Въведете дума или фраза за търсене и натиснете Enter

Коментари

Г-жа Айнщайн: Сръбската физичка Милева Марич

В ТАЙНИТЕ НА ВЕЛИКИТЕ

Г-жа Айнщайн: Сръбската физичка Милева Марич

Тя е една от първите жени, следвали математика и физика

Отказ

Улеснения и привилегии за регистрирани потребители:

  • не си измислят и пишат прякори всеки път;
  • не въвеждат досадните символи от картинката за сигурност.

Мисля, че най добре ще е да се публикуват фактите, а такива не липсват и да се остави обественоста да прецени! Просто трябва една от многото издателски къши да преведе и публикува поне част от информацията по темата, а тя е огромна и тогава да се дискутира! "ALBERT EINSTEIN - Le Plagiaire du Siècle" 2003, Richard Moody "La Relativité, Poincaré et Einstein, Planck, Hilbert. Histoire véridique de la théorie de la Relativité" от Jules Leveugle От огромния документален и фактологически материял се вижда ясно, че Айнщайн е заимствал идеите и математическите обосновки на Хенри Поанкаре за времето, пространството и етера публикувани през 1902 г. и 1905 г., които е префразирал и оформил като "теория на относителноста". Използвал е също широко Лоренцовите трансформации, като във фактологията никъде не е споменал авторството и източниците, които е ползвал, въпреки опита си от работата като патентен специялист, присвоявайки си авторството. Оказва, се, че дори известната формула за енергията E=mC², която му се приписва е давана в трудовете на Нютон - 1704 г., на S. Tolver Preston - 1875 г., на Jules Henry Poincarè - 1900 г. и на Olinto De Pretto - 1904 г. Ако вземем под внимание и изложеното за отношенията му към първата му жена сръбската математичка и физичка Милева Марич, чийто опит и идеи е ползвал и безсрамното му и нагло отношение към нея и сина им, то можем да си изградим психо образа на Айнщайн и що за екземпляр е бил. Истината е, че Айнщайн е един мит изграден с престъпното угодническо мълчание на световния "научен" елит и истината трябва да излезе с публикациите на учените, имали компетентноста и куража за това.

За което се казва, че е съавтор на теориите, както и съпругата на Болцман, която е пурвата физикохимичка в Австрия и Европа.

Но само Айнщайн е в публикациите, както само и Болцман.Такива са правата на жената в мъжкия свят.

Всичките открития на Айнщайн са направени докато е бил заедно с Милева. След раздялата им - нищо, нула. А да припомня, че Нобеловата награда той е получил за доработка на закона за фотоелектричния ефект (открит преди него), а не за теорията на относителността (както си мислят повечето хора)

Значи на 28 години Милева има брак, с Айнщайн родила му е дете и му е решила задачите за домашно и според майката на гения е била твърде възрастна и интелектуална??

Геният се е оплаквал на майката колко е стара и интелектуална жената, как му се меси в работата и иска да го командва. Само като видиш какъв гнусен ултиматум е написал и ти става ясно колко е противен.

Всички знаят че обща теория на относителността не може да се изведе математически. Решава се едно уравнение донякъде си, напълно безмислено, след което авторът гениално допуска, че еди какво си приемаме за еди що си и достига до крайния гениален резултат. Освен това в оригиналните уравнения на Айнщайн има грешки. Диференциалните уравнения всъщнжст му ги е решавала Милева. Тя му е решила и домашното в случая. Както каза колегата по-долу след Милева Айнщайн не е решил едно уравнение. И не е вярно че е била слаба математичка както пише в статията, това че не е публикувала научните си резултати, явно се дължи на хитрото еврейче Айнщайн, който и е присвоил заслугите.

е публикувал два месеца преди Айнщайн теорията и е математик. Самият Айнщайн е имал математик да му пише, защото е слаб в тая част.

"Зад всеки успял мъж стои една........ жена". Обаче, никой не казва кой стои зад мнозинството неуспели мъже. Що тъй!?

Вече се знае че матеметическата част от доказателствата е дело на Милич. Тя е била по-добър математик от Айнщайн. Той е изпитвал определени трудности при математическата обосновка на гениалните си теории. Интересно защо я наричат в заглавието на статията физичка. Тя е учила физика и математика, но силата и е била в математиката.

Нали страдаше от дислексия, как е писал писма :о

не знам Милева Марич какво е публикувала след Айнщайн, но знам, че след нея той не е завършил нито една своя работа до края на живота си. Освен това като математик той е бил класи под нея и това е извадка от писмата му. И още относителността е присъща на жените, мъжете са по абсолютизма. Много, много бедна статия явно евреите са засегнати.

Това няма отношени към евреите, а към практиката в Европа на публикуване. Европоейcите са много по-турци от дори арабите по отношение на жените.

Забравили са да уточнят, че Айнщайн е изгонил съпругата си, за да може да се ожени за първата си братовчедка!

Теорема за Дойче веле: Като каже Дойче веле че нещо не е така, значи това нещо е така. И обратното. Следствие - след като Дойче веле казва че жената на Айнщайн не разбира от физика, значи тя е писала трудовете публикувани от Айнщайн.

Календар