Въведете дума или фраза за търсене и натиснете Enter

Мила Роберт, Вера Шандел, DJ-и от Сърбия, Македония и Гърция са в програмата на фестивала IN THE PALACE

ФЕСТИВАЛИ ПРЕ ЛЯТОТО

Мила Роберт, Вера Шандел, DJ-и от Сърбия, Македония и Гърция са в програмата на фестивала IN THE PALACE

Международният фестивал за късометражно кино в Перник от 31 май до 7 юни, е с интересна музикална програма

Мила Роберт (Източник: IN THE PALACE)

Още

Международният фестивал за късометражно кино IN THE PALACE се мести в Перник

Международният фестивал за късометражно кино IN THE PALACE се мести в Перник

Международен фестивал за късометражно кино IN THE PALACE, който ще се проведе в Перник от 31 май до 7 юни, е със също толкова интересна музикална програма, колкото и филмова. Български и балкански изпълнители от Сърбия, Македония и Гърция ще дадат тон за настроение в Двореца на културата.

Началото на музикалната програма започва още на 31 май с Котарашки - Николай Груев. Той съчетава оригинални записи с електронна музика, хип-хоп, джаз и други музикални жанрове. Определя стила си като "балкански психеделик", но критиците го смятат за част от "балканската бийт вълна".

Altais започва DJ вълната на 1 май. Неговите сетове изследват полето на експеримента, границите на въображението на слушателя и физическата издръжливост на танцьора.

Николай Груев Котарашки (Източник: Facebook страница на музиканта)

На 2 юни зад пулта застава STELAR COMPANION - половинката от актуалното женско дуо BIKINI от Белград, Сърбия.

Нашумялата изпълнителка от родната сцена Мила Роберт ще бъде част от фестивала на 3 юни. Там ще може да чуете най-новото й парче "Момент".

GEORGE RALLIS пристига от Атина, Гърция за своята музикална вечер на 4 юни. Той е търсач на винили, радиопродуцент и селектор на музика. Проявява ранен интерес към музиката, като пуска плочи и касети на партита на приятели. Любител на разнообразни музикални жанрове и формати.

Още

Горан Брегович с "Оркестър за сватби и погребения" ще се качат на сцената в Благоевград на 26 юни

Горан Брегович с "Оркестър за сватби и погребения" ще се качат на сцената в Благоевград на 26 юни

Phillie P & Little Lu ще чуете на 5 юни, в Двореца на културата в Перник. Когато свири на живо, Phillie P лесно насочва публиката през много стилове, пространства и тайните лабиринти на черната музика - всичко от джаз и хип-хоп до фънк от 80-те, хаус, дискотека. Заедно с Little Lu са резиденти на най-добрия клуб в Белград 20/44. На 5.

SOUL CASE от Македония е следващият DJ. Само на 26 години се превръща в основен продукт на ъндърграунд сцената на Скопие, като има различни резиденции в легендарния "Сектор 909" и по-новия клуб "Минус Еден". С участия в Белград, Берлин, Черна гора, Токио, Осака и Южна Корея. Чуйте го на 6 юни.

Закриването на фестивала ще бъде поверено на 3-ма артисти. Вера Шандел е емблема на българската суинг сцена и години наред триото Sentimental Swingers е с множество участия. Но освен успешен артист Вера е и продуцент.

Вера Шандел възкресява на сцената на In The Palace, в Перник, великата Марлене Дитрих, превъплъщавайки се в нейния магичен образ.

Вера Шандел (Източник: IN THE PALACE)

Закриването на 7 юни е поверено и на двамата български DJ-и. Phoenix Movement и Angel Proto ще бъдат зад пулта заедно. Phoenix, чието име е Пламен Димитров, печели национален конкурс за DJ-и през 2018. Angel Proto - Ангел Мишев, е на музикалната DJ сцена от 2006 година.

Всеки закупил билет, от Двореца на културата в Перник, за късометражната филмова програма на фестивала, може да стане част и от музикалните вечери.

A желаещи от целия свят имат опция да гледат филмите от фестивала IN THE PALACE и онлайн чрез платформата за виртуални кино фестивали FilmChief - ТУК 

Международен фестивал за късометражно кино В ДВОРЕЦА се поддържа от подпрограма МЕДИА на стратегия " Творческа Европа " на Европейската комисия, Община Перник, фондация " Лъчезар Цоцорков " , Национален фонд " Култура " , ИА " Национален кино център " и с медийната поддръжка на NOVA.

Още

Вера Шандел в магията на Марлене Дитрих

Вера Шандел в магията на Марлене Дитрих

Още

Олга Токарчук, Георги Господинов и седем часа "Литературни срещи" в два дни през юни

Олга Токарчук, Георги Господинов и седем часа "Литературни срещи" в два дни през юни

Още

Роберт. Мила Роберт! 21 въпроса и вече е момиче на Бонд!

Роберт. Мила Роберт! 21 въпроса и вече е момиче на Бонд!

Още

Котарашки с концерт на международния фестивал Франкофоли във Франция

Котарашки с концерт на международния фестивал Франкофоли във Франция

 

Коментирай 0

Календар

Препоръчваме ви

"През изминалата година" в Музея за съвременно изкуство

Вернисаж: 7 юли, четвъртък, от 18.00 до 20.00 часа, САМСИ, бул. "Черни връх" 2

"Красотата и надуваемата играчка - Афтърпарти" от Стоян Илиев

Изложбата е от 11 юни до 24 юни 2022, Откриване: 11 юни 2022, 17:30 часа

Поетическият видеотриптих "Друга светлина" вече е достъпен онлайн

Изкуствата, замесени в триптиха функционират едновременно и равнопоставено, затова той се превръща в произведение в сферата на литературното изкуство, на живописта или на аудио-визуалните форми

Времето по време на криза - "Три цвята" от Иван Мудов

За проекта "Три цвята", авторът инсталира на всеки един от трите пилона пред НДК по един флаг - бял, зелен и червен. Инсталацията ще остане до 1 август 2022 г.

Жените в архитектурата на ХХ век

Изложбата "Госпожо архитект, Frau Architekt" се открива на 4 юли в Градската градина

Най-голямата серия от гравюри на Пикасо ще бъде показана в Бургас

Художествените произведения ще бъдат изложени на 14 юли в Културния център "Морско казино" при строго спазване на всички охранителни мерки