Въведете дума или фраза за търсене и натиснете Enter

Коментари

Георги Минчев - живот, изпят с ритъма на рока

ПАМЕТ

Георги Минчев - живот, изпят с ритъма на рока

20 години от смъртта на легендарния изпълнител

Отказ

Улеснения и привилегии за регистрирани потребители:

  • не си измислят и пишат прякори всеки път;
  • не въвеждат досадните символи от картинката за сигурност.

От това, да си спомниш и споделиш нещо готино и смешно? Няма да забравя какво се случи в квартала му, по-точно на улицата и пред блока му в "Лозенец". Бях там по работа в тази горе-долу тиха и много приятна уличка и тъкмо си тръгвах, когато от няколко места се появиха хора по балконите и се чуха няколко вика " И Д В АААА!" Поспрях се учудено да видя, кой пък толкова е запристигал....И не щеш ли, гледам едно оранжево полско Фиат-че 125, ако ги помните, се запровирало между паркиралите коли и с мъка спря пред един вход. Но интересното тепърва предстоеше! Вратичката се отвори със скърцане и като започна едно ми ти пухтене и друсане на някакво тяло да се измъкне от предната седалка-а....Туш! Цялата махала умря да се смее. Просто бате Жоро се прибираше, нищо особено. Защото това се е повтаряло почти всеки ден и хората свикнали кога ще кара и заемали ложите по балконите си да се посмеят! Голям майтап беше, ей! А той, горкият, просто бил болен, ама не сме знаели.....? Бог да го прости, можеше още малко да е сред нас поне, но пустите му там нерви и тумори в главата, операции и какво ли още не ни го отнеха! Е, остава си лицето нарок-баладите по площадите и благодаря, че до края си не се промени!!!! Чест е за нас, че живя сред нас и го познавахме, макар и донякъде.

Правилно са посочили някои тук - за мъртвите и живите - само истината! А въпросният "певец", галениче на БКП татко и прахосвани държавни пари за него да учи режисура в Белгия, веднага след промените се изкара най-големият дисидент, борец за демокрация. Общо взето, лаеше като помияр срещу предишните си благодетели, в търсене на нови. Няма как да се изпитва уважение към такъв, който за три сребърника продава душата си на който му предложи. А като певец е нищо като гласови данни. Ръмжи, фучи, пърди и го представя като "рок" или "балада". Освен това, в контекста на половата коректност, повечето от текстовете му след 90-те са чисто сексистко комплексарски бълвочи.

Потресен съм от човешката злоба към един чудесен човек и певец. А "ИМПРЕСУМ" като публикува нещо да проверява - МИНЧЕВ е бащиното му име (баща му прекара сумата години в КОМУНИСТИЧЕСКИТЕ затвори като"враг на народа"). Куртев е името на втория мъж на майка му......... Така че "псевдонимите" си ги запазете за ИМПРЕСУМ...

"чудесен човек"?! Да паднеш от смях!

Минчев е артистичният псевдоним на Георги Куртев. BGestrada.com

Impressio - Импресио А злобата си е в реда на нещата. Има няколко хейтъра във форума, дето по цял ден плюят... Просто не обръщай внимание.

Да, бе, баща му "враг на народа", а синчето - режисура в Белгия. Откъде ви копат такива задръстеняци и утрепаняци!

Липсват. И Жоро и Буги. А вече ми липсва и "Цвете за Гошо", щото го спряха. Опитвам се да намеря нещо в съвременните рок групи, ама трудна работа. Разчитах, че от "рок трамплина" нещо ще изскочи, но и там почти само жълт и гей рок изплува на високите места в класацията... Та Георги Минчев ми липсва...

Твърде много плю по соца, а в крайна сметка ако не беше той сигурно и него нямаше да го има...

Плю по соца по една причина - да се приобщи отново към силните на деня! От доносник и агент на ДС изведнъж се превърна в дисидент, демократ, антикомунист! Да, обаче - "Пременил се Илия, пак в тия"! Ето част от биографията му: "След демократичните промени се превръща в площаден певец, бард на демократичните промени." А преди промените?! Някои помним!

Поклон! Най- великият рокаджия и блусар у нас! Няма равен! Песните му на френски са доста интересни и е странно, че човек не може да си ги купи или слуша в нета.

беше калтак и мръсник доносник и подлец писа се дисидент завършвайки в Белгия режисура в соца...

бегай си пусни азис, нещАСТНИК КЪСОПИШКОВ!

До тук не видях за някого да кажеш добра дума. Дай некой българин, дето да ти по душа, а? Сподели!

Мале! Няма да я бъде тази държава и това си е! Абе, хората са го казали: "За умрелия или хубаво, или нищо." Те тука политики и простотии само им в чутурите! Аз пък харесвам много песни на Георги Минчев, но д-р Иванов и Равносметка са ми любимите. Жалко е, че в днешно време, в памет на певеца никой не иска да пее равносметката му, защото това е песента, която говори най-много за него.

"De mortuis sicut de vivis nil nisi verum - За мъртвите, както и за живите, само истината." Като си спец по сентенциите, това устройва ли те?

De mortuis nil nisi bonum dicendum est, но иначе съм сългасен с теб,а не с фразата. Иначе до ден днешен за Хитлер, Сталин, Ленин и подобни нищо лошо нямаше да може да се каже, дори и да е истината. Затова винаги истината, цялата истина, и нищо да не се премълчава. Както казва Исус: Няма нищо покрито, което не ще се открие, и тайно, което не ще се узнае.

Равносметка е писана от Буги и сега Тангра я пеят за него. Често я пускат по рок радиата.

Колко души, особено артисти, можеха да отидат да учат или специализират на Запад?! И кои биха изобщо се върнали в България, та да "творят" под "вещото" ръководство на Партията-кърмилница на народа?! Милчо Левиев, Камелия Тодорова, Константин Казански, Климент Денчев - все таланти, които с мъка се измъкнаха от тукашната дивотия и се върнаха едва след 89-та. Що за човек и "творец" трябва да си, та да идеш свободно да учиш във Виена и веднага след това да се върнеш отново при соца?! Преди всичко трябва да си некадърен и , не можейки да пробиеш в света на свободната конкуренция, се прибираш с подвита опашка "у дома". Освен това трябва да си "подкован" от ДС - друг вариант няма! И след всичко това се представяш за дисидент, за голяяям творец от зората на рока, а всъщност си един обикновен рецитатор-плагиат!

Старите хора стават мърморещи, свадливи, вечно недоволни. Лошите качества на личността се влошават с напредъка на годините. Ти, за съжаление, не си изключение. Вписваш се точно в "сърдито старче".

Език на омразата вероятно дължащ се на възрастова дискриминация. Повечето деца правят огромен цирк ако не стане на тяхното. Да се говори за възраст е най-малкото необосновано.

НЯМАШ ЛЕЧЕНИЕ... БЕЗНАДЕЖДЕН!

"Сам на бара". Сега баровете за затворени...

Георги Минчев много млад изпя 3 велики песни, когато цялата Държава бе зад него - Снегът на спомена на Петър Ступел, Бяла тишина на Борис Карадимчев и Сребърни ята на Светлозар Русинов. Тези песни можеха да ги изпеят и само Щурците или Бъндараците, но ги дадоха на него, Той не го оцени и стана нещо алкохолизирано, но демократично.

Гошо си беше и си остава част от нашия живот. Помним го, обичаме песните и музиката му, спомняме си с малко тъга за усмивките и самия него... Какво повече? Той си е с нас!

Много добър и голям певец и музикант, израснах с неговите песни! Дълбок поклон пред паметта му!

Освен “Бяла тишина“ , нищо друго не харесвам от него .

Сребърни ята му е също хубава песен!

Н Е П Р Е Х О Д Е Н ! Дълбок поклон. Моите внуци познават твоя глас и слушат песните ти.

Щерьо, големо си КУКУ, вервай ми!

Глупости! Веднъж Щерев да каже нещо искрено и умно и ти веднага КУКУ.

Наборе,Наборе - ти не си 51, ти си ти си БЕЗНАБОР ЗЛОБАР

Календар