Въведете дума или фраза за търсене и натиснете Enter

Четири български бисера на шанда на "Лексикон"

В ЦАРСТВОТО НА КНИГИТЕ

Четири български бисера на шанда на "Лексикон"

С всяка книга на издателството вие подпомагате българската литература

Още

С Пролетния базар на книгата стартира и Международният литературен фестивал за деца

С Пролетния базар на книгата стартира и Международният литературен фестивал за деца

От днес започва най-голямото пролетно книжно изложение у нас - "Пролетният базар на книгата". И тази година негов домакин е Национален дворец на културата - НДК, а базарът ще продължи до 2 юни, неделя, включително.

Любимото пролетно събитие отново ще предложи на многохилядната си публика вълнуваща разходка сред хиляди книги, представяйки над 160 български книгоиздатели и книготърговци на три нива в НДК.

Предлагаме ви четири бисера от щанда на "Лексикон" на Пролетния базар на книгата на Б11 - полуетаж запад в НДК.

За три години "Лексикон" се очерта като най-стойностното издателство за българска литература. Силно впечатление прави, че смело дава път на млади автори, с дебютни книги. Факт е, че има впечатляващ нюх и вкус за добри произведения. "Лексикон" издава и автори от близкото минало, които са позабравени и дори напълно непознати за младото поколение.

Не забравяйте, че с всяка книга закупена от "Лексикон" вие подпомагате българските автори и българската литература.

Ето и нашите предложения:

"Приказник" - 400 страници лесни за четене и помнене приказки, стихчета и песнички от над 30 от класиците на българската литература от началото на миналия век с оригиналните илюстрации, отбарни от Румяна Пенчева и Мирела Костадинова. (Четвърто преработено и допълнено издание.)

Тази книга разтваря пред малкия читател вратите на сияйните палати на българската мъдрост. Тя представя чрез перото на класиците ни добродетелния свят на детето. Втурва неговото въображение в простите - сложни неща, които правят живота. Всеки родител желае добро на децата си. Чрез тази книга доброто незабелязано прониква в човешката душа, за да озари с още светлина и за да й пошепне: "Чист свят съществува!"

Книга за всяко дете и всеки дом! Чуден подарък!

"Дипломатическа подготовка на нашите войни" на акад. Михаил Иванов Маджаров

Неподправена история, множество документи включително шифровани телеграми, поверителни доклади, писма и записки от конфиденциални разговори, които ни дават достоверен поглед върху случвалото се тогава. Написана от участник в събитията книгата е ценен исторически документ, разкриващ дипломатическите ни ходове до Първата световна война включително.

Как, защо и кои са вземали решенията довели до победи и до национална катастрофа?

Книга не само за историци, но и за всеки интересуващ се от миналото ни.

Фатастичният фентъзи-дебют - "Вкусът на магията" на Деяна Драгоева

В смях и приключения, магия и гурме-магия, действието те кара да отгръщаш страница след страница. Мистични създания, героични приключения, напрегнати премеждия, неочаквани метаморфози, люти битки, солени открития, сладки спомени, горчиви истини и пиперливи лъжи ви очакват в това вълнуващо фентъзи. Ако се оставите да ви водят и се вгледате в тях, вие със сигурност ще се разпознаете след героите - вещи магьосници, славни войни и красиви вълшебни същества.

Магична история с изненадващи обрати, която ще ви поведе с омагьосващо напрежение до самия й край.

Накрая, е края няма да ви го разкажем!

"Задругата" на Добри Божилов

Този историческо-приключенски роман предизвика истински бум и стои на първо място в класациите на всички книжарски вериги.

"Прочетох я на един дъх, а после, после пак", Здравка Евтимова, писател.

"Този много български роман е написан с патоса на Иван Вазов, духа на Александър Дюма и прийомите на Дан Браун", Силвия Недкова, критик.

Къде изчезват най-добрите български воини няколко години преди падането под робство? Къде е изгубеното злато на Дракула - внукът на най-близкия до Шишман български деспот? Кой превръща един поет с нежна душа и осмиван от московските първенци в най-страшния цар на Русия? Много отговори, които единствено ще пробудят нови въпроси...

Абсолютен бестселър!

Четеш и веднага препоръчваш на приятели. Може би най-силната книга на Панаира!

Още много книги на български автори от Издателство "Лексикон" ще ви очакват на щанд Б11, полуетаж запад в НДК на Пролетния базар на книгата.

Още

Как се тълкуват сънища?

Как се тълкуват сънища?

Още

Тайно братство пази България в "Задругата" на Добри Божилов (откъс)

Тайно братство пази България в "Задругата" на Добри Божилов (откъс)

Коментирай 0

Календар

Препоръчваме ви

Писателят Георги Господинов с награда за принос към европейската литература

Българският автор е носителят на наградата Usedom за 2021 г. Тя се връчва за принос към развитието на европейската литература и диалог

150 разгадани тайни на безкрайността

Какво е общото между мандалите за оцветяване, лабиринта, компаса, Соломоновия възел и картината "Викът" на Мунк?

Малките жени стават „Добри съпруги” – вечната класика от Луиза Мей Олкът в ново издание

"Добри съпруги", също като своя предшественик "Малки жени", е романтична история, в която щастието, разочарованията и неочакваните обрати се преплитат в сложна плетеница

Мрачна приказка за Изтока от създателя на Шерлок Холмс за пръв път на български

"Загадката на имението "Клумбър" представя Артър Конан Дойл в различна, но също толкова обаятелна светлина

Парижани призовани да съберат близо 6 млн. евро за ръкопис на маркиз дьо Сад

Романът "120-те дни на Содом" е написан само за 37 дни върху тясна 12-метрова хартиена ролка, оформена от малки залепени листчета

Мемоарите на Пол Маккартни излизат през ноември

Проследява живота си чрез 154 песни от юношеството и ранното партньорство с Джон Ленън до соло изявите си през последния половин век