Въведете дума или фраза за търсене и натиснете Enter

Коментари

Фотографии от Северна Корея: как живеят хората там

ФОТО РЕАЛНОСТИ

Фотографии от Северна Корея: как живеят хората там

Френският фотограф Стефан Гладийо успява да отиде в страната, за да снима хората в парковете, в офисите, болниците и детските площадки. Той все още се чуди как и защо са го допуснали?

Отказ

Улеснения и привилегии за регистрирани потребители:

  • не си измислят и пишат прякори всеки път;
  • не въвеждат досадните символи от картинката за сигурност.

"Как живеят хората....". Ами не живеят, съществуват.

Какво модерно? Дрън-дрън. Соц ретро. Впечатлен бил фотографът, 'щото е живял във Франция. Франсè, така да се каже. Направо си е зоопарк с добре дресирани ...ммм... хора. То и магазините им за сутиЯни са кат' магазините за лимонаТа. Пък бях гледала преди снимки от същата Корея, бяха масови и сиви. То, като се замисля, и тук са сиви, в друг един смисъл. Само момичето , което сади ориз е различно( а може и да не е ). Но и него ще обезличат. Само малко време е нужно. Много безлични снимки.

Много просто... "НЕ ШАВАТ", защо, ако го направят, УМИРАТ, те и семействата им!!! Дават да снима, за да покаже върховната сила, която притежават тези, които го правят!!! Трудно е за младите да го проумеят, не са виждали това до сега. !!! Не са живяли с него!!!

"издържа дори на международното ембарго; преодоля последователните икономически, климатични и продоволствени кризи; и никога не е преживявал масови протести въпреки непрекъснатия контрол и репресии" Ами преди това надживя свирепите американски бомбандировки. Пхенян е бил буквално на прах, доста по-зле от Хирошима. За това предполагам не допускат либерал-демокрацията да ги налази.

Гледам - много комундета са се събрали тук. Да ги натоварим на един влак и тутуф-тутуф - да ги пратим в Северна Корея. Защо им е да седят тук и тепърва да се опитват да прокарват комунистическата идея? В Северна Корея комунизма е вече построен - нека да се възползват от благата му наготово!

Какво е това нагласена снимка. Абсолютно всички са такива. Най-си личи на тия в "супермаркета" (т.е. - в студиото, направено да прилича на супермаркет). На рафта с продуктите отзад няма взет нито един продукт! Всичко е като изложба - а то си е изложба! Радвам се за русоробите - те получиха по един оргазъм!

Не сме дорасли за комунизъм. Маркс ни а надценил. Хората искат салам, 50 вида газирани напитки и още толкова марки алкохол да си ги мешат. Политиците пък не издържат на изкушението да станат пожизнени импертори като им се отвори възможност. Комунизма е базиран на христянството....същите идеи и са там. Но това е идеал. За маймуните, бой, бачкане, изплащане на кредитиаи за почивка избор между 50 вида газировки.

Сравнение със СОФИЯ -ПХЕНЯН изглежда футуристичен и много модерен В Пхенян има над 30 небостъргача в Софето нито един УЖ са ''гладни '' севернокорейците но за 10 год са населението се УВЕЛИЧИЛИ с 3 МИЛИОНА души/щот са гладни?/ Лифтовете на севернокорейски ски курорт до Пхенян изглеждат на светлини години от тия на Витоша а лифта качва скиори над 3000 метра и пистите са по добре утъпкани от тия на Банско и Боровец

крайно време е кумунягите да ви пращаме там, ама ще си дойдете търчишката

Там трябва да идете вие фашагите за да видите, че има и по добро.

Точно в бедните страни раждаемостта е голяма - като в Бангладеш през 80-те. Те имаха най-голяма раждаемост и най-голяма детска смъртност. Сега вече не е така - даже те се позамогнаха. Сега бедността остана само в Северната Корея.

Метрото им е същото като софийското.

Партийни другари с жените им и деца на партийци, заедно с някой показен магазин - ей тук снимайте другарю чужденец. Помня показните магазини в София, за пред чужденците. За нас опашките и салам Кучешка радост, претъпкания и мръсен транспорт, бунгалата в трънаците на морето, за другарите почивните станции и курортите. Ей че хубаво бе по комунизъмъ, гласувайте за Възраждане, ГЕРБ, БСП, партията на Виденов ...

Помниш чушки! Гастронома на ЦУМ или Халите да не бяха показни магазини? Ама явно някой "тенденциозно помнещ" ти е разказвал... А че тези снимки са нагласени две мнения няма. Но поне показват, че и там живеят хора като нас, а не някакви полумаймуни, както ги изкарва пропагандата!

А освен гастронома на ЦУМ и Халите, за друг магазин да се сетиш? Или ЦУМ и Халите са цяла България?

Снимките са нагласени, пропагандни, статични Изобщо не показват реалния живот, само позьорство за пред чужденеца Особенно смешна са онази в магазините Все едно тук някой преди 89та да иде да снима в Кореком, и после да каже - ми ето всичко си имат Жалка история

Пустиня Рядко да се види друг човек отзад Нагласено и блудкаво

Пропагандни простотии по руски образец! Идиотщини!

Дърт комунизъм , все едно България 60 те , хехе

Аз го наричам диктатура

Когато гледам снимки от Пхенян, винаги ми прави впечатление, колко е чисто поне в центъра, едно боклуче няма на земята. И това е много хубаво.

Няма кой да цапа

Там от десетилетия са ги научили да пазят и чистят, и помня в здравия цоциализъм, как един от учителите ми в техникума, който спортуваше и джудо ни беше разказвал как се чистели и миели улиците в режим всекидневен ленински съботник, а вестниците ги пазели в папки ( не като тук за задни нужди по това време, когато тоалетна хартия беше екстра за обикновените хора).

ами откъде да има боклук,като не можеш извън купоните за храна да си купиш нищо!!!

Комунистическа идилия. Да не помисли някой, че е пропаганда. Трябва да върнем същото в България, за да бъде бозата отново 10 стотинки.

Не от 10 ст ,а от 6ст.

тия снимки изглеждат толкова нагласени ,че няма накъде. Наистина ли вярвате ,че така живеят хората там?

ами явно не живеят и толкова ужасяващо, колкото ги изкарва западната пропаганда...

Разбира се, че са нагласени. Никой не снима спонтанни снимки с отделна светкавица отзад вляво на модела. Но и фотографът сам си казва, че е пуснат да снима, не се е промъквал. Много ясно, че са прегледали материала, преди да го пуснат да си ходи.

Календар