Въведете дума или фраза за търсене и натиснете Enter

"Паралелна реалност": изложба на модерни абстрактни картини от Даниела Стойкова

ПРОСВЕТЛЕНИЕ И ПРОБУЖДАНЕ

"Паралелна реалност": изложба на модерни абстрактни картини от Даниела Стойкова

На 21 юни 2023 г. от 19.00 ч. в Арт галерия "Даниела Стойкова"

"Червено" (Източник: Галерия "Даниела Стойкова")

Още

Пекарната The Art of Love представя нашумялата в Италия Даниела Стойкова

Пекарната The Art of Love представя нашумялата в Италия Даниела Стойкова

На 21 юни 2023 г. (сряда) от 19.00 ч. в Арт галерия "Даниела Стойкова", гр. София ул. "Цар Асен" 61 ще се открие дългоочакваната изложба на съвременна абстрактна живопис под надслов "Паралелна реалност".

Изложбата включва 65 авторски оригинални картини с маслени бои, които представят една зряла и нова концепция в света на живописта.

Галерия "Даниела Стойкова"

Абстрактната изложба "Паралелна реалност" е вдъхновена от нашето ежедневие в големия град: шумно, забързано, едва-едва докосващо силуетите и сенките на големите сгради и заобикалящата ни реалност.

Това всъщност е темата за урбанизма и разрастването на градовете, на фона на духовната пустота, която напоследък става все по-актуална, колкото и да убягва от нашия взор.

Като градски "чада" ние често не осъзнаваме ролята на градското пространство, високите сгради, сивите и златни оттенъци на бедността и лукса, не изпитваме носталгия по изгубената зеленина и природа.

"Лодки" (Източник: Галерия "Даниела Стойкова")

"Зачатие" (Източник: Галерия "Даниела Стойкова")

Нашата реалност се управлява от геометрията, цифрите, стоките, медиите, лозунгите, клишетата. Ала не и от красивото; природата отсъства, липсва реалното разбиране и осмисляне за света, който ни заобикаля и кове нашето бъдеще.

Всичко това провокира нуждата от изграждането на една "паралелна реалност" в света на големите градове. Реалност, за която често оставаме слепи. Затова тук се намесва изкуството; човешкият усет за красивото и невидимото. Така, по свой, неподражаем начин, младата българска художничка Даниела Стойкова улавя и пресъздава своите емоции и настроения върху платната, с помощта на въображението и боите.

"Синьо-жълто" (Източник: Галерия "Даниела Стойкова")

В маслените картини може да видим градските силуети, окъпани от дъжда и слънчевите лъчи, извисените нагоре, сякаш докосващи небето, модерни сгради, величието на големите метрополиси. Но може да усетим и носталгията по човешкото, самотата, отчуждението и студа на градския пейзаж.

Още

"Есенна романтика" в онлайн арт галерия "Даниела Стойкова"

"Есенна романтика" в онлайн арт галерия "Даниела Стойкова"

Една постоянно нарастваща градска тъкан, насред която присъстват все повече и повече бетонът и металът, камъкът и стъклото, ала не и хуманността. Затворът на сивата реалност е оприличен на "Холограма", "Илюзия", "Виртуален свят", както гласят имената на някои абстрактни картини от експозицията. Тя се усеща в първите черно бели картини, както и в картините в сиво и бежово.

Изложбата "Паралелната реалност" сама по себе си е вдъхновена от идеята на квантовата физика - силата на мисълта, която подобно на Квантов скок, може да извиси съзнанието на ново, следващо възвишено ниво - "Отвъд границите" на реалността.

"Синьо преучупване" (Източник: Галерия "Даниела Стойкова")

Да изгради един нов "Вълшебен свят". Заложена е авангардната идея, че съществуват множество паралелни вселени и безкрайни възможности, аналогични на сегашния свят и живот. И може да достигнем до тях, като извисим съзнанието си и отключим духовната си същност чрез силата на изкуството.

Послания претворени в картини, които ни насочват към човешкото "Просветление" и пробуждане.

Още

Осмомартенска изложба  „Цветна фантазия“ от Даниела Стойкова

Осмомартенска изложба „Цветна фантазия“ от Даниела Стойкова

Изживялото тази "Трансформация", пробуденото съзнание вижда света по един нов начин в който, има непознати цветове и емоции; там където границите между реалното и фантазията се сливат: "Извън зоната", "Отвъд границите", "На следващо ниво", сетивата се разширяват. Картините в експозицията бавно, постепенно излизат от градската тема и се насочват към духовното интуитивното, вътрешното Аз.

Така творбите "Зачатие", "Извън времето и същността", "Символи", "6-то чувство", "Близо до себе си", "В търсене на себе си", "Шансът", "Долини на надеждата", "Поглед навътре" преоткриват смисъла на съществуването, на живота, на напрегнатото ежедневие; карат ни да се обърнем към духовната си същност и да потърсим връзка с висшето Аз.

"Сънища" (Източник: Галерия "Даниела Стойкова")

Все пак това е новият свят на Модерността: който ако не успеем да променим, ще промени самите нас...Затова нека заедно с платната на Даниела Стойкова, които представят една зряла и нова концепция в света на живописта, се замислим и потопим във фантазния свят на едно не толкова далечното бъдеще!

Всички почитатели на изкуството извън столицата може да разгледат маслените картини от изложбата онлайн и да видят клип от откриването ТУК 

"Картина за подарък" (Източник: Галерия "Даниела Стойкова")

"Шансът"(Източник: Галерия "Даниела Стойкова")

За още изложби и съвременно изкуство ТУК

Още

"Другаде" - Лариса Илиева показва абстрактна живопис

"Другаде" - Лариса Илиева показва абстрактна живопис

Още

Вижте абстрактна живопис от колекцията на галерия ЛИК

Вижте абстрактна живопис от колекцията на галерия ЛИК

Още

"Отрязъци" от Юлий Таков в Галерия "Ракурси"

"Отрязъци" от Юлий Таков в Галерия "Ракурси"

Още

Галерията на Топлоцентрала представя EN TRANCE: Женски тела в дигитални пейзажи

Галерията на Топлоцентрала представя EN TRANCE: Женски тела в дигитални пейзажи

 

Коментирай 2

Календар

Препоръчваме ви

Анета Яламова - "Светло и цветно" в Галерия "Париж"

Изложбата е от 3 октомври до 30 октомври.2023 г.

Изложба в парижкия музей "Орсе" е посветена на последните два месеца от живота на Ван Гог

Новата изложба в парижкия музей "Орсе" е необикновена и изключително болезнена, именно защото този последен период от живота на художника е и един от най-продуктивните за него

Надя Петрова и "По пътя" показва Арт Галерия Le Papillon

Изложбата е от 5-ти до 31-ви октомври 2023, вернисаж 5.10.2023 г. /четвъртък/ от 16:00 до 19:00 часа

Графикът, който сънува картините си

50 графики на Владимир Чукич от 5 октомври 2023 г. в. Галерия "Графикарт", Вернисаж: 5 октомври 2023 г. от 17:00 до 20:00 часа

3XPER1ENCE: Три международни фестивала по едно и също време

Платформата 3XPER1ENCE обединява ACT Фестивал за свободен театър, Da Fest и Aerowaves in Sofia

Интерактивната изложба "История за &" отвори врати

Тя може да бъде видяна до 8 октомври в Зала 4 на НДК