Въведете дума или фраза за търсене и натиснете Enter

30 години "Колибри", 30% празнична отстъпка за всички книги

"ЛЮБОВТА ТРАЕ 30+ ГОДИНИ"

30 години "Колибри", 30% празнична отстъпка за всички книги

Пролетният базар на книгата ознаменува поредица от събития по случай рождения ден на издателството

Снимка: iStock by Getty Images/Guliver Photos

След един нелек период, минал под знака на пандемията, издателство "Колибри" ще отбележи своя 30-годишен юбилей с малко закъснение, но с внушителна поредица от събития със слогана "Любовта трае 30+ години".

Създадено в турбулентната 1990-а година, днес издателство "Колибри" има портфолио от над 2000 заглавия и безупречна репутация както в България, така и отвъд нейните предели. От самото начало на своето съществуване издателството е незаобиколим фактор в културния живот на страната и стожер на добрия вкус. Сред най-престижните колекции на "Колибри" са "Съвременна европейска проза", "Световна класика", "Модерна класика" и автобиографичната поредица "Амаркорд".

Издателството е лидер в предлагането на учебна литература и езикови системи и пионер на пазара на електронни книги. За дейността си екипът, авторите и преводачите на "Колибри" са отличавани с неизброимо множество награди през годините, в т.ч. с годишната награда на Асоциацията на българските книгоиздатели "Бронзов лъв".

До 6 юни издателство "Колибри" ще ви посреща с усмивка и неустоими литературни сюжети в рамките на ежегодния ПроЛетен базар на книгата. В шатра 29 ви очаква празнично намаление в размер на 30% за всички налични заглавия, включително най-новите и луксозни издания "Цветя на злото" на Шарл Бодлер в превод на Кирил Кадийски, "Приказки на Братя Грим" с илюстрации и оформление от Мира Мирославова и Кирил Златков, "Ръководство за лоши дни" на Евелине Хелминк, "Тъмна гора" на Лиу Цъсин.

На щанда присъстват книги от всички жанрове, в т.ч. автори като Робърт Галбрейт, Валерия Луисели, Никол Краус, Фредерик Бегбеде, Салман Рушди, Гузел Яхина, Пол Остър, Стефан Цвайг и още, и още.

Още

Катерина Хапсали ви кани на "Сливовиц" (откъс)

Катерина Хапсали ви кани на "Сливовиц" (откъс)

Не пропускайте да си набавите преиздадените творби на Харуки Мураками и Исабел Алиенде, чиито тиражи се изчерпват бързо! С 30% отстъпка са и книгите на българските писатели Анжел Вагенщайн, Анна Топалджикова, Георги Тенев, Алберт Бенбасат, Радослав Парушев, Жанина Драгостинова, Соня Тодорова, Велина Минкова, Биляна Генова... Приготвили сме селекция от прекрасни книги на символична цена от 5 лв., 3 лв., 1 лв.

Предстоят и вълнуващи срещи на живо. При шатра 29 ще ви очакват за разговор с автограф Катерина Хапсали, Мария Касимова-Моасе, Елена Колева, Светлозар Желев. Ето графика по дни и часове:

2 юни, 18:30 ч., Катерина Хапсали
3 юни, 18:00 ч., Светлозар Желев

5 юни, 18:00 ч., Елена Колева
6 юни, 18:00 ч., Мария Касимова-Моасе

Още

"На юг от границата, на запад от слънцето" от Харуки Мураками образува волтова дъга между детството и средната възраст (откъс )

"На юг от границата, на запад от слънцето" от Харуки Мураками образува волтова дъга между детството и средната възраст (откъс )

Пролетният базар на книгата дава старт на дълга поредица от събития с логото на "Колибри". По случай 30-ата годишнина от основаването си издателството готви за широката публика двудневен музикално-литературен празник на открито под мотото "Книги по ноти".

Той ще се състои на 21-22 август на лятната сцена на кино Кабана с подкрепата на Столична община - Лятна програма и предвижда театрален спектакъл, срещи с любими български творци от различни области на изкуството, забавна програма за деца и още много артистични изненади.

Издателство "Колибри"

Във връзка с годишнината предстои да обявим и нов уебсайт с уникална концепция, а своеобразен венец на серията от празнични събития ще бъде седмото издание на международния кино-литературен фестивал Синелибри, който тази година ще се състои между 14 и 31 октомври.

Почитателите на този разкошен ежегоден форум знаят, че той беше създаден по случай 25-ата годишнина на издателството. За шест години фестивалът не само успя да се наложи като автономно събитие със собствен ритъм и атмосфера, но стана неотменна част от българския културен афиш, съобщават от издателството.

В дните до 6 юни ще бъдем на пост за вашите книжни желания в градинката пред НДК всеки ден между 10:00 и 19:00 часа. Ще ви очакваме и на всички предстоящи литератури премиери, както и на двудневния грандиозен музикално-артистичен маратон в кино Кабана през август, с който ще отбележим своя 30-и рожден ден. Защото любовта към четенето - като всяка истинска любов - трае много повече от 30 години, казват от Издателството.

Още

"Принцът и просякът" излезе в Издателство "Колибри" (ОТКЪС)

"Принцът и просякът" излезе в Издателство "Колибри" (ОТКЪС)

Още

"Хора" на Катерина Хапсали - странна смесица от реално и фантазно, от баладично и приказно (откъс)

"Хора" на Катерина Хапсали - странна смесица от реално и фантазно, от баладично и приказно (откъс)

Още

Апотеоз на свободата от Исабел Алиенде (ОТКЪС)

Апотеоз на свободата от Исабел Алиенде (ОТКЪС)

Още

Исабел Алиенде на 75: Важните неща в живота са скътани в скритите камери на сърцето ми

Исабел Алиенде на 75: Важните неща в живота са скътани в скритите камери на сърцето ми

 

Коментирай 1

Календар

Препоръчваме ви

Захари Карабашлиев е носителят на две от най-престижните литературни награди в един ден

Авторът на „Опашката“ бе отличен на 11 май с приза „Цветето на Хеликон“ и голямата награда Роман на годината на Национален дарителски фонд „13 века България“

Георги Господинов представя своите "Избрани истории"

Книгата съдържа 39 разказа или истории, избрани от самия автор

Своенравните деца се завръщат в книгата "В небивал сън"

Четвъртата част от култовата фентъзи поредица на Шонин Макгуайър е вече на българския пазар

Писателят Марио Варгас Льоса работил, докато бил в болница заради Ковид-19

"Не съм спирал да пиша статии дори в най-трудните ситуации", споделя 86-годишният Льоса, носител на Нобелова награда за литература за 2010 г.

"Жива" от Ина Ясипова - българка, живееща в Австралия, улавя скритата душа на България (откъс)

Българската писателка ни връща назад към корените и традициите в дебютния си роман