Въведете дума или фраза за търсене и натиснете Enter

Коментари

Де е обесен Левски?

ПАМЕТНИТЕ ДАТИ

Де е обесен Левски?

"Обичаме да спорим, и спорим за същността на работи случили се вчера. Спорим, защото мислим, че всичко знаем..."

Отказ

Улеснения и привилегии за регистрирани потребители:

  • не си измислят и пишат прякори всеки път;
  • не въвеждат досадните символи от картинката за сигурност.

Благодарение на старанията на българските медии скоро на въпроца къде е обесен Левски, българските ученици ще отговарят "На стадион Герги Аспарухов".

И ще дойде времето, когато ще питат дали на бесило е обесен, въобще! Дано поне не забравят името му!!!

1937 няма как да са отбелязали 100г от обесването!! Дребна грешка, но дразнеща. Левски живее в периода 1837-1873...

Коя е тая и защо словоблудства над името на българската светиня Апостоль Лъвский?!

Събирал е пари от изедници , за какво ги е харчил , как ги е събирал ( доброволно, принудително )

Никога не е имало съмнение нито къде е точното място на бесилката, нито къде трябва да бъде издигнат паметникът. Разлика от няколко метра едва ли са от значение. Въпросът е защо на всяка годишнина медиите пишат подобни глупости :)

ако тялото му е хвърлено в рова е било в посока към Перловска река, там където бе кино Сердика, и където при строежа на хотела намериха древни римски гробници, и всичко унищожиха гадовете

Защо спорите за глупости?! Това ли е най важното? Де е бил обесен? Турците притесняват ли се че техният Мохамед е педофил и очевиден лъжец? Или пък се притесняват за тяхното минало? Те си мислят че Турция е имала велика история а не криманално досие! Вижда се и днес...мислят си че са много напраднали в технологиите и хич не искат да слушат че това не е така. Не е важно каква е истината! Важно е да се вярва! Левски е герой и легенда! На който не му отърва, да ходи в Турция и да се кланя на тамошните "герои" и "постижения"!!!

Има ли нещо още не отречено от псевдо историци? Отрекоха се от комунизма който като такъв не е имало, отрекоха се от герои които се бориха против кафявата чума - фашизма, отрекоха се от паметници, имена на улици и разрушиха заводи и фабрики построени с народни пари. Сега са се захванали със един свят герой. Защо? Спрете се! Поклонете се пред Великия Васил Левски, както го нарича народа. Светла памет!

Фашизъм у нас не е имало. Комунизъм имаше. Ти също си комунист!

От кои комунистически паметници са се отрекли? От "Братска могила" в Борисовата градина или от Паметника на съветската армия в Княжевската градина? И двата ги лъскат и наблюдават с камери.

Хаджи иванчо величкович пенчович е човека който го е осъдил. Дъщия е назначен от Дондуков

Ей не се научихте,ей - на 18 Февруари (6-ти по стар стил)!!!Бройте 13 дни по Юлианският календар и ще ви светне!XX-ти век се броят 12 дни,но през XIX-ти век се броят 13.ОТ обща култура трябва да го знаете,ама и толкова ви е културата,явно!

Проблемът е по–сериозен. Тъй като нулева година от рождението на Христос няма, то примерно "тридесетте години на двадесети век" са от нула часа на първи януари 1921 година до 24 часа на 31 декември 1930 година. По същия начин от 1 януари 1901 година до 31 декември 1910 година включително са "десетте години на двадесети век", а новото хилядолетие започва от 1 януари 2001 година, като 31 декеври 2000 година е все още двадесети век.

къде е обесен, смотани журналисти. Той е Светия, нама го тялом , но делото му е вечно, а духът му във всеки който го обича и припознава!

За Левски мѝсли много, а думите малко и не стигат! За туй е по–добре да сме в тишина и смирено да помълчим. Мълчанието е като бялата светлина. В него са всички цветни и светли чувства за Левски, що още няма за тях измислени главни букви и страдални думи.

Замълчи по-добре.

Не знаем къде е погребан Левски, но в София има улица, наречена на един от хората, осъдили Левски на смърт - хаджи Мано Стоянов! За участието си в съда срещу Левски хаджи Мано е награден от султана с османския орден „Меджидие“.

За Граф Игнатиев какво да кажем? Или за всички руснаци, борщи се да ни превърнат в руска губерния?

Гяур неблагодарен да беше се освободил сам

Българи в Торонто, Онтарио харесват снимката по която са учили в училище. Гордеем се.

че една и съща земя е родила Левски и сега около паметника му щъка тоз народ, невероятно е, какво се случи с българите за 148г.???? Ясно е, че още тогава е бил отритнат, забравен, изоставен от страх, но как пък за 148г., не се роди втори Левски или поне наполовина?

" Един турски офицер, тръгнал по следите му, посочени от предател, за да залови Левски. Но какво видял на калната пътека преследвачът? Във вдлъбнатината от неговата стъпка се била събрала дъждовна вода и от нея кротко пиела сърна. Трепнало сърцето на турчина и той си казал: “Щом сърна пие вода от стъпките на този човек, значи той е светец”. Върнал се в София и си подал оставката пред миралая. Миралай Тефик бей – човек по ориенталски мъдър, желаещ не просто да унищожи физически Левски, а да го превие и така да смаже цялата рая, е изпитвал такова уважение, че е искал да помогне на този удивителен мъж. Може би на моменти е забравял, че са от два различни свята, че са непримирими врагове!... Но Левски не подава ръка, не откупва живота си! Апостолът избира смъртта пред позора. Турчинът не е могъл да направи нищо!... Тефик бей влиза замислен в кабинета си и в пълно мълчание сваля ордените. Не отговаря на въпросите на своя подчинен. А после признава поражението си: - Хитър и прозорлив е...Умен човек,има честни очи,които дълбоко в мене гледат….Ако не бях турчин и не бях миралай, щях да тръгна след този човек! - Ти си луд, Тефик бей! – възкликва Орхан бей. – Неговите дири свършват до бесилото. - Не! Започват от бесилото!Ти нищо не разбираш – ние с тебе живеем, за да умрем. Той умира, за да живее "... Поклон, Апостоле!

Костенурката Джордж която живя 350г. Помни много добре къде погребаха Левски?

И аз през 1879г разхождайки се по Витошка на метрото открих надпис тук е ? Навярно гробница на Египетският фараон Левскинавухудоносан което означава Вече забравих от старост!

поклон, поклон, поклон пред Левски. където и да са костите му!! и по-добре да не знаете, че и тях ще изровите, неверници и чуждопоклонни слуги!!!

Типично по български - в столицата на свободна България на никого не е хрумнало да потърси сведения за гроба на Левски близо 60 години - сетили са се чак през 1937 г., когато вече не е имало живи свидетели.

Поклон, дълбок поклон байо Василе и прощавай, че все още не сме изпълнили твоите завети.

Календар