Въведете дума или фраза за търсене и натиснете Enter

Коментари

Художничката Аполония Сокол: Бих искала мъжете също да бъдат феминисти

СПЕЦИАЛЕН ГОСТ

Художничката Аполония Сокол: Бих искала мъжете също да бъдат феминисти

Интервю с главната героиня от филма "Аполония, Аполония" на датската режисьорка Леа Глоб, който се бори за "Оскар" в категория документален филм

Отказ

Улеснения и привилегии за регистрирани потребители:

  • не си измислят и пишат прякори всеки път;
  • не въвеждат досадните символи от картинката за сигурност.

Харесвам ,обичам и уважавам жените.Ако бъда поставен пред тежък избор ,в ситуация при ,която мога да спася един единствен човек , момиче или момче ще спася момичето.Но трябва да подчертая ,че ненавиждам американогейският ,демократичен и неолиберален феминизъм.Това не е уважение към жените били те съпруги ,дъщери, сестри ,майки ,баби ,а извръщение, натрапено и разпространявано от болни хора с влияние ,чиято цел е да преврнат човечеството в безполова ,аморфна ,сива маса ,лишена от съпротивителни сили.

Тук съм заради коментарите :)

Навремето, в професионалните ми среди, на забатачена ситуация й викахме "ужас и косми". Ето че на стари години видях и въплъщението...

"Мъжете да бъдат феминисти" - т.е да се превърнат в грозни, незадоволени, истерични, злобни, безмозъчни същества, които да мразят другите мъже и себе си?

Била се учудвала, че мъж художник правел до 150% повече от жена такава! За изкуство говорим тук! Хахахах! Аз като ми хареса едно платно например не ме интересува от мъж или жена е. Ако имам пари си го купувам! Да си подобри продукта и ще печели повече! А, да - и да иде при някой много смел козметик, че тва си е страшно!

Пуснала храсталяка да расте и станала "артист". Ашколсун! Имала проблем с патриархалното... булшит. Аз съм мъж и не държа храсталяк под мишниците, но тя понеже е много еманципирана...

И аз искам майка ти да беше мъж, че да не се беше раждала, на точно кат твойто - тц!

Няма нищо по-ужасно да си бяла, права, 30 годишна жена в Берлин. Нямаш никакъв шанс за нормална връзка.

То пък в България имаш щото

не ни занимавайте с тез урунгели бе!

че могат да я вземат да пее в Пуси Райът

Ами ние сме феминисти бе чадо. Викам на жената, че искам да съм и шугър-деди, а тя ми каза че съм само деди.

Феминистка НЕ означава лесбийка. И то лесбийка, която откритото афишира това. Имаме поредно изкривяване на истинския смисъл на нещата.

Ами... прочетете статията... Цитирам: "Това се отнася и за приятелката, с която живее дълго време, Оксана Шашко, една от основателките на феминистката инициативна група "Фемен"." Може не всички феминистки да са такива, ама тая баш е такава до корен...

Прочете за идеите на фиминизма в началото - при неговото създаване, а не това, което се опитват да внушат, включително и чрез тази т.нар. от Вас статия.

Сори, но и прочетох името ѝ Сопол, за което още веднъж се изСвинявам!!!

Аман от патки, които се пробутват за нещо повече от това!!!! Мислете с главите си и не се кланяйте на "авторитети"!!!!

хубаво зърно ама да отиде на козметик : )

Евроатлантическа смрад ...

Това е една малка част от истината. Сега руската пропаганда иска да изкара всички европейци пендели и лесбийки, е не е така.

Да, не е така, само 90-95% е вероятността.

от рекламите на подобни същества мъжете охотно стават геисти.

Ако баба ми беше мъжка... щях да и викам "дядо"... С какви глупости ни занимавате предновогодишно, не разбирам...

Самоидентифицирам се като феминист и мамолог, но това заблудено, нахално и космато същество ме кара да искам да стана асексуалист.

Обилно окосмена ексхибиционистка търси РУК

Оригинална тема, обожавам окосмеността, също и да хрантутя ‘творци’ от гешефти и кражби за да ми правят реклама. Фердю кобургата. Пс аз съм женствен и харесвам руси неокосмени офицерчета

Бе как ни една феминистка и боркиня за равенство не стана багерист,шлосер ,заварчик ,докер,стругар,арматурист - само пееене ,чекнене,фото сесии, хепънинги и търсят някой баламурник да ги хрантути!

Чак феминист няма да стана. Но пък съм заклет лесбиец.

Клишета,чиято цел е да прикрият липсата на талант в една привилигировата жена. Естествено, виновно е патриархалното общество, вие да не си помислите нещо друго....

Тази жена няма да казвам, че прилича на болна физически и психически. Лошото е друго, опитът да се покаже някаква "гениалност" във всичко това. Няма нищо необяснимо и нелогично във всички засегнати "проблеми" в този текст. Била феминистка, била човек на изкуството, ама нещо й било трудно в реализацията на пазара на изкуството и изкарвала тя и другите като нея по-малко от някои мъже и виждаш ли това било проблем на патриархалността и на белия мъж ( на чист български..... WTF!) Всеки може да си мисли че е недооценен на работното място, от приятели, от живота, но това си е личностен проблем. Правиш нещо, показваш го, ако има стойност то си намира път. За всички сфери на живота важи! Жалко за "борбата" на феминистките за един по-добър свят! ( за кого и за какво е друг въпрос).

Huh, как ша спа аз тази нощ бе, вие нормални ли сте?!?

ква е тая грозотия

Феминизмът е сексизъм. А по дефиниция, феминистките не искат мъжете да са сексисти. Което показва за пореден път, че феминистките не знаят какво искат.

Е как да не знаят - искат да оберат само каймака от всичко. Да е феминист, но да се държи и действа като мъж (кар). Да поддържа равенството, но да плаща сметките. Да харесва приятелките на жена си, но да не им обръща внимание сексуално. Деба тая крива нива деба ...

И аз искам

Съм защитник на еманципацията на жената. Боса в кухнята отдавна не е проблема. Проблема е, че жените забравиха, че основната им характеристика е сензитивност и грижа, която по естествен начин балансира тестостерона на мъжете. Феминизма е псайоп за намаляне на населението и разбиване на семейството като социална единица. Ма гоите са прости и не искат да мислят. Докарахме го до там, че мъже с нисък тестостерон, алчни проститутки и кариеристки и вещици да ни дават наклон на живота.

Календар