Въведете дума или фраза за търсене и натиснете Enter

Коментари

Да напъхаш хиляди съдби в цветни кутийки, сякаш от конструктор Лего

ЖИВОТ В БЕЗДУШНА СИМЕТРИЯ

Да напъхаш хиляди съдби в цветни кутийки, сякаш от конструктор Лего

Мексиканският фотограф Хорхе Табоада бил потресен от размерите и еднообразието в тези квартали за бедни в родината му

Отказ

Улеснения и привилегии за регистрирани потребители:

  • не си измислят и пишат прякори всеки път;
  • не въвеждат досадните символи от картинката за сигурност.

Тези кутийки са в пъти по-хубави и подходящи за живеене от многоетажните панелни соц-кутии, в които вечно съседите ти тропат на главата.

имат си къща, имат си двор, имат си улица. Къде е драмата?!? Може би басейна им липсва на горките мексиканци. Топличко е там, защо нехайната държава не им е построила и басейн. срамота!!!

Не е вярно това. Като не ти харесват ссъедите винаги моеш да преместиш,а не дамрънкаш.

Ако се вгледате ще видите спретнати къщички, чисти улички и алеи, мясно за паркиране, коли тук-там, по някое дръвче и трева, абсолютно нормално кварталче, несравнимо по-приятно от нашите панели. Ако можеше за сиганите у нас да направят такава програма, щеше да се решат много проблеми.

Абе комшо, ти ли си, де а твойта...!

баси... едно дърво няма

това е вярно...строено за бедни..... Лошото е че у нас направиха хаос симетрия в престижните квартали в които се водят че живеят заможни хора. Да надзърташ в кухнята на съседа чрез безогледно застрояване на всеки метър....какво е?Дори и симетрията липсва.

но, без водопровод и канализация.. Това е проблем.

Какви сигани, то нормалните работещи хора не могат да си позволят дори коптор и ще се на такива "къщурки".

Това да не ти е Драгалевци или Бояна

Може би ще е по-добре да живеят в коптори или на улицата? Винаги е много лесно да се критикува ...

...и над нея.Някои "интелектуалци" не живеят с нас на земята.Те са "голямата работа" някъде високо над нас . В общи линии ,мога да ги разбера.Но когато оплюват социални програми които имат резултат са просто лакеи на богатия "елит".Лакеи мазни. Когато се разхождам под короните на дърветата в "Младост"се чувствам мноого по добре отколкото в гетото "Манастирски ливади" или в "Лозенец" западно от бул."Черни връх". То, затова строително-правосъдната ОПГ така налита на "Младост."

е па ка не съм се сетИл

Нали - що асвалт, кутийки, дори има междукутийково пространство за садене на картофи.

тоз фотограф да дойде да поснима при нас и ще си смени мнението за мексиканското правителство

Не разбирам кое е лошото - еднофамилни къщи. Това с липса на водопровод и канализация не го разбирам. Къде ползват тоалетна и откъде вземат вода?

Прекрасна идея. Малки еднотипни къщички за бедни. Малко дворче, добри транспортни комуникации. Представете си, ако имаше водоснабдяване и канализация - че то това може да бъде модел за всички гета по света. Я вижте нашите панелни гета - сто пъти по-зле са!

Да не би тия нашите соц панелки да са по хубави или ! Антисоциални дупки , коптори!

Липсата на канализация сигурно е компенсирана със септични ями, които се изгребват при напълване с "лайнарката".

Къщичните са симпатични, но за нашите условия и панелите не са толкова лоши. В мексико отоплението не е проблем, но в България отоплението изисква сериозен ресурс и отпоплението на блок, дори и панелен е многократно по-изгодно от отоплемието на съответния брой къщи (при същото ниво на изолация). Освен това град с високо строителство е по-компактен и много по-лесно може да се организира организира добър обществен транспорт. Много по-лесно е да се организира и медицинска, търговска и образователна инфраструктура. Ама разбира ти фотограф от градоустройство. А и тук май доста разбирачи са се разписали. На който не му харесват тези жилища - може да се поразходи до бразилските фавели, това е алтернативата. Вярно доста са шарени и разнообразни. И също така абсолютна мизерия.

в МЕКСИКО Е ПО ДОБРЕ от герберастка Бьлгария , строителсво евтино НЕплащат ТОК за отопление ,ядат евтини банани и кафе средните заплати са 30-35$ надница х 20 дена прави 600-700$/средно1000 лв/ сумаНЕмислима за много хора в малките градове извьн София .Вьв Бразилиязаплатите са по 300-400$ на месец но итам не енужно отопление а 70 милиона карат автомобили на етанол /от захарна трьстика/ които е 30 СТОТИНКИ за ЛИТЬР не 2,80 ЛЕВА тоес 9 ПЬТИ по евтино 9 ПЬТИ ПО ГОЛЯМА подвижност от бьлгарите кило банани 9-10 ст кафе без пари грам кока м/у 2-5 $

тоз не е виждал Обеля...

Mi ela snimai vseko edno "upscale" suburb tuka v US - gledkata e sushtata samo deto se plashta po nad polovin milion za tiah. Tam puk gi postroili za bednite bez pari - lele kuv ujas. Tuka bednite sa bezdomni .

В сеизмичната зона, където е разположено Мексико е по-евтино, да се строи ниско строителство, а организацията на живота е оставена на бедните, които и без това не ходят да работа. Нашите цигани нагледно показват в какво превръщат тези хора, построените за тях блокове.

ама да дойде да заснеме отгоре Дружба или Люлин. Не стига че са с еднофамилни къщи, ами и недоволни. Я по едно малко село в един олющен блок с лоша вода, смърдящи мазета, бурени и сметище пред блока? Боже, колко сме зле!

Ние сме много по зле , решиха да санират панелките , а те комундетата излъгах хората че ще им ги вземат защото ще скочи данъка им до небесата!

Да дойде да види нашите панелки,пък тогава да се потриса!!!

Много по- добре е от нашите панелки. За нашите бедни и това го няма. С малко побългаряване може да се добави малко зеленина и уют и ще станат страхотни бунгалца.

Да иде да снима соц.панелки в “Люлин”, пред които тези квартали с къщурки са като ваканционни селища!

Е_ах ти лукса... тия бедняци живеят като богаташите в България! На всеки къщичка с дворче... а ние в панелките?

Един соц блок с килоти прострени на терасата е къде по добре

Ехааа да ги съжалиш бедните мексиканци.Бойко вместо да санира старите и неефективни панелки да беше построил такива селища.

Календар