Въведете дума или фраза за търсене и натиснете Enter

Коментари

Димитър Коцев-Шошо: "Следеният човек" осветява жестоката дейност на ДС срещу гражданите на собствената им държава

СЕНКИТЕ НА МИНАЛОТО

Димитър Коцев-Шошо: "Следеният човек" осветява жестоката дейност на ДС срещу гражданите на собствената им държава

Дългоочакваната премиера на документалния филм по книгата на Веселин Бранев ще бъде на 13 октомври в кино Люмиер в рамките на фестивала "Синелибри"

Отказ

Улеснения и привилегии за регистрирани потребители:

  • не си измислят и пишат прякори всеки път;
  • не въвеждат досадните символи от картинката за сигурност.

Защо България все още работи по линия на шуробаджинащината? Този бил син на онзи, а зет му бил дясната ръка на шефката, която се пада бащина линия леля на чичовото! Защо не може по някакъв реален начин КАДЪРНИ хора да бъдат поставяни на позициите, за които са КАДЪРНИ? СИНКО ШОШО!!!

Добре че комунизма че ентилегенцията ке фалира

Само човек,който не е живял преди 10 ноември 1989 година може да повярва на подобна статия.Имаше доста лоши неща,но хубавите бяха много повече.Няма държава,която да няма т.н.специални служби!Гледахме достатъчно най-вече американски филми и сме видели достатъчно добре какви прийоми ползват.Бъдете здрави и живейте по-честно този кратък живот

Чрез меката и леко цинична истина, че някакви комунистически хрантутници били следени и някой им показвал заканително пръст се цели да се представи онова време на мерзавци като лека пионерска песен в комунистическия лагер за нежни души. Другари, вашата селяндур-въшкарска власт бе жестока и убиваше първите 20 години, после се кротна, защото трябваше да убива вашите си комуняги и галеници. Това, че са ви следили, вас червените подрастващи изродчета е реда на нещата. Въобразявахте си, че сте неприкосновени наследници на горди въшкари - комунисти от 10 септември 1944 година и имате право, което ви дава долния произход и мерзавската същност. Над 1 000 000 мръсници доносници за 45 години червен фашизъм в условията на окупация и сте седнали да плачете, че са ви следили и да има ДС било в реда на нещата, защитавали сте шибаната си съветска и курвенска анти5родина, доилният мангал от Правец и неговите хранени изроди, това е. Останалото е лустрация, конфискация на цялото имущество на определени групи червени фашисти от БКП, ДС и всички висши структури на и до днес комунистическата ви кочина.

Абе, знаех си аз, че преди е било по-добре. :))) Сега, се надявам, че всички "свободомисшещи" тука, пишат от ВПН, щото ще дойде полиция да ги аресутва в 4 сутринта. Нали сега е по-зле. :)))))))))))

Когато има държава има и държавна сигурност,когато няма държава има обществени организации и разпад.Всички държави имат такива структури ,дали ще бъдат наречени ФБР,Национална сигурност ,МИ-5 и т.н.,без тях не може. Гледайте на сайта на "Евроком" един малък ,документален сериал ,наречен "България,която съградихме".Това са серийки по 25 мин.,посветени на различни отрасли от живота на страната:Транспорт,строителство,наука,култура,разузнаване,армия ,здравеопазване,образование, промишленост по под-отрасли,селско стопанство по под-отрасли и т.н.

Така е. И Гестапо е била просто една държавна стуктура. И енирчарския корпус също е бил просто една държавна структура... А! Ама това било друго ли? Ми не е.

Да така е ,както и FBI,MI-5,B-2 и т.н..Няма държави без такива структури, е освен България

Време е някой да направи филм за дейността на служителите от Държавна сигурност, които отговаряха и пазеха националната сигурност и да се престане да се размахва ДС като плашило от лица, на които им е изгодно в даден период.

Като има държава има и Държавна сигурност. Утайките да си таковат майките

Този слепец ако си види досието в Гугъл, ще му настръхне косата.

Следеният човек е днешният човек в България и запада. Всяка стъпка ,всяка дума,всяка минута...е Следена! С какви глупости се занимава този човек?! Ааа...грант от USAID и тяхната Америка за България.

По времето на соца шошо беше част от т.н интелигенция и върхушка! Завършил висше образование! Тате- голям човек! Сега шошо е виден демократ! Презирам такива отрочета, на моето семейство му забраниха висше образование, държаха ни на дъното!

Преоблякъл се Илия, погледнал се... пак тия;)

Се как някой влиза в спалнята на друг подхвърля гнусни предмети и ги снима, как друг път влиза и го снима как "смешно" спи. На чужд гръб и сто тояги са малко - с вас ако направят така - да знаете че някой си се е разхождал около теб и те е снимал с нечисти цели и ти е съсипал живота - пак малкия дявол, че не те е и убил. Това е не само гавра с личността, но и с идеята че тук може да има сигурност и ред - щом вездесъщото НСО не може една стая да опази. Кефете се, навремето така са се кефили и Ушите на Държавна сигурност и тогава така са били унищожавани Личности!

И аз искам да ми оставят кюлчета злато и пачки пари като знам,че прокурора няма да си мръдне пръста.

Проблемът се корени в това, че агентурата на ДС представлява и гръбнакът на едрия бизнес в страната. И не само на едрия. Вместо да са в затвора за престъпления срещу личността, другарите го раздават капиталисти. Такова животно не требва да има!

Що ни занимавате с Глупости ! Народа е Гладен, Болен и беден ! Направьте Хората богати и тогава си играйте с пишките ! Ега си Държават допуска да се занимават разни Сульо и пульо с Българите и да им отвлича вниманието !

Хегел е казал, че опитът и историята учат, че народите и правителствата никога и на нищо не се научават от историята… Защо ми показвате това, което е правила ДС преди 50-60 години, без да направите паралел със ставащото сега? Сигурно защото паралелите са ужасяващи. Просто се е променила технологията. Защо да следят с агенти и да подслушват някого след като могат да хакнат телефоните - неговите и на семейството му и да чуват всяка дума и в реален мащаб на времето да знаят и да видят кой - къде е, с кого се среща и какво си говорят? След като могат да видят мета данните на устройствата му? След като има фейсконтрол и градовете ни са пълни с камери? След като ДАНС през НАП и банките могат спокойно да следят всички доходи, цялата собственост. След като през Здравните каси и личните лекари, а сега и чрез електронните здравни книжки могат да следят всяко "кихване"? Ама да не би пък сега да няма цензура? Има я и тя е точно същата. Едно време е било лъжите на капиталистите, а сега - лъжите на всеки, който е неизгоден на властта. Веднага става путинист, "русороб", шпионин, агент. Едно време са заглушавали западните медии, а сега просто забраняват медии и слагат тракери на интернет - да не би случайно някой да дръзне, да се осмели да чуе и чуждото мнение. Свобода на словото?! Да, можеш да наплюеш - на само както правя и аз в момента. Сакън да не споменеш някое име, щото после няма да се отървеш от съдилища! Що не споменеш във филма за Асандж или за Сноудън? Аре стига бе! Що не кажете, колко кофти е било по времето на феодализма? Като доказателство, колко "добре" сме сега?!

Че то и сега следенето продължава,следенето в интернет продължава,че дори и подслушването... И дори си го направиха законно,уж докато траят извънредните мерки покраи ковида,но засега не са ги махали тези проследявания и май властите забравиха да премахнат следенето на обикновените граждани,може би напълно умишлено...

Малко, но сигурно. Па и не сме носиле еднакъви униформи и куртки като китайците, размина ни се само с каскети, ха-ха-ха. Затва, друарки и друари, снижаването му е майката, да мине бурята и па че се изпраим горди лъвове и хиени. А честит 8 март на студентите и да ги опраят тие полупроводници бе, на страната й требат цели! Знам, че ме познахте, значи не съм забраен и па че се видиме щом е рекъл Благоеф и Демитроф пръви вождое и учителе на нашио нарот.А я че бегам да се целунем па с друаря Брежнеф да ви пусне малко нафта....Само където тоа друар Онекер и той зе нещо мноо да се цалива с съетските друари та не знам накъде че избие.

Над 30г. вече и още обръщат костите на горкия комунизъм, а нищо смислено на съвременна тема не могат и не са създали... Същата история като комунизма- и там така след 30г. и кусур народна власт още дъвчеха фашисти и капиталисти до втръсване. Сега, то е направо неприлично да каже нещо човек, че тия са си грантояди и ходят по чужбина с тия творби- тук надали има публика, но те са си от сектата на свидетелите на западните очаквания и бълват ли бълват плакатни негледаеми глупости.

Е обречен да я повтаря. Пък вие понеже не си знаете историята правите точно това.

ДС са производна на КГБ. Те не са спирали да се възпроизвеждат. И сега са между нас, имплантирани в службите и управлението на държавата.

Отклонява се вниманието с миналото, а се прикриват сегашните престъпления.

Трябвало е да ги одират живи и да им набучват главите на колове, както е правено в името на короната. Аматьорска работа.

Не ми се чете. Всяка държава трябва да има агентура. Тоест сегашни структури са тип същите от ДС. Все едно САЩ нямат разузнаване, контраразузнаване и така нататък? Те имаха примерно 40-ина служби за сигурност. Досиета са имали всички в МВР. Вид база кадри. ;) Изобщо не са се водили досиета, това е нововъведение. А за тези следените, въпросът е защо са следени. Разни щяха да си ги следят и на запад за същата дейност. Този тук бил роден 1971г. Примерно е бил на 18 години при прехода 1989г. За какво пък толкова са го следели? Сигурно и в родилното отделение са го следели. ;)

А, нещо, актуално, за дейността на ДАНС, например?

За тези, които в момента са на власт или добро, или нищо.

А защо не за ФБР? Да направи едно изследване, да не се окаже, че ДС са светци?

...включва дискусия с участието на екипа на филма в присъствието на Владислав Бранев, син на изтъкнатия български киносценарист, режисьор и писател. Кой на кого е син, че не стана ясно от материала?

НОВ ФИЛМ ЗА СЛЕДЕНЕТО В НАШИ ДНИ И ТОГАВА ЩЕ РАЗБЕРЕ КОЛКО СВОБОДЕН Е БИЛ ВСЪЩНОСТ ТОГАВА! ТАКОВА ОТАЛНО СЛЕДЕНЕ, КОНТРОЛИРАНЕ, ШПИОНИРАНЕ, МАНИПУЛИРАНЕ, ПРОМИВАНЕ НА МОЗЪЦИ С Т.Н. ВИСОКИ ТЕХНОЛОГИИ КАТО В НАШИ ДНИ, НИКОГА НЕ Е ИМАЛО!

САЩ следят целият влизащ интернет трафик на Атлантическия и Тихият океан. В Афганистан откриват терорист да го убият, по телефонен разговор, където сървърна програма е разпознавала гласове от телефонният трафик. Реално са прослушвали всички телефонни разговори. Подслушваха и Меркел. През Дания разните съюзници от НАТО. Сноудън дето изнесе за следене, каза един на служба, че са подценили какво ще изнесе и съжалява, че не са го убили. Само че не се говори за дисидентите Сноудън и Асанж, дето сега лежи в затвори при изтекла присъда от някоя друга година и му гласят 175 години затвор.

Този "следрн мъж", всъщност е син на Върховен съдия и комунист през ония времена. Въпросният "следен мъж" бяга през Западен Берлин по време на служебна командоровка. Баща му, чрез ДС, урежда да го върнат доброволно. След това този мъж има успешна кариера като журналист, сценарист и режисьор. Познавахме се лично и аз много го ценя.

шошко, баща ти беше велик български актьор, ама ти се оказа едно голямо леке!

И той е "режисьор" не щото е кадърен,а заради баща си,който беше на почит сред БКП. Именно щото е некадърен се занимава с "правилната" политика, иначе и 5 ст. никой няма да му даде за "филмите" му,които за нищо не стават...

Календар