Въведете дума или фраза за търсене и натиснете Enter

Коментари

Чий е Куинджи?

СВЕТОВНА СЪКРОВИЩНИЦА НА ИЗОБРАЗИТЕЛНОТО ИЗКУСТВО

Чий е Куинджи?

По следите на един безсмислен спор

Отказ

Улеснения и привилегии за регистрирани потребители:

  • не си измислят и пишат прякори всеки път;
  • не въвеждат досадните символи от картинката за сигурност.

Как какъв е? Епа много ясно, че е Македонски...

А Менделеев и Толстой И те са украинци. Луно луно и ти земьо македонска...../ Украйна става независима държава след разпадането на СССР 1990г/

дир.ру пак заработва копейки. Ще си купят ладичка - 1300, ама друг път! Всички КОМУНДЕТА на кюфтета!

Ако има някаква и минимална дилема, то това е дали има Малоруска кръв, този Руснак! Иначе, много е вероятно, да е пътувал до покрайнините за да твори пейзажи.

Важното е като какъв се е идентифицирал самият той. Баба ми и дядо ми са родени в Южна Добруджа, когато е била част от Румъния, даже актовете им за раждане са на рунънски. Но никога не са се идентифицирали като румънци, а като българи. Общо взето и с Гоце Делчев историята е същата.

Толкова повече иска да запише на своя сметка. Украинци са стигнали до там, че и Иля Репин са го обявили за украинец. Град Одеса бил основан от империатрицата на Русия Екатерина II , а националистите са бутнали и счупили статуята й в днешната Одеса. Само фашисти горят книги, спират телевизионни канали, бутат паметници и повтарят лъжите си сто пъти за да станат истина - както ги е учл Гьобелс.

"В годината на раждането на Куинджи - 1841-ва, държава Украйна не съществува. Има Запорожка република в границите на руската империя, която става Украинска република в рамките на Съюза след 1922-ра година, когато Куинджи вече отдавна е покойник. Държавата Украйна придобива своята независимост през 1991-ва година". Хубаво де, ама няколко изречения по надолу коментирате картината му "Вечер в Украйна" от 1875г.... Надали е съвпадение в имената. Т.е. явно не е толкова просто с произхода, колкото се опитвате да го изкрате. Има безкрай много обособени народи, които към даден момент живеят в страна, където са малцинство, която не е тяхна или просто са били завладени - като нас например. Ако видите акт за раждане на българин от 1850г. ще пише Османска империя. Това не значи, че той е турчин... С 2 думи по-полека с пропагандата и не представяйте само едната страна на спора.

Ами може и македонец да е!

То и за Хитлер се говори, че има еврейска жилка....

Наименованието на картините е преименувано като жест към Украинска СССР

Тази статия е писана от пишман македонист, като нагласа! Изобретяването на украинците става на по- късен етап и не е нужно да се престарават сега. Може да се отбележи в коя географска област е роден и е живял, но другото не е редно да се манипулира. А, че великите хора са на света- то е баналност.

Календар