Въведете дума или фраза за търсене и натиснете Enter

Коментари

Анастасия Димитрова - първата българска учителка

ВЕЛИКИТЕ БЪЛГАРИ

Анастасия Димитрова - първата българска учителка

"И да ме затворите, и да ме убиете даже, няма да има полза от това, защото народът трябва да учи своя език, да познава своята история и вие не можете да го спрете, той видя вече истината. Ако мене убиете, още по-силно ще се развие народното чувство". Турците се надсмиват над думите ѝ и оставят "тая луда жена" на свобода.

Отказ

Улеснения и привилегии за регистрирани потребители:

  • не си измислят и пишат прякори всеки път;
  • не въвеждат досадните символи от картинката за сигурност.

Днешната демонокрация е по-пагубна за българите и от османското робство. Под прикритие на "реформи" успя да съсипе образованието, да деморализира учащите, да разврати народа...

една от гордостите на Певен, имаме училище на нейно име, всъщност основаното от нея.

Анастасия Димитрова не е просто име а истинска мълния за позадремалите българи. Делото и е актуално и днес. Слава богу, че името и се споменава и не се забравя.

Стига сте се излагали с този "славянски език", учила е словенски език, богослов или старочерковен БЪЛГАРСКИ език. Толкова ли наистина не е останало никакво българско достойнство и уважение към българските ви корени в мижитурските ви русофилски душички или пък сте наистина сте толкова неграмотни, невежи и прости !????

Агентите на ДС и КГБ развиха нов вид строй, "Комукрация" Комунисти се правят че правят демокрация, а всъщност те никога не са имали градивни сили след тях винаги е било нищета мизерия и пълна разруха !

Напротив, учила е руската версия на църковнославянския език, тъй като е била църковна служителка. В училището, в което е преподавала, не е имало нищо светско - то е било типичното църковно килийно училище.

Няма нещо родно и българско на което русофилите да не се изхрачите и да го натъпчете и сритате под масата. Самия руски език е наследник на Българския Строчерковен език, а славянизирането на всичко което може да се каже че българско е начина да бъде омаловажено и забравено.

Ех, истински българи. Сега на такива хора им се подиграват и смеят. Едно време са искали да учат а сега се чудят как да не учат. Прост народ най лесно се управлява.

Това училище са го завършили баба ми, майка ми, вуйчо ми и брат ми. Майка ми беше учител там 30 години.

Интересно,нищо не пише ,че е била директор в Ст.Загора Уикипедия 1863 – В Стара Загора е открито първото класно девическо училище, чийто наследник се счита настоящата Природоматематическа гимназия „Гео Милев“ [1][2][3]. 1881 – Прераства в Областна девическа гимназия с директор Анастасия Тошева. По същото време е обявен търг за строеж на училищна сграда в Стара Загора. Търгът е спечелен от гръцкия педприемач Михалос.

Извинявам се , става въпрос за друга Анастасия .Съжалявам за объркването.

Вариния Сега защото ги карат да учат и не искат, а ако забранят, да видиш как, ще искат и претендират.

Знаете ли винаги, когато гледам стари снимки, винаги съм се вглеждала в лицата им, дори ги копирам в лаптопа и после ги разглеждам с увеличение?! Вълнуват ме ей такива мисли, че те са имали мечти, обичали ИСТИНСКИ , живели и това, че са истински, няма силикони, джуки и т.н.

Ако българите пак се изпълнят с онова, което е карало техните деди да стават прави, когато Анастасия Димитрова е минавала пред тях, тогава те като народ ще се възвисят отвъд най-смелите си мечти. Това би било бавен процес, както се има предвид какво е сега, но е абсолютно сигурно.

Календар