петко Каравелов, който до последно повтаря, че тая работа не става без съгласието на Европа и Русия, премахнаха нелепото национално разделение. Не.Българският народ!

ЗАЩО ВСИЧКИ РЕВОЛЮЦИИ ДОСЕГА СА НАПЪЛНО ПРОВАЛЕНИ Всички политически революции СТАВАТ антиреволюционни, СЛЕД като победят. Това е така, защото властта ВИНАГИ е антиреволюционна. В нея има един ВГРАДЕН механизъм, по силата на който ВСЕКИ властимащ се превръща в антиреволюционер. Властта се движи в свой СОБСТВЕН свят. Защото ВЛАСТТА на ШЕПА хора, представителни политици и религиозни лидери, ЛИДЕР и тълпа, господар и роб, това е РОБСТВОТО, а НЕ политиката. Досега сме били СВИДЕТЕЛИ на НЕ малко революции, ВСИЧКИ до една НАПЪЛНО провалени. Революциите НЕ помагат и човекът все повече ОСЪЗНАВА това. За обществото е най-важно да има ИЗКУСТВЕНО създаден и НАЛОЖЕН ред от ШЕПА "хора" - ЛИДЕР над теб, а хората да се съобразяват с него УЖ доброволно. Ако някой обаче се ОТКЛОНИ макар и МАЛКО встрани, се НАДИГА буря, а тълпите подивяват. Демокрация и свобода означава постоянен бунт. Не е революция, а ПРОСТО бунт, понеже в демокрация и свобода НЯМА власт на ШЕПА хора - лидери, а има САМО политика, тя НЕ се стреми да ПРОМЕНИ света, държавата или обществото. Тя е преди всичко е бунт, ИНДИВИДУАЛНО неподчинение. Чрез нея индивидът се ОСВОБОЖДАВА от конструкциите и РОБСТВОТО на представителни политици и религиозни лидери, "представители" на представителната "демокрация" като: фашизъм (открита диктатура), социализъм (открита диктатура) и капитализъм (скрит зад думите: "свобода" и "демокрация" - скрита диктатура). В МОМЕНТА на освобождението човекът НАВЛИЗА в нов тип съществуване, за което до СЕГА не е имал представа. Сякаш е живял с кърпа на очи и ИЗВЕДНЪЖ някой е МАХНАЛ кърпата, светът е така РАЗЛИЧЕН и НОВ. Премахнатата от очите превръзка е онова, което до СЕГА си наричал уж СВОЙ ум: мисленето ти, предразсъдъците и познанията, които са НАЛОЖЕНИ върху и в теб теб от алчни с болни мозъци ШЕПА хора (представителни политици и религиозни лидери). Всичко това те заслепява, ПОДДЪРЖА те незрящ, затъпял и безжизнен само с ЕДНА цел, да си РОБ на ТЯХ. За да може ВИНАГИ друг да те представлява и управлява безусловно ТВОЕТО тяло, и душа, точно както е било винаги до СЕГА за теб, и за другите ПРЕДИ теб, нали.

революцията се оглавява от хора на юдеомасоните и се сменя целта , това е начин де що има революция да се намърдат юдеомасони и след това следва масов терор срещу лидерите сред населението. Типичен пример Октомврийската революция.

Тази година я прескочихме и нея,ама следващата викам да вземем да напишеме една статия и за Капитан Р.Николов. Много заобикаляме историческите личности.Ще вземем след време да ги позабравяме.

Лични аз на 6ти септември почитам СанСтефанска България, която днешните НАТО и ЕС ни отнеха и ни осъдиха да се скитаме през историята "немили, клети недраги" - от поражение към поражение - свои сред чужди - чужди сред свои.

Защо рониш сълзи по СанСтефанска България, след като днешна България от 110 хил. кв. км. е обезлюдена и съсипана. Всичко се тъпче в тази София и живота извън София няма смисъл. Цялата нация се облъчва от медиите относно избора на кмет на София, все едно че нищо друго няма от България. Днес от младите вече никой не желае да живее извън София. А ти си тръгнал да се кахъриш за СанСтефанска България....

Статията на Импресио ми хареса, честит празник!

Dir-ът все още е медия на ниво, дано такава остане :)

от която 54 години България се е запазила по територия след Съединението без чужди инвестиции на 27 място в света по БВП до демократизирането и .

Борили са се хората против разделянето на България от нашите сегашни съюзници,за да има какво да разделят сега псевдокомунисти станали комунисти за облагите и патриоти вече олигарси начело с властелина на вселената Тиквата последовател на КостоФ ,сега да има какво да разпродават.,,Чуждата собственост повече от нашата в България, мери БНБ. 30 години след 1989 г. и старта на промените, активите в България са приблизително еднакви 126 млрд. тогава срещу 118,8 млрд.лв. сега. С огромната разлика, че в момента по данни на БНБ от 31 август 2019 г. в 17 часа нетните чуждестранни активи са 60,014 млрд.лв., а нетните вътрешни активи са 58,7629. С други думи, притежаваното от чуждестранни юридически и физически лица като стойност надминава всичко, притежавано от български. Интересна е и сумата на чуждестранните пасиви - 9,388 млрд.лв. Както коментира Владимир Павлов от Възраждане, който пръв оповести в социалните мрежи данните на централната банка: "можем да се поздравим, че чужденците притежават повече от българите".

Тези герой ако знаят какво става сега в гроба ще се обърнат.

DA JIVEI BALGARIA SMART NA TURCITE I CIGANITE

А Баце призна Македония за северна нищо че е част от България по Санстефанския мирен договор.

Да живее България. Поклон пред смелите българи обединили Родината !

Онези българи са обединявали България, а днешните я продават и гонят собственият си народ навън! България умира бавно, сигурно и след времеще изчезне като държава. Някогашните българи родолюбци ще се обръщат в гроба от мъка, болка и от това, че тяхното дело е отишло на халос!

Участници в Берлинския договор , решили съдбата на България, са: Великобритания: Бенджамин Дизраели, Роберт Гаскойн-Сесил, Одо Ръсел, Австро-Унгария: Андраши, Алойс Граф Кароли, Хайнрих Карл фон Хаймерле, Германия: Ото фон Бисмарк, Бернхард Ернст фон Бюлов, Хлодвиг цу Хоенлое-Шилингсфюрст, Италия: Луиджи Корти, Едуардо до Лоней, Русия: Александър Горчаков, Пьотър Шувалов, Барон д'Убри, Франция: Уилиям Анри Уадингтон, Сен Валие, Пол Депри и Османска империя: Александър-паша Каратеодори, Карл Детроа (Мехмед Али паша), Садуллах бей, Мъкртич Хримиян Румъния: Михаил Когълничану, Йон Братиану, Гърция: Теодорос Делигянис, Петрос Браилас-Арменис Сърбия: Йован Ристич Черна гора: Боцо Петрович ТЕ СА НАШИ ПРИЯТЕЛИ В ЕСССР И СЪЮЗНИЦИ В НАТО и пак ще ни оправят

За първи път на Берлинския конгрес се произнася името България!?? До тогава в руските документи се водим като -новите територии или за Дунаиская губерния. Благодарение на Берлинския договор е създадено княжество България.Иначе щяхме да сме „освободени“ като поляците, финланците, и другите народи в Русия.

Берлинският конгрес е по настояване на Бисмарк, когато го попитали защо не е поканил българи, той отговорил нас не ни интересува кое за българите е добре, а кое за нас е добре. А Стамболов е довел В България после княз немец, който след абдикирането говорел, че всичко каквото е правел е да защитава интересите на Германия, кандидатирал се за библиотекар в градчето където живеел, но не го назначили защото нямал необходимия ценз, а ние сме му поверили съдбините на България. Не ние, нас кой ни пита, а Стамболов самолично, който бил против го пращал в Черната джамия.

При условие, че до 1906 г. сюзерен е бил Н.В.Султана това не е ли някаква маргинална операция? И е верно че в И.Румелия са живеели богато и грамотно докато не са дошли шопите.

Всяка власт си пренаписва историята в соя полза!

Вече не вярвам на никакви "истини"!!! Всичко е една голяма лъжа и измама за хората!

Съедини ли са слабо развитото княжество България със силно ра, витлата източна Румелия и от това не е последвало нищо добро. Получила се е една смесица от много различни хора които се мразят и не могат да живеят заедно. Историческа грешка.

Ей, рязания, айде феса,потурите и в Анадола.

Не само с хляб се живее, учи Библията. Свободата, Санчо... Любка Рондова разказва, че след Гражданската война в Гърция избягали в Чехия, но баща ѝ настоявал да дойдат в България. Слезли на Софийската гара и тя казала - много е бедно тука. Бедно, ама наше! - отвърнал баща ѝ.

Календар