Въведете дума или фраза за търсене и натиснете Enter

Коментари

Да предадеш Левски. Конспирации, издайници, пари

ВЕЛИКИТЕ БЪЛГАРИ

Да предадеш Левски. Конспирации, издайници, пари

"Предаването на Левски не е предателство на един човек, а предателство на едно свято дело – борбата за национално освобождение", казва доктор Искрен Красимиров в новото си историческо разследване

Отказ

Улеснения и привилегии за регистрирани потребители:

  • не си измислят и пишат прякори всеки път;
  • не въвеждат досадните символи от картинката за сигурност.

Великият Българин ...Васил Левски е предаден ..арестуван ..осъден и екZекутиран с любеZното съдействие на Тюрмата на Народите Русия ! ще попитате Zaщо ..веднага ви отговарям : и децата zнаят / надявам се / ..че Дякона на Свободата се е борил Zа Чиста и Свята Република БГ и той не го е криел ..а го е мечтал и проповядвал ! Кратко Лирично отклонение : кой би се боял най много от Чиста и Свята република ..ами Империята ..Императора ..Za тях това е най голямата опасност и страшна политичекса прокаZа ..самия факт ..че Джингиби е Zaклет републиканец ..оZначава ..че Za него Руската Империя е точно толкова опасна и неприемлива ..колкото е и Османската Империя . точно това го е превърнало в мишена на двете Имперски Сили Русия и Османия ..руската агентура в БГ е получила депеша и Zадача да открие и предаде на Османските Власти нашия най голям български Герой и го е превърнало в сакрална жертва с покаZeн нечестен съдебен процес и страшната смъртна присъда ..Zaбележете ..те не само го екZekутират ..но и скриват лобното му място ..т.е. къде е гробът му ..Za да не могат неговите съратници/последователи и всички българите да го почитат и тачат !

Психично болен трол.

Както винаги в България, българин предава българин.

спомни си Шекспир, що предателства има в човешката история, от страшни по-страшни и жестоки, в английското правораздаване днес ако не предадеш престъпник си съучастник и получаваш същата присъда като изпълнителя, дори да е твой син.

Ако предците на ПП, проДАй България, ГЕРБ … са били около Левски, то няма как да не са го предали. Тъжното е, че сега предават цялата държава и пак на никой не му пука.

SU-152

Историята не ти е силната страна........................... Какво стана с възстановяването на Украйна? Кака Урсула и Аналената фанаха ли кирките и лопатите?

Левски не е предаден, да търсили са го, но го залавят абсолютно случайно, влизат да нощуват, Левски побягва и го залавят, питат го как се казва, отговаря - Петър, никой не знае че това е Левски, чак в Търново разбират кой е и до София го охраняват 150 заптиета, от малодушие по време на съда разкриват цялата организация, Левски поема цялата вина но докрай отрича за комитетите които покриват цялата страна - убил човек, да тъжно е, но той е революционер, участвал в Българската легия, в четата на Панайот Хитов, водил е сражения с турците, всъщност Левски е обесен точно за това убийство, иначе са щели да го изпратят на заточение в Диарбекир, той при всички случаи предпочита смъртта в родината, отколкото да остави "бели кости в далечна чужбина"

SU-152

Аре пак глупости,бил съден за убийство............ Отиди в Кувейт,Бахрейн или СА и организирай бунт срещу принцовете,да видиш какво ще ти се случи?!

Великите БЪЛГАРИ като Левски, Ботев, Раковски, Бенковски, Каблешков, хилядите безстрашни войводи, дали живота си за майка България, ще останат завинаги в паметта на всички българи. Други като Панайот Хитов, Петко Войвода и Филип Тотю са доживяли освобождението и са видели с очите си, какви боклуци са ни управлявали! А трети като Никола Обретенов, Стоян Заимов, Стефан Стамболов и Захари Стоянов, историята ги защитава а не трябва! Това са били едни страхливци, които са се криели като мишки.

и тогава е имало соросоидни предатели

Турция не е сатрапия като държава, претендира за европейска цивилизованост, султанът има тесни връзки с английския и австрийския кралски двор, за всички зверства се оправдава с местни изпълнения, макар и наредени от началствата, дори са ги съдели, Ахмед Барутанлията който е наредил затриването на Батак е осъден на заточение в Диарбекир, където умира от проказа.

ДЕМОКРАЦИЯ И СВОБОДА ИЛИ ПРОСТО ФАШИЗЪМ "Преди да диагностицирате у себе си депресия и ниска самооценка, първо се уверете, че не сте заобиколени от идиоти." Зигмунд Фройд В съвременната представителна "демокрация", която е скрита зад думите: "свобода" и "демокрация" - СКРИТА диктатура, УПРАЖНЯВАНЕТО на властта от шепа "хора" над всички останали се ПРОЯВЯВА чрез ФИНИ техники за постоянен КОНТРОЛ върху ума над останалите. Въпреки че, съжителстват различни политически и религиозни идеологии, ВСИЧКИ имат една и СЪЩА пирамидална структура, с много МАЛЪК брой ЛИДЕРИ на върха, а ОСТАНАЛАТА част от "гражданите" е безусловно ПОДЧИНЕНА винаги в послушание, господар и роб, лидер и останалите. Това е система на управление, която зад ПРИВИДНОТО множество от форми поддържа ВИНАГИ едно и също РАЗПРЕДЕЛЕНИЕ на властта. Докато откритата диктатура (фашизъм и социализъм) се основават на ИЗПОЛЗВАНЕТО на сила, скритата диктатура, маскирана като "свобода" и "демокрация" (капитализъм) се БАЗИРА върху ИНСТРУМЕНТА на гласуването. Разликата следователно между: фашизма и социализма, и капитализма, тогава би ТРЯБВАЛО да е ДРАСТИЧНА, но ти ВИЖДАШ, че няма РАЗЛИКА между тях. Защо. ВИНАГИ ЕДИН и СЪЩИ управляващ ЕЛИТ упражнява пълен и постоянен КОНТРОЛ върху ЦЯЛАТА власт, информация и капитал върху теб ВСЕКИ ден, ОТКЪДЕТО се сформира консенсус между "гражданите", тогава разграничаването между ТРИТЕ вида РЕЖИМИ, в крайна РЕАЛНА сметка, придобива САМО формален характер, нали.

SU-152

Ама разбира се ,че Турция е била люлка на цивилизацията.............а данаците с който е налагана раята(като дишхак,джазие и кръвен) са най-виша форма цивилизация.........

споменаваш Никола Обретенов във връзка с Ботев, предполагам, съдейки по сведенията на очевидци, Ботев се е самоубил, след караниците между водачите, Ботев се оттегля и се чува изстрел, точно в челото. Единствено Ботев и Левски са се борели да освободят България, останалите са искали да се пролее колкото може повече кръв, за да се намеси Русия, да освободи братята християни - "аз забих своя ръждясал нож в сърцето на Турция, а Русия нека заповяда", това пише за Бенковски Захарий Стоянов преди да намрази Русия, за мен е пълна изненада, докато за стамболов имам обяснение, избягал с женски дрехи по време на Априлското въстание, когато Бенковски е обикалял с Хвърковатата чета, затрили Батак, в Перущица Кочо Честименски и Спас Гинев убиват семействата си, за да не попаднат в ръцете на турците, стамболов се проявява като страхливец и като истински хитрец разбира кое може да направи впечатление на запада, така е и сега, между другото, като видях руснаци да протестират че ги било срам че са руснаци, ми стана жал за тях, да се отречеш от родината, от родителите си заради някакво временно управление, което не се харесва, или български политик от руски произход, с майчин език руски, денонощно да говори против Русия, за да победи комплексите си

да е заловен с помощта на тогавашното кгб или поне доказан, осъден и убит. Историята ни е доста изкривявана от кой ли не последните 150 години, дано изровят още документи от Истанбул по случая. Вижте какво паметниче има на закътано местенце и вижте Моча например, каква справедливост само....

Нека всеки от нас бъде Левски!

SU-152

А за Старозагорското клане и баш демократа Сюлейман паша ,не ми се пише.......................цивили-такова от първа ръка.........

С изброените идейни предатели: Любен Каравелов, Атанас Попхинов и т.н. съм съгласен с автора. Но с това, че набеждава за физически предатели на Левски основни фигури от Ловешкия революционен комитет абсолютно не съм съгласен. Левски е бил предупреждаван няколко пъти да не отива в Ловеч, тъй като след предателството на Димитър Общи градът е пълен със заптиета и турската полиция го търси под дърво и камък. Но той все пак решава да рискува, за да изнесе комитетския архив, който ако попадне в ръцете на турците ще доведе до арести на много хора поради информацията в него. Любопитен и невероятен факт е, че успява в това. След като взема архива от Величка Хашнова и го зашива в самара на коня с който тръгва от Ловеч към Къкринското ханче, той бива заловен там. На коня никой не обръща внимание. Ден или два по-късно, не си спомням точно, конят се прибира сам обратно в къщата на Величка Хашнова. Тя вади архива от самара и го закопава в земята зад къщата си, опакован в 2 тенекии от сирене. Така архивът оцелява и стига до наши дни като дава много ценни сведения на историците за живота и делото на Левски. В този архив са всичките писма на Левски писани до негови съратници и до БРЦК в Букурещ. А най-важното е, че в крайна сметка турците не успяват да сложат ръка на него. За съжаление обаче копие от този архив дадено от Левски на Любен Каравелов за да го съхранява попада "незнайно как" и много странно в ръцете на турците след залавянето на Левски. Именно по сведения от този архив Левски е осъден на смърт за убийство. А е всеизвестно, че Любен Каравелов е имал много обтегнати отношения с Левски. Между другото интересен е и фактът, че Любен Каравелов пръв обвинява поп Кръстю за предателството на Левски в едно свое стихотворение. Предателство, което след години разследвания от историци е все по-спорно и трудно за доказване. В крайна сметка по-вероятният вариант е да няма никакво предателство, а Левски да е хванат напълно случайно. Турската власт е искала да убие опасния за нея човек, който разбунва народа, но съгласно законите на Османската империя бунтовниците могат да се осъждат най-много на каторга, а не на смърт. На смърт се осъждат само обвинените в убийство. По тая причина Левски е осъден за убийство, а не за революционната си дейност. С това турците постигат и друг ефект: принизяват неговата дейност и роля в освободителното движение на България. За пред българското общество и за пред света те са осъдили един убиец, а не един от най-опасните за империята хора - човек, който обикаля българската част от империята и създава революционни комитети с цел вдигане на въстание срещу властта.

Предателството към Левски продължава и днес! ФАКТ! Как е възможно Обществената Българска Национална Телевизия показва по БНТ1 най-добрият филм за Апостола на Свободата "Демонът на империята" в полунощ от 23.35 ч.!!! Еййййййй, българи това ли заслужава Левски, да се показва НАЙ-ДОБРИЯТ БЪЛГАРСКИ ФИЛМ ЗА ЛЕВСКИ в полунощ!?!?! Защо българино се срамуваш да покажеш на децата ни Истината? Великолепието на сценария Стефан Дичев и режисурата Вили Цанков показват как този умен ВИСОКО ИНТЕЛИГЕНТЕН човек Васил Левски обикаля цялата държава като пътува ... заедно със своите преследвачи. И най-важното този филм показва как Левски обяснява на народа за какво трябва да се борим, какво е свободата, родолюбието, как си представя бъдещето на народа и държавата България, и отношенията между народите ... Това е уникален филм, който трябва да гледат децата ни, за да разберат защо и за какво Васил Левски е обикалял и обяснявал на своите сънародници българите - защо трябва да сме свободни и КАК ДА СЕ ГРИЖИМ ЗА БЛИЖНИТЕ И РОДИНАТА СИ!

Левски е бил предаден от български русофили. Но разбира се всеячески руските тролове се опитват да лъжат за да не се очерни името на любимите им руски поробители. И кво, Русия ни спасиха от Турско робство за да станем в Руско робство..

виновни за предателството му са били соросоидите.. Така…първо на първо тогава дори не е имало американци… Ама ясно е че трябва да се защитва честта на Русия, а честта на България???

Тя истината се знае, знае се кой и защо и от какъв конфликт на интереси е. първо с парите за които хем се знае, хем не било така, после от един областен управител който прибира всички документи изпратени до в. "МАРИЦА". Всичко се знае и се предава още от съвременниците и до днес. И пак по конфликт на интереси не се назовават директно имената на преките предатели, на тези които са своили парите от комитетите, но за удостоени за съратници и носители на идеите. Дайте ги, не се позовавайте на имена Захари казал, на него му казала, Дядо Иван заклеймил " .... този низък червей". Та се стигне до едни три поколения комунисти... Истината се знае, архивите говорят. Не напразно казват че " ...Прозореца към света се затуля с вестник!"

Така е Стамболов преоблечен в женски, турски дрехи е успял да се измъкне. Турците даже го пощипвали по задника докато минавал покрай тях мислейки го за кадъна. След това се е укривал при една турска кадъна в един шкаф няколко дни докато се уталожат нещата и докато вдигнат полицейската обсада на улиците на града. Ами другия "велик революционер" Стоян Заимов, който е отговарял за вдигането на бунта във Враца? Враца, която така и не се вдига на въстание. А Заимов избягал в Русия, където омайвал по баловете руските жени от благородническо потекло с романтични разкази за революционното си минало. В крайна сметка някаква графиня му се връзва сериозно на приказките и се омъжва за него. След Освобождението се връща в България и като използва умело миналото си на "революционер" и апостол на БРЦК по време на въстанието прави кариера и си изгражда образ на голям поборник за свободата...абсолютно незаслужено. Истината винаги е една: при преход от една власт към друга и бурни времена отгоре винаги изплува боклукът, а стойностните хора умират забравени в мизерия. Точно това стана и при преходът на България през 1989 г. и продължава и до днес. Спомнете си и съдбата на капитан Петко Войвода затрит от един бивш мародер и разбойник Спас Турчев, който при новата власт е успял да стане градоначалник на Варна. Пак добре, че народната памет е запазила спомените за Петко Войвода. Който е гледал 12-серийния филм от края на 70-те години създаден по сценарий на Николай Хайтов сигурно помни огромната всенародна любов на българите от цяла Тракия и Родопския край към техния войвода, която беше показана в една от сериите на филма касаеща събития след Освобождението. Новата власт в нова България в лицето на Стамболов е опитала да предаде Петко Войвода на турската държава за да бъде съден там за революционната си дейност преди Освобождението и по време на освободителната война. Но когато с вързани ръце на кон го конвоират към граничния район, където трябва да го предадат на турците, населението от цялата околия се струпва с гайди, хляб и сол и посреща своя обичан капитан. Тогава конвоиращите войводата полицаи се стряскат и го освобождават.

Ако имаше нещо което отговаря на истината неукрасена, а до болка правдиве, този филм нямаше да стигне до зрителите както тогава, така и днес. Николай Хайтов каза че знае истината и ще я публикува; публикуваха некролога му! ( А за каквото и да говорим все за пари стана въпрос дали парите от село ХХ, или парите от Тетевен, и къде са парите след убийството на В. Левски. знаят и наследниците на Драсов, и на Хашнова, и на поп Лукан. Знаят и в семействата на ловешките полицаи, пощенски служители ...Мълчи се не от съжаление за постъпките, а от интерес .... А по въпроса за Америка едно име, Макгахан, да спомена

Поздрави.Само допълнение - архива попада при турците "благодарение" на Ната - сръбкиня, съпруга на Каравелова!И той, ама и тя не са харесвали Апостола, защото е имал СТРАХОТЕН авторитет и хората са слушали него, а не сръбското и руско мекере - Любен!Който, между другото, след залавянето бега не къде да е, а в Сърбия, защото е бил руски възпитаник и се е ползвал с благоволението на сръбско-руската власт в Белград.

А,защо трябва някой да е предал Левски?Всъщност,никой не го е предал. Залявянето на Левски не е через някакво предателство,а от груба грешка на самия Левски. Факта,че турците няколко дни не са знаели кого са хванали,говори сам по себе си.

Граф Игнатиев ли стои зад обесването на Левски

Не ,на майка ти оназ работа.

кунчев е боклук крадец и убиец всички пари са отивали за кръчми за това Халача отказва да даде пари самият той издържа 20 българчета да учат в чужбина само з атов ае трябвало паметник да му направят кунчев ограбва 500 гроша и убива слугата Та какво е налагало д аго прави!? в тефтера му е записано" костюм от Австрийски плат-2000 гроша"- толкоз "най великия " крадец и убиец каквито феновете такива и кумирите аа ся бил украинец рода на бандера..

А стига бе! И този книга написал, че.и.2000 лева иска. Е то за кого? За онзи дето го залавя един единствен човек и то ранен

Никой не го е предавал. Заловили са го по снимка и по подозрение Стига разни налъми са вменявали вина на цял народ

Копирай това и в БГмама.

Ех, тия тролове :) Пак са пейстнали разлютените постинги от миналата година за Левски. Че и работят в събота и неделя. Че и се карат ожесточено помежду си. Е, измислете нещо ново, де! Омръзна ни всяка година да четем едни и същи опорки :)

Тия простотии, които ги постваш под всяка статия за Левски от 2 дни насам няма да хванат дикиш в България. Бегай да ги сереш по турските форуми макар, че съвременните турци едва ли знаят кой е Левски, особено като се има пред вид, че днес дори и в България се намират жалки нищожества като тебе, които за 5 минути форумна слава бълват подобни гнусотии за един от най-великите българи на всички времена.

Величка Хашнова е вдъхновителката - шерше ла фам, предателка, изменнички, както при всички ВЕЛИКИ МЪЖЕ лидери останали в човешката история! "Всичко се скрои у Величка и тя каквото намислеше, го правеше. Нея повече слушаха, а знайте какво е женска уста, когато се разплещи…“. В Ловеч след ареста (29 октомври 1872 г.) на председателя на Ловешкия комитет Марин Поплуканов и Димитър Пъшков са арестувани по донос на Д. Общи, и общопочитаният Яким Шишков, и поп Кръстьо. Шишков пускат след два-три часа, поп Кръстьо – държан цяла нощ. Бит, жестоко изтезаван, на утрето го пускат, но всеки ден ходи за подпис в конака. Домът му е под денонощен полицейски надзор. В конака пращат арестуваната Величка Хашнова, СЕСТРА на Марин Поплуканов. Когато брат й пращат на процеса в София, я пускат. Дни по-късно ходи в София на свиждане с брат си. Отива неслучайно. Марин трябва да каже ДЕ Е КОМИТЕТСКОТО ЗЛАТО, та да го скрие на по-сигурно място." ........................................ Величка Хашнова пуска клеветническия слух, че поп Кръстю е предал Левски, а всъщност е бил изключително близък и смел свещеник, предан на делото. После ЗАХАРИ Стоянов запазва този слух, понеже вече е станал член на първата масонска ложа в България Българска звезда в Русе, а масонството е против Православието! .............................. И така - ЗАРАДИ АЛЧНОСТТА ПО ЗЛАТОТО едни жалки българи убиват НОСИТЕЛЯТ НА СВОБОДАТА за ВСИЧКИ ВАСИЛ ЛЕВСКИ!

Величка Хашнова е вдъхновителката - шерше ла фам, предателка, изменничка, както са били прададени и убити при всички ВЕЛИКИ МЪЖЕ лидери останали в СВЕТОВНАТА човешката история! .................................. "Всичко се скрои у Величка и тя каквото намислеше, го правеше. Нея повече слушаха, а знайте какво е женска уста, когато се разплещи…“. В Ловеч след ареста (29 октомври 1872 г.) на председателя на Ловешкия комитет Марин Поплуканов и Димитър Пъшков са арестувани по донос на Д. Общи, и общопочитаният Яким Шишков, и поп Кръстьо. Шишков пускат след два-три часа, поп Кръстьо – държан цяла нощ. Бит, жестоко изтезаван, на утрето го пускат, но всеки ден ходи за подпис в конака. Домът му е под денонощен полицейски надзор. ......................... В конака пращат арестуваната Величка Хашнова, СЕСТРА на Марин Поплуканов. Когато брат й пращат на процеса в София, я пускат. Дни по-късно ходи в София на свиждане с брат си. Отива неслучайно. Марин трябва да каже ДЕ Е КОМИТЕТСКОТО ЗЛАТО, та да го скрие на по-сигурно място." ........................................ Величка Хашнова пуска клеветническия слух, че поп Кръстю е предал Левски, а всъщност е бил изключително близък и смел свещеник, предан на делото. После ЗАХАРИ Стоянов запазва този слух, понеже вече е станал член на първата масонска ложа в България Българска звезда в Русе, а масонството е против Православието! .............................. И така - ЗАРАДИ АЛЧНОСТТА ПО ЗЛАТОТО едни жалки българи убиват НОСИТЕЛЯТ НА СВОБОДАТА за ВСИЧКИ - ВАСИЛ ЛЕВСКИ!

Чел ли е авторът документалният сборник "Васил Левски и неговите сподвижници пред турския съд" - фототипно издание, съдържащо оригинали на турски документи, предадени на България от Турция през 1948 г.?! Запознат ли е също така и със заключенията на видни български учени - ориенталисти, публикували заключенията си от превода на някои турски телеграми, разменени между Софийския областен управител и Ловешкия каймакамин, в които се иска изпращането на поп Кръстю в София, тъй като турците арестуват първо поп Лукан вместо поп Кръстю и следователите скоро разбират, че поп Лукан няма нищо общо с комитетските дела?! Заключенията при превода на телеграмите са дело на екип от учени начело с Васил Шанов, ако не се лъжа. Първата телеграма от София до Ловеч гласи: "Тъй като изпратеният тук поп Лукан не знае нищо по комитетските дела, то изпратете другия свещеник (т. е. поп Кръстю). Поп Кръстю веднага е задържан, но след като прекарва едно вечер в ловешкия конак, е освободен, вместо да бъде изпратен в София. След няколко дена има нова телеграма от София: "Тъй като задържаните Сирков и пр. отричат да са участвали в съставянето на комитета, то моля изпратете показанията на поменатия поп Кръстю, които показания съставляват едно похвално дело за Отечеството (т. е. Османската империя - б. м. Б. Д.) В телеграмата поп Кръстю е наречен информатор (mukbir - тур., т. е. доносник) Може лично поп Кръстю да не е предал Васил Левски, но безспорен е фактът, че е съдействал на турските власти за разкриването на комитетската мрежа. Не осъждам и не обвинявам, но това е историческата истина.

Навсякъде в България трябва да слушат българската народна песен- "" Песен на Панагюрските въстаници "", и особено в военните поделения до Турската граница, как сме убивали Мюсюлмани- Ислямисти да се освободим от РОбство.

Календар