Въведете дума или фраза за търсене и натиснете Enter

"Алея на книгата" в компанията на Алеко Константинов

КНИЖНИНА

"Алея на книгата" в компанията на Алеко Константинов

Кметът на София откри петото изложение за книги

Снимка: Стефан Марков /BulFoto

Кметът на София Йорданка Фандъкова и Велизара Добрева, председател на УС на Асоциация "Българска книга" откриха петото издание на "Алеята на книгата" на столичния булевард "Витоша" снощи.

Снимка: Стефан Марков /BulFoto

То ще се продължи до 17 септември. Пътуващото книжно изложение е разположено в центъра на столицата в пешеходния участък на бул. "Витоша" - от статуята на Алеко Константинов на пресечката с бул. "Патриарх Евтимий" до ул. "Гладстон".

"Алея на книгата" е част от Календара на културните събития на Столична община.

В осемнайсет шатри са разположени над 50 български издателства, а както всяка година, част от "Алея на книгата" е и Литературният кът - със специална културна програма, включваща премиери на книги, срещи с поети, писатели и преводачи, игри и работилници за деца. "Алея на книгата" е отворена за посетителите от 10.00 ч. до 20.00 часа.

Снимка: Стефан Марков /BulFoto

Тази година организаторът на събитието - Асоциация "Българска книга" си партнира с БНТ по кампанията "Прозорец към родината" и на Алеята ще бъде разположен пункт за даряване на книги и учебни помагала, предназначени за деца от българските училища в чужбина.

Коментирай 0

Календар

Препоръчваме ви

Нов тираж на "4 3 2 1" от Пол Остър

По желание на читателите издателство "Колибри" пуска нов тираж на последния роман на Пол Остър, неговия Opus magnum, озаглавен "4 3 2 1"

Пролетните „Литературни срещи“ и изборите на писателите

След по-малко от седмица - на 30, 31 март и 01 април в Гьоте-институт България, ще се проведе пролетното събитие от поредицата на фондация "Прочети София" - "Литературни срещи". Това е и началото на програма от няколко събития през годината

"За радостта и езика": Иван Теофилов събира в книга свои разговори в писма с Георги Господинов

Премиерата на тома е днес в Софийска градска художествена галерия (СГХГ)

10 книги с рецепти за здраве

Те ще ви подтикнат към по-здравословен начин на живот

"Трудни любови" от Итало Калвино

По случай 100-годишнината от рождението на гениалния италиански стилист Итало Калвино, "Колибри" ще предложи на българските читатели сборника с разкази "Трудни любови".

Октавио Пас - премиера на „Избрани есета“

"Срещу тишината и шума създавам Словото - свобода, която се създава и ме създава всеки ден" - Октавио Пас