Въведете дума или фраза за търсене и натиснете Enter

Коментари

Анастасия Димитрова - първата българска учителка

ВЕЛИКИТЕ БЪЛГАРИ

Анастасия Димитрова - първата българска учителка

"И да ме затворите, и да ме убиете даже, няма да има полза от това, защото народът трябва да учи своя език, да познава своята история и вие не можете да го спрете, той видя вече истината. Ако мене убиете, още по-силно ще се развие народното чувство". Турците се надсмиват над думите ѝ и оставят "тая луда жена" на свобода.

Отказ

Улеснения и привилегии за регистрирани потребители:

  • не си измислят и пишат прякори всеки път;
  • не въвеждат досадните символи от картинката за сигурност.

Ако българите пак се изпълнят с онова, което е карало техните деди да стават прави, когато Анастасия Димитрова е минавала пред тях, тогава те като народ ще се възвисят отвъд най-смелите си мечти. Това би било бавен процес, както се има предвид какво е сега, но е абсолютно сигурно.

Знаете ли винаги, когато гледам стари снимки, винаги съм се вглеждала в лицата им, дори ги копирам в лаптопа и после ги разглеждам с увеличение?! Вълнуват ме ей такива мисли, че те са имали мечти, обичали ИСТИНСКИ , живели и това, че са истински, няма силикони, джуки и т.н.

Интересно,нищо не пише ,че е била директор в Ст.Загора Уикипедия 1863 – В Стара Загора е открито първото класно девическо училище, чийто наследник се счита настоящата Природоматематическа гимназия „Гео Милев“ [1][2][3]. 1881 – Прераства в Областна девическа гимназия с директор Анастасия Тошева. По същото време е обявен търг за строеж на училищна сграда в Стара Загора. Търгът е спечелен от гръцкия педприемач Михалос.

Извинявам се , става въпрос за друга Анастасия .Съжалявам за объркването.

Ех, истински българи. Сега на такива хора им се подиграват и смеят. Едно време са искали да учат а сега се чудят как да не учат. Прост народ най лесно се управлява.

Вариния Сега защото ги карат да учат и не искат, а ако забранят, да видиш как, ще искат и претендират.

Агентите на ДС и КГБ развиха нов вид строй, "Комукрация" Комунисти се правят че правят демокрация, а всъщност те никога не са имали градивни сили след тях винаги е било нищета мизерия и пълна разруха !

Стига сте се излагали с този "славянски език", учила е словенски език, богослов или старочерковен БЪЛГАРСКИ език. Толкова ли наистина не е останало никакво българско достойнство и уважение към българските ви корени в мижитурските ви русофилски душички или пък сте наистина сте толкова неграмотни, невежи и прости !????

Напротив, учила е руската версия на църковнославянския език, тъй като е била църковна служителка. В училището, в което е преподавала, не е имало нищо светско - то е било типичното църковно килийно училище.

Няма нещо родно и българско на което русофилите да не се изхрачите и да го натъпчете и сритате под масата. Самия руски език е наследник на Българския Строчерковен език, а славянизирането на всичко което може да се каже че българско е начина да бъде омаловажено и забравено.

Анастасия Димитрова не е просто име а истинска мълния за позадремалите българи. Делото и е актуално и днес. Слава богу, че името и се споменава и не се забравя.

една от гордостите на Певен, имаме училище на нейно име, всъщност основаното от нея.

Това училище са го завършили баба ми, майка ми, вуйчо ми и брат ми. Майка ми беше учител там 30 години.

Днешната демонокрация е по-пагубна за българите и от османското робство. Под прикритие на "реформи" успя да съсипе образованието, да деморализира учащите, да разврати народа...

Календар