Въведете дума или фраза за търсене и натиснете Enter

Коментари

И Матера става официално Европейска столица на културата за 2019 г.

ЕВРОПЕЙСКА СТОЛИЦА НА КУЛТУРАТА 2019

И Матера става официално Европейска столица на културата за 2019 г.

На церемонията в италианския град, който си партнира в инициативата с Пловдив, на 19 януари ще присъства Еврокомисарят по образование, култура, младежта и спорта Тибор Наврачич

Отказ

Улеснения и привилегии за регистрирани потребители:

  • не си измислят и пишат прякори всеки път;
  • не въвеждат досадните символи от картинката за сигурност.

Метеора, уникален град! Прилича на Велико Търново. Пловдив има история,но защо трябваше да има такова изхвърляне при откриването. С тези пари можеше да се ремонтира сградата на Филхармонията, да се лъсне старинния Пловдив, да се направи нещо за Тютюневия град. Бях в Сибиу-Румъния, който също е беше Европейска столица на културата през 2007 година. Старият град е напълно запазен, имаха два театъра, две библиотеки,паркове, Националния музей "Брукентал",Музей на Съвременното изкуство,Музей на традиционната фолклорна цивилизация,Музей на фармацията, книжарници.

Когато представяхме кандидатурата си, екипът на фондацията беше друг. След решението за отпускане на средства, беше изцяло подменен. Другите градове нямаше как да се справят по-добре, защото нямат нашите дадености и културни дейци, а герб управлява цялата държава. Преди този кмет си бяхме град на културата ежедневно. А сега ми казвате да се радвам, че щели да разфасоват прасета на площада пред Общината. Благодаря, но не.

За съжаление управниците ни виждат далавера във всичко. Даже и в това. След като нямаше гражданска позиция какво трябваше да направим? Да саботираме събитието ли? Пловдивчани уважиха откриването. Това беше правилното решение. Все пак става въпрос за култура.

И аз не одобрявам случващото се в държавата, но моля нека не го изразяваме като пишем подобни коментари, които показват, че не харесваме нищо и никого. Пловдив се представи на ниво. Подкрепете БЪЛГАРСКАТА ЕСК. Политиците са друга тема.

Така ли мислите, че подкрепяме българското? Ние вече бяхме съпътстваща столица на културата през 1999 г. и се представихме по-добре. Не е друга темата, че за да си построи нов хотел, кметът ни зачерта. Откриването и аз го виждах на Античния театър, както са го решили в Матера - уникално място, на открито, на високо, в центъра на града и абсолютно безплатно. На няма 50 м от скъпата кула в безобразно състояние, защото не завършиха навреме проекта, имаме уникални мозайки от римския период на града, оставени ни от предците ни отново безплатно. Обичам Пловдив! И вярвам, че всеки би го заобичал, ако ни бяха дали шанс да го покажем! Защо герб ни причини това

Това мнение е трябвало да го споделите по-рано. Сега е без значение. Можеше да се случи чудо и да се съобразят с вашето предложение. Градът няма вина. Виновни сме ние. Не смятам, че другите предложени градове щяха да се представят по-добре.

Е какво да правим, да пляскаме на еднокнижникът ли! Към какво призоваваш ти, да се наведем още повече ли! Банкевският цървул, вместо да покаже на света най старият европейски град с неговата хилядолетна история и културни дадености, той прави кули, като на чалгарски концерт! Виж как италианците правят реклама на своите исторически ценности и печелят годишно милиарди! Е да ама тиквата не може да краде от култура ,пък и той си е утепляк и не може да цени културата!

а сцена зв 2 млн дали са поръчали?

Такъв хубав амфитеатър има в Пловдив. Защо ли беше целия този цирк с кулата. И комисионните не са толкова големи като за Ф-16. Да му се чудиш на Тотев. Но той си знае най-добре.

Е как ще ГЕПЕ МАНГИЗИ от амфитеатъра? Всичко е сведено до кражбите на пари!

Ама Матера имат ли си кмет тройкаджия, едвам завършил училище? Имат ли си знаме приличащо на еректирал х*й? Имат ли си кула изградена да служи 3 дена и струваща милиони? Имат ли си разкопан център, който едва ли ще бъде оправен преди края на 2019? Кажете а? Е като нямат, какво ми се хвалят тия Италианци... да вземат пример от нас и най-вече от стожера на титаничната мисъл - бодигарда Бойко Борисов....

Cheeseus

Прочетох на официалния им сайт, че за цялата година са предвидени 2000 събития. За сравнение в Пловдив броят е "над 500" (от медиите). Матера е град с около 60 000 души население, а Пловдив – 343 000. Не успях да намеря информация за цените за вход за събитията в Пловдив (предполагам някои от тях ще са платени), но на специалния сайт на Матера още в самото лого с големи букви е посочено, че срещу 19 (деветнадесет) евро получавате ЦЕЛОГОДИШЕН пропуск за ВСИЧКИ събития. Пробвах да намеря колко им е излязла церемонията по откриването, но не успях. Въпреки това съм готов да се обзаложа, че е далеч под онези около 3,4 милиона лева (всички разходи), прахосани в Пловдив.

ко че чудиш - там ГЕРБ няма

Някой идва ли във Филибето да застане до сричащия ваню с одеалцето с емблемата?

Един срича, друг не може да пише ...

Това е истинската европейска столица на културата за 2019. Пловдив беше поощрителен избор, и доказа, че е незаслужен.

Какво красиво градче, а до сега въобще не беше известно!!!

Календар