Въведете дума или фраза за търсене и натиснете Enter

Коментари

Авторът на песента "Поручик Галицин" се самоубил

ЛЕГЕНДАРНИ ПЕСНИ

Авторът на песента "Поручик Галицин" се самоубил

Георги Гончаренко бил белогвардейски офицер, с чин генерал-майор

Отказ

Улеснения и привилегии за регистрирани потребители:

  • не си измислят и пишат прякори всеки път;
  • не въвеждат досадните символи от картинката за сигурност.

Бред! Все это - ложь. Песня написана в 60 годы, никакого отношения к Белой Гвардии не имеет. Это стилизация, причем довольно грубая, текст безграмотен и примитивен, о дворянской образованности автора говорить было бы смешно. Я профессионально исполнял белогвардейские романсы и утверждаю что этой песни нет среди белогвардейского наследия.

Благодаря. Много изчерпвателен поглед.

Тези силни и благородни мъже-патриоти, виждат в какви ръце попада матушка Русия за столетия напред.Как на селяните им се обеща земята за да се бият за нея-ако бяха оземлили хората както е решението на цар Освободителя- АлександърII,отменил крепостното право-робство по същество, нямяше да се стигне до този чудовищен експиримент от който и ние все още не можем да се възстановим.

Песента си е добра. Направо ти иде да си теглиш куршума, ако си на мястото поручика и корнета. Ама и времена са били - тия, военните - пиене, жени...Е чат-пат може и да те поубият, ама. Има и още една песен - на Кубанский Казачий Хор - Любо, братци, любо - майка, това направо ти къса душата.

болить голова! Това е друга песн!

Какъв Галицин, бе? Голицин е името.

На български тази известна фамилия се изписва ГОлицин. Явно освен самата песен, нищо не ви е известно за този княжески род. Интересно, обаче, защо в статията не фигурира АбАлонски вместо (правилното) ... Оболонски?

бате, Оболенски!

Авторката на статията май не е чела текста на песента. А ако го е чела нищичко не е разбрала. Но нека да и простим, защото сега лесно се продаваш ако говориш и пишеш за руската цензура, империализъм, хибридни войни и т. н.

Най-доброто изпълнение на песента е на Михаил Гулько! Намерете го в Интернет!

Поручик Голицин, а можем вернемся, Зачем нам, поручик, чужая земля....

Ну что ж, вернулись. А как все для них кончилось? :-( Русская тоска.

Текстът който най-много ни впечатляваше беше - "А в комнатах наших сидят комиссары, И девочек наших ведут в кабинет" След което следваше дълго отпиване.

В Русия и България, цензурата не работеше при комунизма.. няма да проработи и сега... Страхотна песен!

Авторката, не се пише "ГАлицин", а "ГОлицин" (на руски - Голыцин!). Когато О не е под ударение в руския език се произнася като А. Второ: корнетите са имали право на орден - "Ана" - 4-та степен, а при проява на изключителна храброст - на "Св.Георгий" - също 4-та степен. Трето: Голицини са най-многолюдния княжески род в Русия. Така че да се твърди конкретно име на героя на песента не е много точно. Има и още, но засега толкова!

Оболенски също са древен княжески род. Майката на известния писател К. Симонов е княгиня Александра Оболенская

да, комунизмът не успя да затрие и Висоцки+

Висоцки е продукт на комунизма и руския положителен национализъм!

Бог да прости истинските руснаци--ПОКЛОН

но защо ги погребваме!

Календар