Въведете дума или фраза за търсене и натиснете Enter

Коментари

Бай Ганьо ще тържествува, докато някой го "дописва"

БЪЛГАРСКА ЛИТЕРАТУРНА КЛАСИКА

Бай Ганьо ще тържествува, докато някой го "дописва"

160 години от рождението на Алеко Константинов

Отказ

Улеснения и привилегии за регистрирани потребители:

  • не си измислят и пишат прякори всеки път;
  • не въвеждат досадните символи от картинката за сигурност.

Тц, тц, ще ви уврат тиквите един ден кой съм аз, ама кой ще е жив да гледа сеир...?

Чудесен анализ на феномена Бай Ганьо. Докато не се приемем, че сме такива, никога няма да превъзмогнем, че всички сме малко или много ганювци.

Не в "Бай Ганьо", а във фелейтоните си Алеко е натъпал разни хора по мазола. И то така, че е нямало как да не се самопознаят. Впоследствие го застреляли "по грешка"...

от как сме се отрекли от Бай Ганя само беди ни тресат, Бай Ганя е борис джонсън, бай ганя е байдън или всеки по окумуш, но някак си малките ни комплексарски душички все търсим отличника , като Радев, като Нинова, като Кирето, сега с еоправадаваме че Кирето не бил успял щото имал някъв си Курс от Харвард, а не пълен харвард, щото ако бил пълен щяло друго да бъде истината е че ни е изкревена представата, и Алеко колкото и забавен и приятен да е, е продължение на комплексарската ни същност и малко или много е част от ялението сноб

Да умееш да се самоиронизиращ е атестат за интелигентност. А дали типично билгарски е измисленият персонаж на Бай Ганьо или характерът на съвсем истинския гениален творец Алеко, е друг въпрос. Да седнем да си образуваме хулителни национални стереитипи по случай случката, че наш сънародник е написал гениална книга пък е проява на дебилизъм....

Бай Ганьо идва от Харвардската школа. Не се заблуждавайте отново по външния му вид. Вижте...ръката по парапета как се хлъзга ...нагоре.

Айде, айде, забрави как целувахте пръстена на Бай ви Ганя от Банкя...

Бай Ганьо е националната еманация на прагматик. С нищо не е по-лош от подобни еманации на други нации. Както и Солунската митница с нищо не е по-лоша като източник на доходи от което и да е НПО.

но изразът национална еманация е неправилно употребен.

Бая ти Ганя ,не закачайте,може да бил простак,келепирджия ,нахал и муфтаджия ,ама е бил истински БЪЛГАРИН и патриот за разлика от днешните предатели и рушители на съвременна БЪЛГАРИЯ.

Докато се приема Бай Ганьо като обида, до тогава няма да се оправим.

няма логика в това, ББ си го приема за комплимент, и е готов да управлява като най-добър Меси доживотна диктатура

1. Бай Ганьо не е обидчив. Ако човек е решил да полага съзнателни усилия за духовното си усъвършенстване, необидчивостта би му била полезна. Ако повече хора не се обиждаха, по света и у нас щеше да има по - малко агресия. 2. Бай Ганьо има смелостта да тръгне по Европа такъв, какъвто е. Без подготовка и без страх, с голяма доза увереност. 3. Бай Ганьо не се срамува. Това му качество му помага в общуването с другите хора. Дори се опитва да говори на чужди езици, макар че не ги владее. 4. Бай Ганьо смята, че всички политици са маскари. Това го стимулира да се опитва да се оправя сам в живота, да се уповава на собствените си сили. Тоест, той е предприемчив. 5. Бай Ганьо се гордее, че е българин. Не се срамува от произхода си. Чувства се добре в кожата си на българин. Не се гърчее, турчее, американчи и т.н.

А с Нексо какво стана ?? Обвиниха ли някого ?? Затвориха ли ги ?? Какви са злоупотребите там ?? Сийка що се скри ??

Календар