Въведете дума или фраза за търсене и натиснете Enter

Коментари

Българският филм "Бягство" се отказва от надпреварата за "Оскар"

В КИНО ГИЛДИЯТА

Българският филм "Бягство" се отказва от надпреварата за "Оскар"

Не искаме да участваме в състезание, чийто победител е предварително известен, се казва в писмо, подписано от Виктор Божинов - режисьор на "Бягство", и продуцентите Галина Тонева и Кирил Кирилов

Отказ

Улеснения и привилегии за регистрирани потребители:

  • не си измислят и пишат прякори всеки път;
  • не въвеждат досадните символи от картинката за сигурност.

този филм да се откаже от надпреварата за оскар е все едно гришко да се откаже от надпреварата за ролан гарос, защото "всичко е предварително решено". иначе халтурата която предложихме за оскар, е не по-малко комична алтернатива, а за останалите кандидати за слава няма смисъл и да се коментира.

Може да звучи доста крайно, но според мен в България държавата пари за кино НЕ ТРЯБВА ДА ДАВА! Там десетки милиони потъват като бездънна яма без никакъв резултат. Ако тези пари се насочат към други сектори на културата резултатът ще е видим.

zaho47

Загубата за световното кино не е голяма. Важното е да разлаем кучетата колко сме талантливи, за да оправдаем парите за филма.

Да се състезават спортистите. Изкуството не е спорт. макар да обича публика. Американците бомбардираха Сърбия и на Здравко Шотра не му дремеше за техния Оскар, когато създаде шедьовъра "Зона Замфирова" и обра овациите на собствения си народ. Българските творци за кого работят? Аман от нелепата амбиция да се харесаме на чужденците! Всеки народ има специфичен манталитет и мери творбите със собствен аршин. Не трябва да се правят български филми според чужди морални ценности.

Дай да го видим този кино-шедьовър! Обзалагам се, че няма да го изтрая и първите 5 минути.

Оправданието на посредственяка: "Най-добър съм но всички са против мен и ме порязват".... На кривия нали знаете кой му пречи....

Оскарите са последното място където интелигентен индивид би очаквал селекция насочена към качество. Историческите примери са предостатъчно. От там самата идея за участие предполага съобразяване с полит-коректни идеологии. А локално корупцията и шуробаджанащината са двигателя зад "артистичните" среди. Днешно време истинското изкуство от музика до кино се прави от независими артисти. И радва малка и ценителска аудитория. Нашите корифеи ще се изтрепат още преди да са им дали шанс да загубят:)

Календар