Въведете дума или фраза за търсене и натиснете Enter

Коментари

Имаш ли право да нарисуваш Бойко Борисов, без негово разрешение?

ДИАЛОЗИ

Имаш ли право да нарисуваш Бойко Борисов, без негово разрешение?

Историята с картината, изобразяваща двама държавници в ситуация, напомняща за социализма, трябва да е повод за такъв разговор, смята художникът Павел Митков

Отказ

Улеснения и привилегии за регистрирани потребители:

  • не си измислят и пишат прякори всеки път;
  • не въвеждат досадните символи от картинката за сигурност.

Да нарисува мутрата Борисов как сладко спинка до шкафчето с отворено чекмедже от което се подават пачки с евро и златни кюлчета.

Павле, виждам че вече си подал молба за първи придворен художник на НВ цар Тиква!

Можеш да нарисуваш каквото си поискаш.

Па рисувай си бре, кой те е спрял. Аз се сещам за още няколко картини, които можеш да нарисуваш - Курнелия пред палата и на Халкидики. Ристьо как си взима пачката от Маджо. Глупавото трио как гори маски по време на пандемия, същите отрепляци как викат като ненормални а на фон Черепчо усмихнат.... За един нищоправец също се сещам как размахва юмруче - много ще е вървежно. Пък това също ще е повод за разговор. А да не забравя - Мая Галева с псевдомайките как носят Шиши също ще е интересна композиция

Те в Холивуд правят филми за личности, включително живи, без да им искат разрешение, а какво остава за една картина?!

Те го снимаха без негово разрешение,та за една рисунка ли да питат.

Вчера ме поканиха да в=рисувам в една местна свинеферма! Явно ще трябва да откажа! :( Знам ли кой ще се познае!

мини тия рисунки... почвайте статуите на всяко кръстовище

Кой би го рисувал и гледал. Само някакви мазохисти и извратеняци.

Само че с устни да го нарисуваш, както пееха някога Марияна и Тодор Трайчеви.

Този въпрос е решен дори законодателно. Не е необходимо да се иска разрешение за публични личности на публични места.

НЕ МОГА ДА СПЯ , ВЪРТЯ СЕ КАТО ПУМПАЛ , АКО ВСЕ ПАК ЗАДРЕМА ЗАПОЧВАТ СТРАШНИ КОШМАРИ , СЪНУВАМ ЧЕ МИ ПАДА ИМУНИТЕТА , ВЕДНАГА МЕ ГРАБВАТ ЕДНИ ФАНТЕТА , А ОТ МОСКВА НЯМА НИКАКВА ПОДКРЕПА !

Що ни занимавате с духачи.

Разбира се.. използвайки бойковата ПР-стилистика, това ще бъде само образ "наподобяващ този на Бойко Борисов".. ;)

не е вярно. това се отнася само за снимки, и то когато тези личности случайно са попаднали в кадър!

да. По принцип е така. Само че това, което рисуваш, не трябва да е 100 % или там някъде личност, която веднага може да бъде разпозната. Това всъщност се наказва от закона!

таланта е явен, но акъла не

саудитският консорциум "Аркад".?!? Руският консорциум Аркад, регистриран в Саудитска Арабия!

Ами че, то това е карикатура. Интелект трудно се рисува, но простащината лесно се изобразява. Добре се е справил колегата.

Като не можеш да спиш, вземи учебника по бъл(г)арски и се опитай да минеш на втора страница. Досега не ти се е удавало, както виждам. Да не говорим какво означава писането с главни букви в Интернет-културата - повишаване на тон, викане... от безсилие.

Във всички нормални държави нормалното изобразяване напублични личности било чрез картини, били чрез реални фотографии не е забранено, а и няма как да е забранено. А още по малко е забранено да дръпнеш няколко тегела с език.

Павка, тия клепаници твойте на ниво 8 ми клас художествена гимназия, с цени над 20 000 евро кой ти ги купува? Олигарси с липса на елементарно ниво на култура. Или пак на чужд гръб маркетинг кампания. То ти тва си можеш душа. Рисуването не ти се отдава хич, ма нормално в тия ширини така се работи. За кво да се напъваш да спазваш фундаментални художествени принципи, хората са свикнали че клепаници се продават. Време е да направиш мастерклас Булгар Маркетинг, там ти е силата. Както виждаме от поредната ти "професионална изява". За всички, които попадат в капана на този псевдо художник ще кажа: Ако искате да се учите да рисувате има хиляди уроци или в тубата или на сайтовете на световно доказани професионалисти. Павката портрет не мое да направи и от снимка, той го дава артист - бояджия, ако случайно имате пари за харчене направете конкурс за млади таланти към академията и за фракция от цените на Павката ще получите истинска стойност. А както казах и от снимка портрет не мое направи Известният Бояджия:)

Като неискат да ги снимат и рисуват,дане стават публични личности.Снимането и рисуването на публични личности е уреденио в закон.Всеки може да снима и рисува .

Любителите дето ходят на рисуване и вино за пръв път, рисуват по-хубави картини от Митков! Няма такова недоразумение по-света.

Добре че въпросът не е имаш ли право да псуваш Бойко Борисов без неговото разрешение:)))

има идей, но няма грамотност...

Павле, спри да ръсиш мозък, всички в България те знаем кой си, какво можеш , на КОЙ си личен художник и прочие... нямаш ли подкрепата на силния в държавата ти си абсолютна нула! По лошото е че успя да измамиш много хора с твоите боклуци в лъскавата ти галерия, но ще си платиш. Всеки си плаща,такава е диалектиката!!! Ако поне малко искаш да се покаеш ,направи галерията си достъпна за истински художници,можещи но нямащи твоите могъщи закрилници. Дай им възможност да продават, и поне така ще облекчиш да голяма степен съдбата която те очаква. Съвет,който е безплатен, за разлика от твоите.

Най големия връзкар сред художниците в България! Но, това че е некадърник си личи и от Еверест... язък за тези които се излъгаха и си дадоха парите на вятъра за боклуците му. Слепец в изкуството, със самочувствие!

Календар