Въведете дума или фраза за търсене и натиснете Enter

Коментари

Андрей Кончаловски: Надявам се да се отделим от Европа с каменна стена

ОСОБЕНО МНЕНИЕ

Андрей Кончаловски: Надявам се да се отделим от Европа с каменна стена

Режисьорът смята, че западната цивилизация се е отделила от своите основи за разлика например от мюсюлманските страни, Индия, Китай, които продължават да съхраняват вековните си традиции

Отказ

Улеснения и привилегии за регистрирани потребители:

  • не си измислят и пишат прякори всеки път;
  • не въвеждат досадните символи от картинката за сигурност.

Този човек си мисли, че е режисьор. Този човек е приятел на Путин ... и толкова. Всичките тези нескопосани филми са, защото е бил винаги близък до властта, както нашите режисирали филми да пияницата Георги Димитров ... никаква разлика. ИМА ЛИ НЯКОЙ, КОЙТО ДА ХАРЕСВА ФИЛМИТЕ НА ТОЗИ ЧОВЕК...НЕ ВЯРВАМ.

Кончаловски е израсъл със златна лъжица по времето на Империята на злото. Не мога да очаквам от него да бъде поддръжник на западната цивилизация. Русия преди болшевишкия преврат от 1917 г бе на път да се приеме европейските ценности. Болшевиките прогониха най-големите руски писатели, композитори и мсилители. Техните гробове днес са в Съединените щати, Франция и в други западни страни.

Не е прав Кончаловски за СССР. Лош ли е бил СССР за руснаците и за останалите? Що за идиотски въпрос, баси - лоша ли беше Римската империя за италианците и останалите? Къфто ще да е бил - беше. Срина се и след него се срина Русия. Ама Русия се изправи. И сега е свободна страна без ангажименти към никого. Сигурно има проблеми в руската култура днес, ама то е нормално. Прблеми няма само в Българската култура, щото е тотално умряла. На културата това ѝ е работата - да надживява разни проблеми и противоречия. А днес руснаците могат да развиват руска държава с руска култура. Не съветски, не интернационални, не н'амквиси. Путин онзи ден обясняваше, че руснаците не можели да подминат нуждаещ се, без да помогнат. Ама повечко точно от това им трябва на руснаците, защото в съвременния свят благодарност няма. Е... ама руснаците не са практични, а руснаци...

Посочете един голям днешен руски писател, който да е получил Нобелова награда. Един голям руски режисьор като Александър Сакуров е върла опозиция на Путин, защото вижда, че в Русия има виско друго, но не и свобода. Путин убива или праща в Сибир всички свои опоненти.

Идиотът български сякаш има компче, с което се включва при всяка дума с корен "русия" и затрещява със соросоиден език пламено да маскари всичко руско. Абе нещастници дрипави, гледайте си вашето си битие. Русия е на руснаците и пет пари не дават за вас. По-добре директно лижете задниците на западняците

Българите мразят българи! Попитай някой "патриот" дали обича българите - доооста ще се замисли преди и какво точно да отговори. Тук всеки бил прецакван от себеподобните си тарикати и всеки мрази всеки, подливат вода, прецакват се и т.н. Във форумите кой от кого е по-умен, компетентни внаги по всичко, всички са от академик нагоре. Българите плюят по чуждото, хвалят се пак така - с чуждото. Свое нямат. Имаха но го пропиляха и прецакаха. Сега гледат да се занимават с другите, към своето не смеят да погледнат, че им става лошо.

Randall_Zwinge

Нормално е да е така и е така с всички. За Българина "Русия", "САЩ", "Европа" или "Вануату" са клишета, имащи някакво общо, общо взето консенсусно съдържание, което харесва или не. И може да каже "обичам" или "мразя", макар че и двата глагола са кретенски в подобна употреба. Когато говорим за България и Българите, не е така. Как да обичам или мразя "Българите", като "Българи" не съществуват?! Има ги всякакви - едни са за обич, други за омраза, повечето - за нищо. Повечето ще кажат "Обичам България", ама в България сме имали и комунизъм, и фашизъм, и гръцко, и турско, и европейско, и американско, и съветско, Крум и Чака, Иван Асен Втори и Фердинанд... Сичките ли обичаме? Същото е, разбира се, с всяка страна, но само за нейните си граждани. Боли ма фара мене за Иван Грозни или Джон Куинси Адамс. Затова отношенията ни с Българите и България са сложни. С чуждите - по-малко.

В Русия испокон веков има само една ценност - да се прекланяш пред текущия цар/император/генсек/президент... Дори когато текущия "Господар всея Руси" е нищожество като днешното кремълско джудже.

челобитието е руска ценност

Мужиците няма как да се откажат от Европа, тъй като никога не са принадлежали към нея. При тези наследници на Чингиз хан, никога не е имало уважение към свобода, разум , права и личност -корените на Европа, винаги тирания , Бащица и безправни мужици. Християнските корени пък са жалки, та те превеждат Библията на руски едва през 1876, дори след Капитала на Маркс, нямат и едно поколение израснало с Библият, църквата е била няква служанка на Бащицата , затова дори Патриарх нямат до революцията , близо една трета от населението са били някакви примитивни сектанти, а след революцията стават първата държава с атеизъм за държавна религия. Сега са карикатури, заприличали са на ходжи и шамани , подобни на Кончаловски , които ползват кръста да клеймят "бездуховна" Европа , като смянят мантрите на атеизма с цитати от светци , за да се харесат на Вожда и добият позиция в обоза му , докато тънат в разврат и са първи едновременно по наркомания , СПИН и алкохолизъм на континента .

ха дано

Не културата, а политическата им система е на нивото 14-15 век. Имат си минарх и феодали-олигарси

по точно изборна монархия от фашиски тип

Каква еволюция в този човек от времето, когато направи "Танго и Кеш" със Сталоун преди 30 г. Всъщност болшинството от руския елит мисли по подобен начин. Никога Русия няма да се приобщи към европейската и въобще западната цивилизация (за добро или лошо).

Да ти обадя, че половината ти европейска цивилизация е Руска. Половината, почти територия на континента Европа е в Русия. Половината европейска наука, музика, литература, хуманизъм са руски. Сега, ако имаш предвид днешните "европейски" "ценности", тя е друга тема.

Ако имаш предвид Руската наука, музика, литература и т.н. от преди 200 години. Да. Половината европейска такава се пада на Русия. Никой не отрича Пушкин, Чехов, Прокопиев, Фридман. Че дори и същия този Кончаловски и баща му са дали нещо на света. Сега, ако имаш предвид днешните "Руски" "постижения", това е друга тема.

Отвори си музикалнта програма mezzo и ще видиш, че половината композитори, диригенти, изпълнители... са руски. Днес. В Европа. От реалността. А, не от промитата ти измислица.

Хуманизъм, руски? Или съветски искаш да кажеш? С милиони унищожени руснаци ... Леко си объркан, вуйчо.

Обратен си, байно. Не си чувал Соловьов, вероятно. Ти си знайш Сталин и Путин, и това си байш, докато баялдисаш.

Само за хуманизъм не споменавай - страната, изтребила милиони от собствените си граждани и държала в диктатура половин Европа в продължение на половин век ... Това черен хумор ли е?

Руски, да, но не съветски.

работил съм с руснаци и трябва да ви кажа,че няма руснаци,а има съветски хора

Много след Танго и Кеш Кончаловски се беше изпокарал с брат си по въпроса с отношението към съвременна Русия. Но ти си прав - Кончаловски еволюира много бързо. Не знам какво го подтикна, но се случи почти изведнъж. И да се надяваме руснаците въобще никога да не се приобщят към западната... мбухахаха... т. нар. "цивилизация". Надявахме се и за нас, ама... ще я видим тая...

Висчки цивилизации минават през кризи, но важното е какво става с тях след това. Русия е в криза след разстрела на последния цар и семейството му. Днешна Русия по-скоро върви към някаква съвременна форма на неосталинизъм, отколкото към цивилизована държава.

Психиасъл горделивец - има и още руснаци с имперското самочувствие - споко, това е висша степен на хибридната война!

Каква "хибридна война" какво "имперско самочувствие" какви 5цента, че човекът е констатирал някои очевидности.

А накъде бягат емигрантите? В т.ч. милионите руснаци? Сигурно към 'мюсюлманските страни, Индия, Китай, които продължават да съхраняват вековните си традиции' ???

Русия е втората страна по брой на Имигранти, демек, такива, които идват в Русия. След САЩ.

Имигранти в русия? Това звучи като ненаучна фантастика. Руснаците г тресе такън национализъм, че няма по-окаяна съдба от тази на пришълец в путиновата губерния.

А дано и да не ви виждаме никога повече!

Доста жалко, мислех го за интелигентен, а той излезе най-обикновен подлизурко. Така да говори при положение че живее и работи в щатите, значи путин му е обещал някоя друга рубла.

Европа се надява никога да не се среща с вашата диващина, простотия, идиотщина и алкохолизъм.

Руснаците отплуваха от Европа, американците преди тях отправиха поглед към Азия и загърбиха Европа. С поглед към Европа сега са само бежанците...

Хубаво е да се оградите с каменна стена и да си драснете клечка. Така ще бъде най-добре за всички.

Съмнява ме да е казал такова нещо, Освен ако и тоя не е тотално изперкал като брат си. Все пак това е човек, който е емигрирал точно заради стена. Иначе е прав, Русия в развитието си се намира някъде в средновековието. Фаворизирането на "царя" и църквата, както и инквизицията спрямо инакомислещите... Да. Някъде 14-15 век. Но не виждам там следващия Микеланджело или Леонардо. Най-малкото, защото там гениите са били потъпквани, особено ако са неудобни на управляващите.

в днешно време просто заминават към някоя свободна страна

в кой век е Русия, може и да е малко прав. Но е абсолютно прав, че в Западна Европа и САЩ тотално са изгубени всякакви традиции и културни ценности.

Я ми обясни, кои традиции и културни ценности е изгубила Европа? Християнските ценности и традиции ли? Ходил ли си по Коледа в Австрия, Германия или Франция? Или по Великден в Гърция, Италия и Испания? Аз съм ходил. И мога да ти кажа, че хората не са изгубили нищо. Това са празници които се празнуват в много по приповдигнато настроение и радост, отколкото ние някога сме ги празнували. Оставяме настрана факта, че там хората всяка неделя ходят на църква. Кои културни ценности са изгубили в Европа? Редил ли си се с часове, за да влезеш в Лувъра или Райхсмузеум? Защото аз съм, и никой от хората които бяха там, не бяха изгубили никакви ценности. Тази плоска пост-съветска пропаганда сме я слушали десетки години. Аз лично в първите 15 години от живота си слушах, как копаем гроба на капитализма, на САЩ и на Западна Европа и те ахааааа, ще паднат вътре. Да ти кажа ли нещо? НЕ паднаха!

този педал е много тъп

И този изперка накрая...

Вари го, печи го, като си възпитан от малък, колко СССР е велка, дори и да има временно просветление накрая пак се връщаш към лоното на тъпизма. Поредно доказтелство колко им е плитък ъкъла. Както са казали някои руски умни хора, след 1930 вече няма спасение за тоз народ, виско е пропито с кръв и унижения, убийците станаха интелигенция, после и те бяха убити и техните убийци и децата им и внуците им сега ни дават ъкъл и просветление. Не си гледат своята кочина, мизерията и долната продажност само да оживееш в лайната на сегашната им унижаваща реалност! НЕ! на него му пречи, че някоя се била изгубила заради батерията си. Кошмар!

Идиот.

Зап. Европа се е запътила към ада с бодри, толерантни стъпки. Ислямизация, джендаризация, дрогаризация, гмо-, ментета, разврат, консуматорство, дебилизация, медийни промивки...

Остава и да си повярваш?!

Не е въпрос на вяра - очевидно е. Но не и за такива, които с очи гледат, но не виждат, с уши слушат, но не чуват. Защото не искат да видят и да чуят, истината. Понеже им се плаща за лъжата.

Малоумник.

Поизтупай праха от милиционерската си униформа и върви да клечиш пред руското посолство в София, може да ти подхвърлят някой огризан кокъл.

И ние се надяваме. Дано!

хахаха Европейците също се надяват русите да се отделят със стена, ама предния път като се случи това руснаците бяха буквално готови да умрат за да избягат.

Изкуфял путинцев комуноид.

Нормално е за неевропейците.

Тотален путиноид!

Ние също се надяваме да си стоите в Азия и да не изпълзявате насам... освен рускините на морето.

Това шизи е тотално изперкало.

Жалко! Имали сме съвсем друго впечатление за личности като Андрей Кончаловски и Никита Михалков. Културата им се намирала на равнището на ХI-XV век в Европа и така трябва да бъде според него. Интересно какво би отговорил на въпроса защо в такъв случай, културата изобщо трябва да търпи някакво развитие? Защо е трябвало да се стига до нивото на ХI-XV век: нека да си остане и да си стои на нивото на началото на християнското летоброене, да речем, или някъде по-рано?! Защо изобщо да търпят развитие и обществото, и културата?! Определено има залитания и изкривявания в областта на културата в днешно време, но нали точно тук е ролята на обществото: да пресява грозното, кичозното, нелепото и да поощрява красивото, ценното в постоянното си усъвършенстване! Другото, това, което се опитва да лансира Кончаловски, е просто бягство от реалността, от отговорностите на обществото.

Да бе, пълно е с домакини, които не могат да се върнат без Джипиес. Обаче ако магазинът е на петдесетина километра. и домакинята е тръгнала натам с кола. Ако интеренетът е запалахата за руската цивилизация, тази цивилизация комай е слабичка. Основната ценност в СССР беше непрестанната държавна лъжа. възможна там, където запушват устата на критикуващите. Затова и гласността на г-н Горбачов я гътна тази държава. Г-н Кончаловски е прав в това, че през последните двадесетина години крайно-левите сили в много от Европейските държави налагат джендърството като някаква обща ценност. Обаче Източно-европейските държави се противопоставят на това. Но лъжата и грабежът не са консервативни ценности- точно обратното, именно според Християнското учение те са грях.

Съгласен, да си държат там и зелените човечета.

Календар