Въведете дума или фраза за търсене и натиснете Enter

Коментари

24 май - единственият празник, който обедини българите

БУКВИ

24 май - единственият празник, който обедини българите

В центъра на столицата са организирани тържества с шествия, които отбелязват единствения български празник, който запазва своето място в сърцата ни въпреки различните времена и нрави

Отказ

Улеснения и привилегии за регистрирани потребители:

  • не си измислят и пишат прякори всеки път;
  • не въвеждат досадните символи от картинката за сигурност.

Ако нямаше Трети март нямаше да има държава която да празнува 24 май

Правоверно, слагаческо и тенденциозно.

Ей, не се спряхте! Боко Тиквата, Киро Тъпиро, Мравояда - хора илитерати искат 24 май за Национален празник. И всичко е за да се натегнем на новия брат!!! Правилно казваха по соц-време: Руснаците не обичат Ънгарците - но ги уважават, а обичат Българите - но НЕ ги уважават. Ясно ли ви е защо така?

някой ще си направи ли труда да преброи и да каже колко са затворените училища пак по поръчка, когато не бяхме се "фокусирали" толкова върху образованието, в днешните новини имаше и проект наредба на МОН, където лайтмотива пак беше, че на държавата не и трябват образовани хора - трудът и домашните не са за препоръчване

24 май е наистина прекрасен празник - може би единствени в света българите празнуват просвещението. Но без 3 март нямаше да има държава България в която 24 май да се празнува. Всяка държава в света определя като национален празник или освобождението или независимостта си. Затова е логично 3 март да е национален празник на България.Няма по важно за българите от полагането на основите на държавността и свободата.И това няма нищо общо с политиката в момента.

Не ставайте смешни.Двата празника са български и нямат нищо общо за да ги сравнявате.Какво пречи да си останат нещата както са или сте обещали нещо на на друга държава.Жалко,че има хора,които се мислят,че са българи,хора които бяха даже против българското знаме на Рожен и те са за премахване на 3 март като национален празник.

Премахването на 3-ти март е резултат от съуправлението с ДПС! Те са единствените на които 3-ти март и пречи! Но понеже ПП-ДБ са продажници, за това онзи Лорер разтяга тези локуми, че 3-ти март от дълго време бил разделял българите. Пълни глупости!

24 май трябва да стане национален празник , защото македонците ще ни го вземат. Така, както са тръгнали нещата в тази съседна държава с лъжи,и малтретиране ,кто нищо ще осъмнем без празник....

единствения български празник, който запазва своето място в сърцата ни въпреки различните времена и нрави Ако 3 Март не запазва своето място в сърцата на българския гражданин - да си взема боклуците и марш от страната . Каквито времена и нрави да са - това е преломна дата , България възръсва от 500 годишен гнет .

11/24 май е празник на Византия, а Кирил и Методий са просто нейни мисионери. Никога обаче не са стъпвали в България. Никъде не споменават български език – говорят винаги за славянски. Не те са създали те нашата азбука, а Св. Климент Охридски. Но понеже от 30-тина години е модерно да празнуваме повече чуждите празници, отколкото българските и почитаме повече чуждите мисионери от българските апостоли...

«Единственият празник….» е явно еврейска мъдрост донесена ни от политици с двойно гражданство. А за какво умряха Ботев и Левски ?

Айде почна се с обработването. Сега ще има 25-35 статии, мнения и изказвания на знайни и незнайни "експерти", обяснения и всякакви други простотии. И после - хооооп и готово.

А всъщност славянската азбука Кирлица е създадена от Св. Климент Охридски. Св, Св. Кирил и Методий са създали Глаголица, която не е станала славянска азбука, а е останала неразпространена. Всъщност на нея са писали дори в Египет, но не се е разпространила из славянските държави. Много долнопробна пропаганда, базирана даже на грешни исторически факти! Говори колко невежество властва днес из България. И в Русия не знаят историята си, както и тази част конкретно. Живеем като в мъгла и се чудим защо и как ни отработват редовно през всяка световна криза. От простотията на народа ни е.

А 3-ти март е единствената дата, на която Българите от Османско иго! Освободена от Русия, не от друг!

3 март е дата на която се подписва договор, и там българи няма. Решението е за руски войски на тази територия и споразумение за понататъчно разпределение на териториите. Взимането на части от нея от страни участвали и данъчна политика. Учете тази история бе.

24 денят на СЛАВЯНСКАТА писменост. от две годинии повтаряте българска та българска няма прабългарска азбука. Все тая празнувайте с Русия, ако не е тя досега щяхте да пишете на латиница

Мунчооо чети бе, Руснаците ти подаряват държава, изграждат цялото устройство. Помагат ти с конституция. какво толкова са спечелили от тая мизерна страна. неграмотници учете турски ще ви се не види и родоотстъпниците

Направо да направим национален празник рождения ден на Доган!

Глупости та глупости. 3 март е датата, която обединява българския народ. Да, точно така, всички етнически групи, които са се биели срещу турците, днес населяват бг земи. Затова тази дата е обединяваща. А 24 май обединява всички славянски народи, включително Русия и Украйна. Та идеята с национален празник 24 май, е много слабо измислена недомислена.

Това е всъщност празник на Византия преди смяната на календара, а братята Кирил и Методий са просто нейни мисионери. Никога не са стъпвали в България, никога не са дори споменавали България - говорили са само за славяни. Не те са създали нашите букви, а св. Климент, пресветла му памет!

Не разбирам защо трябва да поставяме един празник срещу друг. 24 май е празник за нас, 3. 3.1878 също е празник Те са изпълнени с различен смисъл - единият с духовността и културата, а другия с възстановяването на България (дори и да е като княжество, което е задължено да плаща данък). Историята не може да бъде променена колкото и да се напъват някой хората сега, няма как да плюем на паметта на всички опълченци, румънци, финландци, украинци, руснаци и др. народи включили се в тази война. Ако трябва да се напомня на някой хора - Великобритания е била винаги против освобождението ни. И то не заради нас , а заради Русия. Нас никой не ни е мислел. Ние сме били странични жертви. Както сега са украинците, сирийците, кюрдите и още много други, които страдат от игрите на големи.

Пак приказки на едро! Църковният празник на светите братя Кирил и Методий, наречен с право празник на славянската писменост и т.н. в никаккъв случай не е "единствения празник", който обединява българския народ. Понятието български народ включва например 3-500000 цигани, за които 24 май е празен звън. Срещу 3-ти март са, например, 700000 български турци. Единственото, което в голяма степен обединява нас, българите е отношението ни към дебилите, които са се докопали до властта!

Стига заиграване с 24 май! Ако го нямаше онова, чието начало е поставил ТРЕТИ МАРТ - ДЪРЖАВАТА БЪЛГАРИЯ, нямаше да има и 24 май. ТРЕТИ МАРТ е рожденият ден на ТРЕТАТА БЪЛГАРСКА ДЪРЖАВА след 5 века (т.е. след десетки поколения) липса на българска държава, без него сега щяхме да бъдем турски граждани, да говорим, четем и пишем на турски и - разбира се, никакъв 24 май.

Защо трябва да се степенува кой празник е обичан повече от бъл;гарите.Това е простотия и настройване на хората един срещу друг.Няма по обичан и по не обичан празник,все едно да казваш димитровден или петровден е по обичан.Смешници.

Само глупости говорите и си губите времето! Няма празник, който да обединява хората! Има …празници и те са най-малко два. Тези два празника са- Никулден и Ивановден!

хаха яко пропагандааа ама така е като искате да лапате париии

Календар